2010. október 24., vasárnap

Soha ne mond hogy soha!

Bármi furcsának tűnik a blogunk írói konzolosok... De még néhány alkalommal mi is rájövünk a pc is tartogat jó dolgokat. Teszem azt a mai nap során a warcraft 3 mánia elularkodott rajtam és négyszer vertem bucira a gépem az undead cast-al :) Szal soha ne mond hogy csak konzolon kockulsz...



2010. október 21., csütörtök

Assassin's Creed: The Fall

Nos kisebb kiesés után visszatértem de nem a dead rising2 vagy a dead nation hírek miatt... Nem kis hírről szereztem tudomást... Míg az új Assassin's Creed (brotherhood) megjelenik az Ubisoft a várható sikert már zsebbevágva próbálja kitolni az AC világát keletre egész Oroszországig.

Valódi vagy csak zsákmányszerzés???
Nos feltételezhető, hogy az ubisoft egy hatalmas reklám kampány részeként még a megjelenéss előtt tűzbehozza az idegeit a közönségnek. Ezt csakis abból következtetjük, hogy alig van pár pillanat az új játék megjelenésig...
Végülis várom, várjuk és játszuk majd...

2010. október 16., szombat

HALO - Reach

Egy kis HALO történelem...

Az első Halo November 15-én, 2001-ben látta meg a napvilágot, kétéves vajúdás után.
Először még az Apple(!) jelentette be, mint forradalmi RTS, aztán átkerültek a jogok valahogy a Microsofthoz, ahol TPS-ként nyilatkoztak róla. Végülis a Bungie fejlesztésével és a Microsoft kiadásával lett egy FPS, a neve: HALO: Combat Evolved.
A sztori, a játék, a lények, egyszerűen lenyűgözték a népeket. Közel tökéletes játék lett, főszerepben Master Chief-fel, egy genetikailag tökéletesített szuperkatonával, az ő személyes Mjolnir páncéljában, valamint Cortana, egy mesterséges intelligencia. Ketten vették fel az embereket fenyegető Covenantokkal, egy intelligens idegen lényekből álló vallási csapattal, valamint a Flooddal, ami egy parazita faj.A történet elég bonyolult, még két továábi részben teljesedik ki, majd készült még három spin off, a gyenge HALO 3: ODST,a HALO: Wars, valamint jelen cikkem alanya a HALO: Reach.



Reach, a magyar kolonizálás eredménye

A Reach egy bolygó neve, ahol az emberiség az elit ODST osztagot, valamint a szuperelit Spartanokat képzi ki. Itt található még az UNSC katonai központja, tehát ez a bolygó a földiek fő katonai centruma. Naná, hogy a Covenant ide csap le először.
A Covenantoknak nincsenek nagyon céljai. Az aktuális próféta úgy határozott, hogy a földieknek nincs maradása a világegyetemben, mert veszélyeztetik a Covenantokat és kész. Ezért aztán ide csapnak le először.
A Reach egy elég érdekes bolygó. Főleg mert tele van magyarokkal, a városai olyan neveket kaptak mint pl. Visegrad, Ezhtergom, Pálháza. Pálházán született az egyik társunk is, Jorge, aki magyar tudását többször is megcsillogtatja a játék során. Igaz, rettenetes kiejtéssel. A sok magyar utalást azzal magyarázzák, hogy kelet-európai telepesek kolonizálgattak itt, és ők adták ezeket a neveket. Szép hogy a Bungie-nál gondolnak ránk, számomra nagy hangulati értéket adtak.



Egységben az erő!


A játék során egy teljes Spartan csapatocskával fogjuk szétkaszálni az ellenséges Covenantokat, a Noble Team-mel. Mi egy elhullott társunk páncéljába bújunk be, emiatt aztán az elején kicsit még döcögős a befogadás, de végre eltűnik a régi Halokban állandóan jelenlévő idegeskedés a két lövéstől megpusztuló társaink miatt.A Noble Team tagjai itt mind egyéniségek, megvan a saját szerepük, a gépágyús melák ugyanúgy megtalálható mint a pisztollyal arató hacker, vagy a bölcs vezér. Igazából nem nagyon változtatnak a játékmeneten, egy picikét önállóbbak és kész.



Régi és új


A HALO recept megvan. Benn vagyunk egy 20 centi vastag páncélban, és eszelős vigyorral aprítjuk az ellent, pipa. Rengeteg egyedi fegyver, különböző funkciókkal, pipa. Gránáthajigálás, tarkónvágás, pipa. Jó pár irányítható járgány, pipa. Sokfajta különböző ellenfél - szintén megvan.
És mindenből többet kapunk! Az élet-rendszer olyan mint az első haloban - van egy újratöltődő pajzsunk, ezen belül egy újratölthető(!) életünk. Kapunk jó pár új fegyvert, pl. a személyes kedvencemet a Needler Rifle-t. A gránátok ugyanolyanok, viszont jöttek különböző kiegészítők (ezekről majd lejjebb), valamint most már király kis animációkat kaptak a hátulról sunyulós kivégzések. Az irányítható járgányok közé bekerültek még különféle terepjárók, targoncák (XD) meg ilyesmik, viszont kapunk egy pályát, ahol repülőbe pattanunk és egy komoly űrszimulátor szintjén irthatunk.

A kiegészítők

A játék egyik legnagyobb újdonságai a kiegészítők, amiket a story és amultiplayer alatt egyaránt használhatunk, ezeket mutatnám most be.

Sprint - A neve mindent elárul, egy kis időre nagyobb sebességre kapcsolunk. Multiplayerben sniperek vagy agresszív nehézfegyveresek elől lehet vele nagyszerűen elhúzni.








Active Camo - Ez a láthatatlanság, minden orvlövész álma. Eddig is benne volt a játékban, de most már bármikor használhatjuk, viszont csak álló helyzetben mozdulatlanul. A lesipuskás ne szaladjon sehova, nem igaz?


Armor Lock - Karakterünk lecsap a földre, és a pajzsunk hirtelen felerősödik. Olyan mértékben, hogy sebezhetetlenek leszünk tőle! Mozogni használat közben nem tudunk, viszont használat után a pajzsunk "kicsap" és egy kis rádiuszban a körülöttünk pajzsát letépi. Hasznos, nagyon hasznos! Shotgunnal ajánlom.





Jet Pack - Ezzel a cuccal repkedni lehet egy ideig, nagyszerű idegesítő sniperek megközelítéséhez, vagy a levegőböl való gránáthajigáláshoz.











Drop Shield - A regeneration és a shield keveréke, ledobunk egy kéken világító gömb pajzsot amit nem lehet átlőni. Sőt, ha bemegyünk alá akkor még az életünket is visszatölti! Egy idő után, vagy sok lövés hatására azért eltűnik.






Evade - Vetődés. Amikor megnyomjuk, karakterünk ugrik egy hatalmasat, járműveket, gránátokat lehet vele elkerülni. Csak Elite-ek használhatják!









Hologram - Amikor használjuk, a hologramunkat elküldhetjük egy irányba. Nagyon király, szinte minden helyzetben bevethető, pl. sniperek megtévesztéséhez, fedezékünk látszólagos elhagyására, stb.





Végszó


Ez a játék minden kétség nélkül rendkívül jóra sikerült. Hozza a régi HALO fílinget, de ad hozzá rengeteg újdonságot. A grafika ugyan nem sokat változott, de azért jobb lett, a zene a szokásos Martin O'Donnel-féle tökély, és ugyan a történet semmi újat nem tud adni egy veterán halosnak, azért elég pofásra sikeredett. Kissé talán túldramatizált, de ez hozzá tartozik Reach elestéhez.
Nagyon ajánlom Xbox-tulajoknak, és még a Firefight módról valamint a Multiplayerről nem is beszéltem!

Facebook, a szabadidő elvesztésének fő oka

Végre, sikerült megcsinálni ezt a likeboxot, örülnék, ha azok akik eddig belikeoltak, újra megtennék, és végre tudnánk kik voltak azok a rendes emberkék.
Na cső.

Breaking News!

Hááá!
Bevettétek, mi?
Hát nem!
Én itt vagyok!
Csak ez a kocka bénázta el a gépét, az internetét, meg az életét. =D

2010. október 15., péntek

BRÉKING NYÚÚÚÚÚZ!

Hírügynökségünk Kiskunbütyökbütykösi titkos informátorátora (Tóthné Kelemen Anikó László Péter 45634, Kiskunbütyökbütykös,  Zagyváné u. 23.  [KÉRETIK NEM FELKERESNI!!!]) szerint a konzolkocka.blogspot.com nem működik határozatlan ideig! Ezt az informácót a CNN is igazolta akik szerint a blog írói tehetsége nem fogható semmihez! Túdósitotta: Wasabyboy, Összehazudta: Wasabyboy!
Köszönjük figyelmüket a viszont hallásra!

2010. október 12., kedd

Out of Order (only the ps3 version)

Számitógépem bemondta az unalmast mivel miközben bekapcsolom a 
gépem semmi probléma... de 2 perc múlva ha beléptem egyből kikapcsol egy meglehetősen idegesítő sípolással... Ezt az ideiglenes állapotot megpróbálom minél hamarabb korrigálni... Köszönöm a megértést!

2010. október 8., péntek

Új bejegyzés várható holnap

A címből bárki kitalálhatja hogy ennek a bejegyzésnek mi értelme is... Holnapra még pár információmorzsát összekell szedjek és lekell ellenőrizzek egy-pár meglévőt! de utána kaptok egy jó kis PS3 exkluzív cikket :)!!!
És hogy ne vesszen kárba a bejegyzés nesztek ennivaló (minden értelemben) :
 

Raving Rabbids!

Unalmas napom van és a neten való barangolás közben ráleltem erre a képre, remélem tetszik majd!

Semmi!

Itt ülök az iskolában, egy szerencsétlen, kissé lassú gép mellett, aminek csak minden második leütésre reagál a space gombja. Deee, tök jó!
Igazából ez a cikk nem szól semmiről, maximum arról, hogy reménykedem,hogy nem lesz egyes a matek dolgozatom, holnap átmehetek hontiékhoz, ma jólesz a délutánom, és esetleg mindenki visszaadja a tartozását nekem. Összeszámolta, összesen kb. 5000 ft-tal jönnek nekem. Jó mi?
Szóval, holnap reach kockulás,igyekzem hétvégén bemutatót írni a multiplayer-ről, a képességekről, valamint a firefight módról.
Peace testvéreim, és ne adjatok kölcsön!