2012. január 4., szerda

Snydicate!?

Bizony idén fog jönni egy igazán jónak ígérkező játék! Nem más mint az 1993-as amiga500-on futott Syndicate! Édesapám is látta a játék előzetesét és megemlítette nagy büszkén Ő is játszott még a Syndicate-el és nagyon élvezte. Nos első ránézésre iszonytató sokat változott a játék (1993 óta? NA NEEEEEEEEE), kezdjük a legalapvetőbbel.
Grafika: Ez nem kérdéses hiszen egy '93-as játékban bizony még domináltak a pixelek ami viszont nem valószínű hogy elmondható lesz az újításról.
Játékmenet: Nos igen a régi izometrikus nézetet leváltotta a ma már klasszikusnak nevezhető FPS. Itt is ugyanez lesz a feladatunk mint 19 évvel ezelőtt ez mit sem változott: ellopni adatokat megölni főnököket a konkurens cégtől.
Zene: Kár fecsérelni erre is az időt hiszen nyílvánvaló: a bites zenét azóta felváltotta az új kor elektronikus zenéje. (Nem mellesleg az előzetesben nem más játszik mint a mostmár egészen szép hírnévre szert tett Skrillex. A komor scifi hangulatot remekül hozza a Dupstep.

Történetünk lényegében ugyanaz de nem merek biztosat mondani viszont a lényeg megmarad: ölni, lopni a világ minden táján mint anno régesrégen. Persze kérdés ez elég? Hát az EA úgy gondolja ezt már eljátszotta megannyi játék, úgyhogy valami scifi, valami modern, valami új kell a játéknak. Nos ez nem más mint pár extra "képesség". Ezt a képességet "Breach"-nek (betörésnek) nevezték el a készítők, azaz hackelünk mindent ami lő ránk ágyú, ajtó ami nyitható, esetleg platform ami mozgatható de mivel ez nem elég a népnek néha ember elméjébe is beférkőzünk.
Jónak ígérkezik a játék és általában a játékok felújításával sosem szokott tévedni egy kiadó sem. (Prince of persia-ból akad minden évre szinte, alien breed-ből van vagy húsz a psnetworkon és örök olasz vízvezetékszerelőnk Mario is mai napig hódit a piacon megannyi önnön másolatával)
Reméljük az EA most már alkot valami jót hiszen az utóbbi időben a Dead Space 1,2-őn kívül nem alkotott túl egyedit vagy kiugrót és egy ekkora cégnél ez ebben a pár évben már erős visszaesésnek számít. (Gondoljunk a NFS széria darabjaira: a régi darabokat vették mint a cukrot de ma mégis jobban leül a nép az underground előtt mint egy Run előtt) Köszöntem a figyelmet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése