2011. szeptember 5., hétfő

Pár tipp RTS kezdőknek!

Bár nem éppen a konzolokra találták ki a műfajt de megtalálható nálunk is egy-két remekmű ebben a műfajban! (pl.: Red Alert 3) Akiknek még nem forrott ki igazán, hogy melyik műfajban a legjobb azoknak az RTS talán egy remek választás. Íme pár tipp, hogy túléljünk.

Ugyebár minden rts ugyanúgy kezdődik: kisebb védett terület kis erőforrással (pl Goldmine). A játék talán első megmozdulása: szedjünk ki kevesebb anyagot (goldot például) és abból egyből kezdjük el az alapokat. egy barack, kisebb védelem. Innen jöhet több opció:

1. Rush: kisebb egységekkel visszaszorítjuk az ellenfelet az erőforrás gyűjtögetéstől és a kisebb támadásainkra vonjuk a figyelmét: kevesebb nyersanyaga lesz és figyelnie kell mikor honnan jövünk, eközben gyártjuk az egységeket és BUMM odapörkölünk egy jólmegtermett armadával. Viszont meglehet, hogy a kitermelt kismértékű nyersanyagából tápolta magát és nem a védelmere koncentrált így igyázva kell

2. Offensive: folyamatos kitermelés, több nyersanyag kitermelőt szerezni és alapos védelemmel látni el magunkat. Eredmény: amíg ő hizlalja magát azthiszi nyerő -> támad mi kivédjük mintha egy szúnyog lenne. Eközben sereget alakitunk és ugyanígy letámadjuk.

Persze vannak extrém erős trükkök amik sok gyakorlással hihetetlen előnyökkel lát el minket vagy szinte már kézbe adja a győzelmet. Egy példa:

Tower technika: kis nyersanyag kiszedés és a védelmünkre szolgáló pl lövegtornyokat vagy íjásztornyokat pakoljuk az ellenfelünk mellé szinte azonnal ezalatt mi mindent előkészitünk ő pedig a minimális nyersanyagaiból megpróbál kitörni a tornyok mögül mi már várunk rá megint egy sereggel, hogy megmutassuk ki is az RTS-ek atyaúristene.

Ez lenne a pár tipp. Aki kipróbálja és megtetszik neki pl. Warcraft 3 azok hasznosnak fogják találni ezeket a gyenge ám igen hasznos tippeket! Akit elkezd érdekelni majd az RTS-ek világa azok úgyis többet fognak tanulni mint amit ellehet mondani! Hiszen minden pályára és játékra más és más módok alapján lehet győzni de ezek az elején még jól jöhetnek! Remélem meghoztam pár ember kedvét ehhez a remek műfajhoz!
Jó szórakzást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése