2011. szeptember 15., csütörtök

Újabb cikk a konzolkockán: Gears of War 3, amit eddig tudunk......

Újabb előzetes cikkünkhöz értünk el, bár ezt a cikket akár megjelenési tesztnek is nevezhetnénk, ugyanis az idei év egyik legjobban várt Xbox-os játéka nem kevesebb mint 5 napon belül megjelenik!!!! Igen, vége a végeláthatatlan várakozásnak, Szeptember 20-án ugyanis itt a Gears of War 3!!!! Yeeehaaaa!! :D





Tehát itt van az egyik legnagyobb Xbox-os vevőkörrel rendelkező játék, amely milliókat tapasztott oda a TV elé. A Gears of War 3 a trilógia utolsó része, de senki ne ijedjen meg, ez nem azt jelenti hogy nem lesz töb GoW rész, csak azt hogy Marcus-ék történetét ezennel végleg lezárjuk.

A játék elején lehetőségünk lesz egy rövidke videót végignézni, ami amolyan "ami eddig történt" videó, hogy azoknak akik nem ismernék a Sera bolygón történt monumentális harcok folyamát (amúgy ilyen ember szerintem nincs), az megismerhesse nagy léptékben, hogy miről is van szó.
A történet ott folytatódik, ahol az előző rész abbamaradt. Jacinto a föld mélyére került, így az emberiség utolsó bástyája is ledőlt. Ugyanekkor a locust-ok járatait is elöntötte a víz, így ők is a felszínre kényszerültek. Ráadásul, mint ismeretes, a Sera bolygón létezik egy anyag föld alatt, amely egy tökéletes energiaforrás volt a locustokkal való háború előtt. Ez az Imulsion aminek ebben a részben különösen nagy szerep jut. Mint kiderült, az Imulsion nem valami egészséges az elő szervezetekre, mi több, ha valaki érintkezik vele, azt megfertőzi, és hatalmas, robbanó vadállattá változtatja. Minden élőlényre más hatással van, így sok új, veszedelmesnél veszedelmesebb ellenféllel fogunk majd találkozni. Tehát a felszín mostanra maga a pokol lett, nemcsak a locustok, de az Imulsiontól átváltozott szörnyetegek is ellepték a felszínt. Hát, nem vár ránk semmi jó.....



Maga a sztori hasonlóan indul mint az első rész. Marcus ismét börtönben ül, ahonnan Anya, az újdonsült katona hozza ki. Ezután a harcmezőn találja magát Marcus, ahol apját kell megvédenie a sáskatámadástól. És akkor hirtelen "felébredünk". Ekkor tör az emberre egy epikus Gears of War érzés. Ugyanis ez csak Marcus egy emléke volt, aki éppen egy hajón próbált relaxálni egy kicsit, de megszólal a riadót jelző hang, és menni kell aprítani az ellent. Ezután indul a haddelhadd!!!



Az eddig tudottak lapján, a megszokott recepttel fogunk találkozni a Gears of War 3 kampánya során. Kapunk egy feladatot, és el kell jutnunk valahova, hegy teljesítsünk valamit, miközben jó sok rosszfiút kell elintéznünk. Sokan most arra gondolnak, hogy ez unalmas lehet, de a változatos helyszínek, a hangulat, és a változatos küldetések megadják azt a GoW élményt, ami mindig előre viszi a játékost végtelen lendülettel. A történet előre haladtával persze egyre durvább és durvább ellenfelek szeretnének majd fasírtot csinálni belőlünk, így sosem fogjuk úgy érezni, hogy mindig ugyanúgy csak jön egy fegyveres ellenünk, mi meg simán lepuffantjuk.


 Viszont ebben a részben ne számítsunk olyan hatalmas epikus jelenetekre mint a Gears of War 2-ben.  Tehát nem fogunk egy hatalmas katonai jármú fedélzetén, egy gépágyú mögül sorozni a locustokat, egy több 1000 fős hadsereggel, tankokkal, és helikopterekkel a hátunk mögött. Ebben a részben teljesen a reménytelenség, a kétségbeesés, és a kiláthatatlanság érzése fog végigkísérni a játékon, egészen a játék végéig.



Mint már említettem, Anya is kiveszi majd a részét a harcból. Tehát hölgyekkel is mehetünk majd aprítani, és persze nem kizárólag Anya-val. Emellett új fegyvereket is kapunk természetesen, közöttük van egy új gépkarabély, vagy a föld alatt repesztő gránát, ami simán a fedezékek mögé megy, és ha egy ellenfél közelébe ér, felrobban, így még a fedezékek mögött sem lehetünk nyugodtak. A co-op ra természetesen most is nagy hangsúlyt fektettek a készítők, így akár többen is nekieshetünk a kampány izgalmainak. Hát nagyjából ennyit a kampányról.




A multiplayer viszont sok szépítgetésen ment át. A multiplayer maga a megszokottnak mondható, megspékelve az új pályákkal és fegyverekkel, ami önmagában is egy tökéletes képlet, eddig is nagyon jól bevált, és ezután is mindenki örömmel fogja játszani.
  




Az igazi újdonságot a Horde 2.0 jelenti igazán. A horda mód ugyanis teljesen megújult. A játékmód annyiban változott az előző részekhez képest, hogy most ki kell neveznünk egy parancsnokságot a pályán, amit utána meg kell védenünk. Miután az adott hullának vége lett, ekkor lehetőségünk van automata gépágyúkat, barikádokat, szögesdrótokat vagy lézerhálókat felhúzni a bázisunk körül a szerzett pontokból, így védve állásainkat.  Ez persze nagy segítség, de az ellenfelek is nagyon kemények, és most már bossfight-okkal is találkozunk majd bizonyos szintek elérésekor!!! Persze a csapatmunka most is nagyon fontos, hiába a sok segítség, úgyhogy hagyatkozzatok egymásra mindig!!



A másik érdekes mód a beat mód, melyben a locustok oldalát ismerhetjük meg jobban. Szinte az összes locust bőrébe belebújhatunk, és el kell intéznünk az emberi védőket minél gyorsabban. nagyon élvezetes játékmód, sok boldog órát fog okozni mindenkinek!!



Tehát a Gears of War 3  az egyik idei legígéretesebb játék, és mindenki számára élvezetes perceket fog okozni. Mind a single player érdekes története, mind a multiplayer pörgős játékmenet izgalmas lesz mindenki számára!!! És már csak 5 nap.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése