2011. december 26., hétfő

Újabb hírek a konzolkockán: Skyrim - csak röviden!!!

Sok játékhoz láthattatok eddig már fan, és élő videókat, mint például a nemrégiben kiadott Left 4 Dead, vagy a CoD MW3 videója. Miért lenne ez másképpen az év játékával? Éppenséggel egy új rajongói videó érkezett, mely azoknak segít akiknek nincsen annyi ideje játszani. Ezért 1 percben összefoglalják a Skyrim történetét, méghozzá igen érdekes animációk keretében! Érdemes megtekinteni...

2011. december 24., szombat

Karácsony és Szilveszter!

Minden olvasónknak kellemes ünnepeket kíván a konzolkocka csapata! Sok szép ajándékot a fa alá és jó bulit Szilveszterre! Konzolkocka Team

2011. december 22., csütörtök

Újabb hírek a konzolkockán: Spec Ops: The Line - Gameplay trailer!!

Érkezett frissen egy új gameplay trailer a Spec Ops: The Line c. játékoz, melyről nemrég olvashattatok előzetes cikkünk keretében. Azt kell hogy mondjam, a fejlesztők nagyon odatették magukat ennél a trailernél, minden van benne ami kell: akció, nagy lövöldözés, robbanások, zuhanások, helikopteres lövöldözés (szinte már ilyen Call of Duty feelingje volt), szóval minden ami egy jó akció játékhoz kell. Érdemes megnézni!

2011. december 20., kedd

Újabb hírek a konzolkockán: Resident Evil: Operation Raccoon City - Heroes multiplayer játékmód!!


Gondolom sok Resident Evil rajongó gondolja úgy, hogy a most készülő Operation Raccoon City maga a megtestesül bűn a sorozat ellen, mivel az eddig bevált receptekkel (kezdve a túlélő műfajjal, és a horror érzettel) szakítani fog. Ez egyrészről nagyon kockázatos, másrészről nem is olyan rossz, mivel egy kis vérfrissítés nem árthat, de ki is válthatja a rajongók haragját, ami nagy bukást is jelenthet. Ezúttal egy új multiplayer játékmódról hull le a lepel, amely a Heroes nevet kapta. Ebben az a lényeg, hogy a sorozatból már jól ismert karaktereket irányíthatjuk, melyek két csapatra vannak osztva. ezek próbálják likvidálni egymást. Ráadásul minden híres karakternek van egy rá jellemző különleges képessége is, amit előszeretettel lehet használni a többiek ellen. De itt a trailer, nézzétek meg:

Újabb hírek a konzolkockán: The Darkness II - co-op karakter trailerek!!

Már láthattatok egy trailert, melyben a The Darkness II-höz érkező co-op karaktereket bemutatták, és egy kevés háttér infót is megtudhattunk. Most viszont mind a 4 különböző karakter saját trailert kapott, amit most ti is megnézhettek:

Inugami videója:


Jimmy videója:


JP Dumond videója:


Shoshanna videója:


A játék február 10-én érkezik Xbox360, PC, és PS3 platformokra.

2011. december 19., hétfő

Újabb hírek a konzolkockán: Devil May Cry 5 - 3 perces gameplay!!!


És érkezett egy újabb Devil May Cry 5 gameplay, melyben Dante magasan a levegőben ugrándozva, lebegő blokkokon írtja a rosszfiúkat. Sok akciót, és remek játékélményt várhattok jövőre Xbox360 és PS3 platformokon.

Újabb hírek a konzolkockán: Left 4 Dead 2 - Fan video!!

Persze most nagy divatja van annak, hogy bizonyos játékok nagy fanjai megfilmesítik kedvenc játékukat. Nagyon sok igényes videót láthattunk már, melyekből már az elején látszik, hogy tényleg rengeteg időt fektettek bele. A következő videó is ilyen, melyet a Left 4 Dead mintájára készítettek el, azaz nem pont ugyan úgy, a poént nem lövöm le, de ne lepődjetek majd meg a videó végén.... :D :D

2011. december 18., vasárnap

Újabb hírek a konzolkockán: Prototype 2 - Hunt Kill Become trailer!!


Érkezett egy újabb trailer a Prototype 2. részéhez, melyben a vadászatra kerül a hangsúly. Ugyanis a játékban lesz lehetőségünk bizonyos személyekre vadászni. Ezeket a potenciális áldozatokat különleges látásunk segítségével érzékelhetjük majd, és megölésükkel bizonyos bónuszokat, pontokat szerezhetünk majd, de még nem tudni pontosan miféléket. Az biztos, hogy megéri majd préda után nézni!! ;)

 

2011. december 16., péntek

Újabb cikk a konzolkockán: Spec Ops: The Line - amit eddig tudunk: előzetes cikk!!


Mai előzetes cikkünkben a Spec Ops: The line című játékot vesszük nagyító alá, mely 2012 márciusában fog a boltok polcaira kerülni. A játék kicsit csúszott, de ez nem feltétlenül jelent rosszat, mivel a játék nem biztos, hogy megállta volna a helyét a nagy novemberi játék-dömpingben. De lássuk csak, mit is tudunk erről a játékról:



Az előző részek még az ezred forduló előtt mérsékelt sikert hoztak, és mivel kialakult egy kisebb rajongói köre a játéknak, így a folytatásban majdnem biztosak lehettünk. Ugyebár a Spc Ops a modern korban játszódik, ami nagy divat mostanság (szinte mintha a pár évvel ezelőtti második világháborús szisztémát hallanánk). Ezért, természetesen nem elég mostmár, ha csak egy "szimpla" modern combat játékot kapunk. Valami több kell, és a Spec Ops azért rendelkezik olyan adottságokkal, amit még nem igen láthattunk.


A történet Dubai-ban játszódik, melyről ugyebár mindenkinek milliók lebegnek a szeme előtt. Hát ez a játékban kicsit megváltozott. A történet előzményeként azt kell tudni, hogy súlyos, és addig még nem látott intenzitású homokviharok ostromolták a luxus várost. Az USA persze egyből a bajban lévő város megmentésére sietett, és odaküldték a 33. zászlóaljat John Konrad vezetése alatt, hogy koordinálja a város evakuálását. Az elején még minden rendben ment, de az időjárás még rosszabb lett, és az Amerikai kormány elrendelte a csapatkivonást a helyzet súlyosbodása miatt, így viszont a katonáknak sok embert kellett hátrahagyniuk a halálra ítélt városban. Ebbe Konrad nem tudott belenyugodni, és hűséges embereivel a városban maradt, hogy megszervezzen még egy utolsó konvojt. De nem jutottak messzire...... 



Ez 6 hónapja történt. Senki nem tudott semmit a városról, és mindenkit halottnak hittek, a körülmények tekintetében. Ezért is lepett meg mindenkit, mikor egy rejtélyes rádióadást vettek a város területéről, melyet ezalatt teljesen betemetett a homok, életnek semmi nyomát nem lehet látni. Játékosként itt csatlakozunk bele az események folyamába. A játékban Martin Walker szerepét öltjük magunkra, aki annak a 3 fős különleges alakulatnak a vezetője, akit azért küldenek Dubai-ba, hogy felderítse az adás forrását, és mindenről beszámoljon, ami a városban folyik. Ráadásul Walker személyesen is ismeri Konrad-ot, mivel az ezredes Afghanistan-ban megmentette Walker életét. A bevetésre persze elkíséri két társa is, Alphonso Adams hadnagy, aki a csapat mesterlövésze, és John Lugo őrmester, aki a csapat tolmácsa.


Persze a város nem olyan üres, mint amennyire látszik, de annál több a homok benne! Sok fosztogató járja a várost, akik a leomlott metropolisz elveszett kincsei után kutatnak a meggazdagodás érdekében, illetve magasan képzett fegyveres csoportok is megjelennek, akikről még nem tudjuk hogyan jönnek a képbe. Walker meg van győződve, hogy Konrad nem halt meg, mérget venne rá, hogy ezredest egy "kicsiny kis" homokvihar nem ölhet meg. Így elkezdi felkutatni a 33-as hadosztályt, és vezérüket.



Hát ez nagyjából az alapsztori. Persze a helyzet annyira nem egyszerű, hogy csak odamegyünk, szétlövünk mindenkit, majd megkeressük az ezredest. A különböző terepek amiket a városi-homokos környezet alkot, sok fejtörést fog okozni. Sokszor kell majd döntéseket is hoznunk, amin akár emberi életek is múlhatnak majd. A játékmenet alapját a Gears of War-ra hasonlító fedezékrendszer fogja alkotni. Fedezékről fedezékre mehetünk, vetődhetünk, csúszhatunk, ami tetszik. Viszont vigyáznunk kell majd: a tereptárgyak mérsékelt mértékben rombolható, így nem minden, elsőre biztonságosnak látszó fedezék nyújt valódi védelmet. A fejlesztők különösen büszkék az MI-re, amit üggyel-bajjal készítettek el, de ha minden hozzá fűzött reményt beváltanak, akkor igen élvezetesek (és nehezek) lesznek a tűzharcok. Ugyanis az ellenfelek folyamatosan változtatják pozíciójuk aszerint, hogy mi hogyan helyezkedünk. Igyekeznek az oldalunkba, vagy a hátunkba kerülni, ahonnan jól megfingathatnak minket, ha viszont ők kapják az áldást, akkor rendezetten, egymást fedezve visszavonulnak, és új állásokat vesznek fel.



És ugye nem is leszünk egyedül a bajban, Adams és Lugo is ki fogja venni a maga részét a bunyóból. Ami még jobb, hogy még egyszerűbb parancsokat is oszthatunk nekik, ami néhány esetben igencsak megkönnyíti a dolgunkat az ellenfél likvidálásában. Viszont senki se számítson epikus tűzharcokra, mivel ugyebár nem egy nagy háborúban vagyunk, így  lőszerből nem éppen áll rendelkezésünkre mindig utánpótlás, ezért mindig spórolni kell. Ráadásul egyszerre csak 2 fegyver lehet nálunk, meg 3-4 gránát. Ami viszont van Dubai-ban az a homok, amit az előnyünkre is használhatunk. Például, a nagy homokvihar során sok épület megtelt belülről homokkal, amit csak az ablaküvegek gátolnak meg attól, hogy kiömöljenek az épületből. Tehát, ha valaki egy ablak alatt áll, elég ha kilőjük az ablakot, és a rosszfiúkat egyből eltemeti a homok. Ezt persze velünk is megtehetik, úgyhogy nem árt vigyázni.



A grafika és a környezet minden tekintetben gyönyörűnek mondható, bár nem egy crysis, de a hatalmas tereknél, és a nagy felhőkarcoloknál ez bőven elhanyagolható. A játékmenet izgalmas, pörög az akció, és minden szempontból élvezetes játéknak tűnik a Spec Ops: The Line. Minden lehetőség meg van benne, hogy egy remek játékot faragjanak belőle. Sajnos a multiról, már nem nyilatkoztak ilyen bőszen a készítők, bár a béta már ment, azért még várnak majd meglepetések. A játék 2012 márciusában érkezik PC-re, Xbox360-ra és PS3-ra. Csak aztán nehogy homokviharba kerüljünk....... :)

2011. december 15., csütörtök

Dead Space 3???

Frank Gibeau az EA elnöke szerint lesz Dead Space 3 és egyes pletykák szerint a plazmavágónk nem fog kihűlni. Isaac Clarke barátunk meglehetősen nehéz élete még borzasztóbbra fog fordulni a harmadik részben. Egyes pletykák szerint a harmadik rész egy jeges bolygón fog játszódni, ahova Isaac mit ad isten lezuhan az űrhajójával és ezek után szerencsétlen hősünk küzdhet a föld alatt megbúvó lényekkel + a második részben is eléggé hasadt tudatával, ami most újabb szintre lépett ugyanis tudatunk ketté válik és megjelenik egy "Shadow Isaac névre keresztelt szereplő, aki ugyan Isaac fejében él de teljes mértékig változtatni fog a történeten. Persze ezek pletykák de nem egy forrásból származnak ami már kicsit szilárdabb ténynek mutatja ezeket az információ morzsákat. Bár ezt a tudathasadásos dolgot az Ubisoft elég jól feldolgozta anno a Prince of Persia-ban azért kíváncsian várom hogy ha igaz akkor mi fog belőle kisülni.

Ugyanakkor Frank Gibeau tartja magát ahhoz hogy nem lesz akciójáték a DS3 (pedig a 2 se volt olyan mint az 1). Frank megakarja tartani a DS szériát annak ami: velős, tps horrorjáték ahol végig a ravaszon tartjuk az ujjunk és sikoltozunk a sötétben (vagy csak én?) mindenesetre jól hangzik, de az EA híres arról, hogy hogyan rontson el játéksorozatokat (NFS: RUN borzalom, hogy mit tettek ezzel a letűnőben lévő játéktörténeti sorozattal). De reméljük a legjobbakat és én várom, hogy újra magamhoz ragadhassam a jó öreg plasma cuttert!

2011. december 14., szerda

Sorsolás, és a nyertes!!!!


Most szombaton tartják meg Budapest, és az ország egyik legnagyobb gamer találkozóját, mely idén a PlayIT nevet kapta, de ezt már ti jól tudjátok. Viszont a jegysorsolás eredményét még nem. Ez a személy nem más lett mint Vámos Krisztián olvasónk. Vele a rendezvény napján fogunk találkozni, ahol átveheti a nyereményét. Gratulálunk.

Persze a többiek se búsuljanak, még sok ajándék vár a közeljövőben a többi olvasónkra is, és aki tud, jöjjön el szombaton, erre a hatalmas rendezvényre!!


2011. december 11., vasárnap

Újabb hírek a konzolkockán: Fortnite bejelentés!!


Már volt róla szó, hogy az Epic egy újabb játékot fog bejelenteni, mely ezúttal sem a Gears of War sem az Unreal Tournament szériát nem fogja gyarapítani, hanem valami teljesen új lesz. Ez a játék nem más mint a Fortnite, mely az első trailer alapján (amit a cikk végén természetesen ti is megnézhettek) egyfajta zombis játék lesz melyben nagy szerepe lesz a nappali bázis építkezésnek, és ha leszállt az este, megindulnak a sötétség hordái, és meg kell védenünk állásainkat. Egyenlőre ennyit lehet kivenni a dologból, de azért itt van nektek a trailer is:

Újabb hírek a konzolkockán: Mass Effect 3 - új trailer!!!


Érkezett egy új gameplay-trailer a világhíres Mass Effect sorozat 3. részéhez is. Hát kérem lesz itt minden ami kell. Hatalmas ellenfelek, látványos akció jelenetek, robbanások, minden lángol, szóval minden adja az igazi epikus hangulatot. Megnézni kötelező!! :)

 

Újabb hírek a konzolkockán: Hitman Absolution - újabb trailer!!


Már érkezett egy rövidke trailer, és egy szintúgy rövid gameplay a játékból, amúgy nem sokat láttunk belle. Viszont most itt egy újabb trailer, melyben inkább a 47-es ügynök érzelmeire (már persze ha van neki) és személyes bosszújára fokuszál. A játék jövőre érkezik PC-re, Xbox360-ra és PS3-ra.

2011. december 10., szombat

Újabb hírek a konzolkockán: Stalker 2 - mégsem lesz?


Mint már hallhattuk, 2012-re bejelentették a Stalker 2. részét, mely ezúttal nem csak PC-re, de Xbox 360-ra is érkezik. A gond, hogy olyan hírek kaptak szárnyra, hogy az ukrán GSC Game World bezárja kapuit. Ráadásul az egyik alkalmazott, az egyik közösségi portálon ugyanezt állította. Ezzel szemben viszont, GSc honlapján olvashattunk a nyilatkozatot, melyben ezt cáfolták, de ezt a nyilatkozatot nem sokra rá eltávolították a honlapról. Másrészt most érkezett egy halom új kép, az ezek szerint még mindig készülő játékról. Tehát most senki nem érti, hogy mi a helyzet a játék táján, de remélhetőleg nincs semmi probléma. Természetesen a frissen kiadott képeket megmutatjuk nektek is:





















2011. december 8., csütörtök

Újabb hírek a konzolkockán: Gotham City Impostors - Új animációs videó!!




Gondolom emlékszetek még, a nemrégiben kiposztolt első Gotham City Impostors animációs videóra, melyben batmanek és a jokerek komolynak nem éppen mondható harcát szemlélhettük meg. Íme itt egy újabb változat, szerintem azért mindenkit meg fog nevettetni :) PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra jelenik meg letölthető formában a játék. 

2011. december 7., szerda

Újabb hírek a konzolkockán: The Darkness II - Vendettas játékmód trailer!!


Leleplezték, hogy egy új 4 fős co-operative játékmód érkezik a the Darkness II-höz. A Vendettas névre szóló játékmódban a single player kampánnyal párhuzamos küldetéseket teljesíthetünk, mindezeket csapat orientált küldetések keretében. 4 teljesen különböző személyiségű, és fegyverzetű karakter közül választhatunk (persze ezek mind valamilyen sötét erőt foglalnak magukba).

Inugami: Egy ázsiai, mentálisan instabil és igen gonosz karakter. A mitikus Kusanagi szamuráj kard forgatója, mely hihetetlen erős csapásokat képes osztani. Ráadásul képes egy seregnyi kis apró démont megidézni, amelyek rámásznak ellenfeleinkre, és megzavarják őket, így könnyebb őket lekaszabolni.

Shoshanna: Ő egy izraeli titkosügynök, kinek hőn áhított vágya, hogy elpusztítson minden gonoszat a világban. Neki egy drága kis fegyver jutott, melyben a sötétség esszenciájával átitatott lövedékek vannak. Így akár több lövést is le képes adni, és nagy pusztítást végez.

 Jimmy Wilson: Egy masszív alkoholista, aki igencsak szeretné elpusztítani a testvériség gonosz szövetségét. Ezért csatlakozik a többiekhez. Fegyvere egy Sötét Balta, amit képes elhajítani is, és ő is képes kis lények megidézésére.

 J.P DuMond: Egy korábbi orvos, aki régebben a sötét mágiát használta orvosai gyógyítására, így fölkeltette a testvériség figyelmét. Most ellenük kényszerül harcolni. Fegyvere egy Éjféli Bot, mellyel képes felemelni ellenfeleit, majd súlyos csapásokat mér rájuk. Van egy másik játékszere, az úgynevezett tükrök doboza, mely elég csúnyán el tud bánni az ellenféllel.



A játék február 10-én érkezik PC-re Xbox360-ra és PS3-ra is.

2011. december 3., szombat

Újabb hírek a konzolkockán: Gotham City Impostors: Animációs trailer!!


Talán még emlékeztek a Gotham City Impostors nevű játékra, amit néhány hónapja jelentettek be, melyben a batman-nek és a jokerek-nek öltözött manusok fogják egymást különféle fegyverekkel irtani, jó kis multiplayer kalandok keretében. Most érkezett egy animációs videó a játékról, és már az elején kiderül a videóból, hogy ez a játék azok közé tartozik, melyek egyáltalán nem veszik komolyan magukat. Reméljük sok hasonló vicces pillanatban lesz részünk a játék során is! A Gotham City Impostors január 10-én jelenik meg PC-re, PSN-re, és az Xbox Live-on!


Újabb hírek a konzolkockán: Max Payne 3 - Debut interview!!


Egy új videó érkezett a Max Payne 3-ról, ami ezúttal egy videó interjú a készítőkkel, köztük a játék vezető grafikusával fognak mélyebben elbeszélgetni. A videóban elvileg több olyan gameplay jelenet is feltűnik, amit még nem láthattunk. A játék jövő márciusban érkezik PC-re PS3-ra és Xbox360-ra.

2011. december 2., péntek

Újabb hírek a konzolkockán: Call of Duty: MW3 - live action trailer 2!!

Gondolom mindenki emlékszik az idei CoD MW3 live action trailer-re, amiben a noob, és a veterán "csapatmunkáját" szemlélhettük meg, és persze, hogy egy noob hogyan bénázhat el mindent. Ebben volt az a jelenet, mikor a noob hátulról meglát egy snipert, és ahelyett hogy lekéselte volna, fogta és hátba lőtte inkább egy RPG-vel! Na most a következő videó ennek egy új változata, miután a noob leszedte ily módon a snipert, meg is magyarázza egy nagyon vicces monológon át a veteránnak, miért volt ez a helyes döntés! Érdemes figyelni, nagyon vicces. :)

Újabb hírek a konzolkockán: Bioware Pulse - Mass Effect 3 combat video!!


Újabb videó érkezett, ezúttal a Bioware műhelyébe tekinthetünk be. Újra kapunk információkat a kis számban kiadandó limitált kiadásról, és hogy ez mit tartalmaz. (ha szeretnétek erről többet megtudni, olvassátok el régebbi cikkünket a Mass Effect 3 gyűjtői kiadásáról). A hangsúly ezúttal mégis a megváltozott harcrendszer bemutatása, amiről a készítők hosszan beszélnek a videóban.


Újabb hírek a konzolkockán: Devil May Cry 5 - új gameplay!!



És érkezett végre egy új gameplay az új Devil May Cry-ból, melyben igencsak izgalmas hentelésnek lehetünk szemtanúi. A játék mint mindig nagyon hangulatos, és akciódús, nem fogunk unatkozni az biztos! A játék jövőre jelenik meg Xbox 360-ra és PS3-ra.

Újabb hírek a konzolkockán: Syndicate - Agent Tools trailer!!



A Syndicatet nem körülbelül 1 hónapja jelentették be, és eddig egy nagyon pörgős, és akciódús shooternek tűnt. Ezt erősítendő a következő trailer, melybe a különböző fegyvereket és kiegészítőket vehetjük jobban szem alá. Hát kérem lesz itt minden: a szokványos gépfegyvereken kívül lézerfegyverek, célkövető lövedékű gépfegyverek, többféle gránátok, gépágyúk, iszonyatos erejű mesterlövész fegyverek, és még sokan mások, amit ti is látni fogtok.