2010. szeptember 28., kedd

BRÉKING NYÚÚZ

Most kaptuk a hírt... A borzalom átjárt a kép láttán ... Olaszországot megtámadták a polipemberek! IGEN!

Viccet félretéve mielőtt az új assassin's creed-be vetettem volna magam elkezdtem újrajátszani a forradalmi második résszel és véletlenül és a játéktól nem épp megszokott módon (ilyen nem szokott megesni sokszor) ezt kaptam... Többet nem mondok a kép elég hozzá:
Bocs a mobil miatt de hát aki tud csináljon profi képet egy helyzetpoénról csakúgy spontán :D

2010. szeptember 26., vasárnap

Arkham City



2009-ben volt nem egy nagyszerű játék. A Rocksteady fejlesztette, és számomra messze kiemelkedett a sok közül. A neve: Batman: Arkham Asylum.
Egyszerűen imádtam. A folyamatosan feltáruló elmegyógyintézet, az őrült ellenfelek, a nyomozás, a rendkívül okos és taktikus harcrendszer, és még sorolhatnám. A játék végigjátszása után kicsit tovább utánanéztem az egész cuccnak, és bizony már kinn is volt az első trailer az Arkham Cityről!




Miről is van itt szó, kérem szépen?


Ezek után abszolút beindultam, de a fejlesztés viszonylag csöndben ment, viszont
Az előző rész végén ugye Joker belőtte magába a szert amitől szupererős lett és nekiállt módszeresen szétverni Batman fejét, amibe persze nekünk is volt azért beleszólásunk. Ennek eredményeképpen Joker hatalmasat zakózik, az elmegyógyintézetbe visszaáll a rend, és a kissé őrült Sharp Quincy, az intézmény vezetője visszakapja a bársonyszéket.
Ezek után járunk 1 évvel, az imént említett úriember indul a gothami választásokon, és meg is nyeri azt. (Kíváncsi lennék ki választott meg egy olyan embert, aki időnként Amadeus Arkham papának képzeli magát, és úgy gondolja, hogy az őrültség egyetlen gyógymódja a halál...)
Ezek után felvásárolta az Asylum-ot környező nyomornegyedeket, területeket és egy jó nagy fallal vette körül, valahogy úgy mint a Menekülés New Yorkból meg L.A.-ből c. filmekben. Ez kapta meg az Arkham City nevet, ami lényegesen nagyobb szabad területet jelent mint az egyébként is hatalmas Asylum!
A rendszer meg működött magától: kint őrök, aki kijönne, azt lelövik, bemenni meg elég könnyen lehet, feltéve ha hiányzik az a bizonyos negyedik kerék.
Viszont akad itt egy kis bibi. Az intézmény egészségügyi vezetésével egy bizonyos Hugo Strange nevű alakot bíz meg, akinek nemcsak a neve fura, de még a szeme se áll jól, hiszen ő egy szuperbűnöző, aki egészen más lehetőségeket vesz észre az épülő Arkham Cityben...
Az első résszel ellentétben itt nem Joker lesz a főgonosz, hanem a jól ismert Two-Face papa, akit a legújabb Batman filmben megismerhettünk. Itt él és virul, valamint kitalálja, hogy ugyan, mennyire jó lenne Batman egykori csaját és társát, Catwoman-t nyilvánosan kivégezni. Persze Batman ezt nem hagyhatja, és ő is bemegy Arkham city-be, és innentől pedig a mi kezünkben van az irányítás.

És mennyiben jobb az első résznél?

Az előző részben is hihetetlen mennyi emberkét bezsúfoltak a dc-batman univerzuból, de ez továbbra is bővülni látszik. Ugye, Catwoman, Mr. Freeze, Robin (jajne, istenem csak ezt neeee) Two-Face, Penguin, valamint Riddler a testi valójában is megjelenik. (az előző részben ugyanis csak fejtörőket, trófeákat meg ilyesmiket adott az időmilliomosoknak, és csak a hangját hallhattuk állandóan.)
Nem csak Arkham city lesz bejárható, kapunk még egy-két kisebb területet Gothamből is, pl. az Iceberg Lounge, Penguin papa fagyos hangulatú bázisa, a Monarch Theatre, ahonnét a kis Bruce a szüleivel az utolsó közös mozifilmjüket megnézték, valamit a Crime Alley, ahol a tragédia megtörtént.
Batman kap pár új kütyüt is, valamint a régieket is megerősítették vagy átalakították. Lesz például egy füstbomba, és egy rádiójel bemérő kütyü is.
Ezen kívül megújul a nyomozós rész is (én azt az előző részben nem komáltam különösebben, egyszerű volt mint a fakereszt, és túlságosan is hasznos, nagyon megegyszerűsítette a játékmenetet, gyakorlatilag volt aki ebben a módban tolta végig a játékot) valamint a verekedés is új funkciókkal bővül, például egyszerre több ellenfél ellen is lehet ellentámadni meg lehet majd tárgyakat is hajigálni.
Valamilyen szinten a most már a környezetet is lehet változtatni, a vascső döng, horpad, és eltörik a gonoszok arca alatt, a falak az erősebb ütésektől átszakadnak, az üveg széttörik és a többi...

Több szem többet lát!

Bizony, az új részben lesz kooperatív móka is! Erről sajnos még nem sokat tudni de lehet majd Catwoman vagy Robin is a társunk, akivel szétcsaphatjuk a gonoszok fejét. (stipistopi Batman, nem fogok fekete latexban ugrálni, vagy azzal az idióta tinédszersráccal ökörködni... Azért mindennek van határa!)
Hogy most ez a sztori mód alatt történik vagy egy ilyen quick play-szerű játék lesz, vagy esetleg kapunk egy komplexebb multiplayer rendszert, arról még nem szól a fáma, de én megbízok a Rocksteady-s srácokban.

A játék jövőre jön ki, én mindenesetre alig várom hogy Batmannel újra szétcsaphassak a gonoszok között, és visszaállítsam a rendet Gotham City sokat látott városában!

2010. szeptember 24., péntek

Xbox rovat hamarosan...

Kedvces türelmüket kérjük. A vonat forgalmi okok miatt állt meg...
Nos ez a "forgalmi ok" nem más mint a gép hiánya írótársam részéről. Amíg nem tud cikket megjeleníteni sajnos muszáj a kedves  olvasóknak az én mocskos (PFUJ) ps3-mas híreimet hallgatnia de aki tud várni az egy kőkemény ARKHAM CITY leírást fog készhez kapni amin gyönyörködhet... Fogjuk rá hogy megéri :) Addig is türelem...

2010. szeptember 23., csütörtök

Assassin's Creed Brotherhood multiplayer Beta


Nos aki playstation + accountal rendelkezik annak jó hírrel szolgálhatok! Az új assassins creed multiplayer bétája ugyanis nem sokára elérhető lesz rajta ! Az xboxosok mégegy béta tesztelésből kimardnak emiatt (A multkor a medal of honor bétáját is a playstation szerezte meg előbb)
 Nos majd ha  sikerül hozzájutnom majd tesztelem is az uj Ac-t de most jelenleg nem érek rá és nincs rá keret (a ps plus account bizony pénzes dolog). De majd meglátjuk! Viszlát: Wasabyboy

2010. szeptember 20., hétfő

Brütal Legend: a vérlázítóan idétlen hentelés királya

Hohóóóóóóóó él a metál! 
Vegyünk egy idétlen alakot aki imádja a metált és zenekara is van, öntsük agyon egy idétlen story-val, adjunk neki egy hack' n ' slash féle hentelést egy kis stratégiát és megkapjuk ezt. Nem lehet máshogy hivni. "EZ". A játék jópofa, humoros, véres és televan rakva jobbnál jobb zenékkel. És ami a ps3-as olvasókat illeti még olcsó is!

YOU CAN'T KILL THE METAL.
A játék storyja hagy némi kihányni valót maga után de egy pohár szódával elmegy. Nem részletezem túl: meghalunk mert megmentünk valakit erre lejutunk a pokolba (??? NEM ELLENTMONDÁS EZ KÉREM ???). Ott találunk egy gitárt amivel ha pengetünk az ellen elkezd égni meg egy marha nagy fejszét amivel vághatjuk is őket. A fárasztóan hülye történet közben találkozunk olyan alakokkal ,hogy Rob Hallford és ami nekem elég volta megvételhez Ozzy Osbourne.

Szép a köritsé de szoptunk már az Assassins Creed 1-el is...
Na igen. Nem mondom, hogy életem legjobb játéka lenne de megéri a pénzét (3000 HUF. 576 kbyte). Azon vettem magam a telepités után hogy nem bírom letenni a játékot mert akkor marhaság, hogy kedvem volt lezsibbasztani vele az agyam. Pihentető volt.

Beigért multiplayer ne ez már fairplay...
Inkább unfairplay... NINCS JÁTÉKOS ONLINE... Miért? Mert a multiplayernek titulált micsoda itt kérem egy stratégiai játék ami nekem annyira nem tetszett már a singleplayerben sem... De párszor az is elmegy.

PRO ---KONTRA
Olcsó és megéri az árát --- Nincs multiplayer
Leköt --- Nincs multiplayer
Benne van Ozzy Osbourne ---  NINCS MULTIPLAYER
Összességében kötelező darab mert annyira fárasztó ,hogy az már jó!

2010. szeptember 19., vasárnap

Assassins Creed 2 Brotherhood azaz a bérgyilkos móka tovább folyik...

Nem egy új de nem is régi...
Nos aki régóta szórakozik xbox/playstation tulajként a singleplayer játékokkal az ismeri ennek a játéknak az előző részeit: a száraz és monotonra sikerült első részt, a fáradhatatlan és újítóként számon tartott második részt.

Szép és jó de miben jobb az előzőknél...
Nos mivel az első részből kijavították a legnagyobb hibákat (ezek közt a monoton játékmenetet [menny oda --->öld meg]), beraktak másod küldetéseket érdekes háttér információkat kapunk a fontosabb személyekről, helyszínekről... De mindig is hiányzott valami amit most nagyon eltalált az ubisoft. A multiplayer. Mivel nem nagyon lehet senkinek elképzelése milyen lehet ők megoldották és nagyon ötletesen (videóban láthatjátok).

A történetet folytatják...
Sokak örömére és kevesek bánatára a trilógia nem a várt harmadik részt adja hanem mint kiegészítőt a második mellé mint mellék történeti szál extra funkciókkal. De a tálalás jónak tűnik de az ubisoft nem fog beleszaladni a saját kardjába? Túl sok az ígéret amit be kell tartani. Majd meglátjuk. Addig is itt a videó:

BLOGDIZÁJN

Azt hiszem az új, felkerült címmel lassan elnyeri a blog a végleges dizájnját, nekem egyelőre nagyon tetszik.

Háttér






valami ilyesmi lenne a háttér...

2010. szeptember 18., szombat

AnimeCooooooooN! 2.0

Tetszett animecon (főleg a már lentebb említett poszterek miatt is :D) ODST ba egy Halo fan (nem mellékesen írótársam öccse) agyonvert. Nekem nem vált szégyenemre a dolog mert mit a nyakatekert de azért kitanulható xbox kontroller az eszemet vette. Leginkább a hack' an' slash játékok főbb pártolója ként vagyok számon tartva de ott vagyok néhány FPS tartalom előtt is (Team Fortress fan vagyok a legjavamból). Írótársam teljes és leginkább totális tévedését itt helyben javítom ki mivel igen VOLT VAN ÉS LESZ a conon ps3 (igaz fat de van) egyébként nagyszerű élmény volt és mindenkinek ajánlom akinek csak tudom! Wasabyboy (UI: Ime a poszterem főszereplője :D)

AnimeCooooooooN!


Mit csináljunk egy esősnek induló napon?
Szerezzünk VIP jegyet és húzzunk animeconra!
Nekem a feladat mind a két része sikerült, és volt egy marha jó napom.
Már vagy négy éve rendszeresen kijárok a conokra, és azt kellett észrevennem, hogy ez az őszi con bizony eléggé megfáradt és gyengébb lett mint a régiek... Valahogy nincsen meg a hangulat.
Ezek ellenére író- és sorstársam nagyon élvezte az egészet. Vett magának posztert (Amane Misa hiányos ruhában, hmmm) örült a fejének, és bénázott a konzolszobában.
Én próbáltam egy osztálytársnőmet fűzni, elég szerencsétlenül.
Viszont!
Mi most kockák vagyunk, szóval, mi történt a konzolszobába!
Először is ki volt állítva talán két wii, meg vagy öt xbox. Játékok: láttam Soulcalibur-t, wii-re Def Jamet, Tekken 6, GoW 2, HALO ODST, Guitar Hero, meg a szokásos egymillió naruto játék.
Szívemhez közel esnek ezek a bunyós játékot, a Tekken 6ot meg különösen imádom, úgyhogy odaharcoltam magam a nagy projektorhoz, és bizony leültem játszani!
Nagyjaból 5 vereség és egy pazar győzelem után kissé visszavettem az arcomból és nézegettem ahogy a többiek játszanak.
Igazából seholse voltak igazán pro-k. A Tekkenes arc mondta hogy volt itt egykettő akik másodpercek alatt vertek szilánkosra minden szerencsétlent, aki jött próbálkozni, de én nem nagyon láttam senkit. A Guitar Hero előtt egy olyan srác ült, akit sikerült rávenni erőteljes "hang vagy!!" csatakiáltásokkal a "through the fire and the flames"-re (amit 2% után megnyúlt arccal hagyott abba =), szóval ő se volt valami nagy arc, de a naruto gémek előtt azért ült pár elég szigorú sráv, bár nekem az a játék, kb. esztelen rohangálásnak tűnt látványos kombókkal tarkítva.
Wasabiboy meg az öcsém leálltak HALO ODST-t játszani, és nagy megelégedésemre tesókám hosszú halo trénngem után legalább dupla annyi pontot rávert, szóval ott nem volt hiba.
Viszont az abszolút conos alapkelléket, a DDR táncpadot sehol se láttam.
Néztem a programfüzetet is, ki volt írva, de sehol, egyszerűen bebénáztak valamit és nem rakták ki. Gagyi.
Összességében még bőven van hova fejlődnie a connak játékok terén. Kevés kiállított XboX, a PS3 abszolút hiánya (pedig az inkább japán mint a Májkroszoft üdvöskéje) és a minimális mennyiségű és nem éppen témába vágó játék (DMC, FF13, egyéb japán játékok hol vannak?!) egy kissé keserű utóízt hagyott maga után, de a con a többi részével abszolút jó emlékeket hagyott.
Főleg hogy ingyen volt:D

2010. szeptember 17., péntek

Devil May Cry

Nos eljött az idő hogy az eddig személy szerint tökéletesnek tartott sorozatot restaurálnak... A capcom akiknek tudásához nem fér kétség: elvégre elhozták a világ legsikeresebb túlélőhorrort és mint ilyen első volt a sorban. az egyetlen házban játszódó ps1-es változat eljutott a szabadon bejárható zombigyilkolásig. De nem ez a téma... Hogy minek kreálják újra dolgokat, a válaszom: nem tudom. Dante nevén kívül teljesen át lesz szabva a dolog, mármint nekem ez esett le a trailerből... De mindenesetre ha nem Devil May Cry lenne a címe szerintem megnézném magamnak. Persze ez a nextgen rétegnek készül akik nem ismerik a hihetetlenül sikeres DMC sorozat első részeit.

Medal of Honor

Mint azt kevesen tudják konzolon is virágzik a multiplayer akár csak Pc-n. Miért említek multiplayert? Mert a legendás játék sorozat ami elhozta a világnak a második világháborús FPS-ek koronázatlan királyát mindent magában foglal ami egy multiplayer császárhoz és egy király singleplayer campányhoz kell: remek story amit egy igazi Tier 1 -es katona ihletett, grafikai örmmámor, egy kötött mégis szabad hatást keltő játéktér... De mi teszi jó multiplayer játékká ezta gyöngyszemet? Battlefield szerű szabad környezet, Medal of Honor féle feeling és a sikeres Call of Duty sorozat modern színtere, korszerű remekül modellezett fegyverek. De sajnos még nem jött ki addig is élvezzük a debut traielerét :

Első bejegyzés...

Elkezdődik a blog hát kitudja meddig bírja? Nos majd kiderül. Lényegében azért hoztam létre a blogot a barátom segítségével ,hogy senkinek se kelljen angol Konzolos oldalakat böngésznie. (Mint anno nekem) Barátom és én majd a konzolok híreivel fogjuk kényeztetni a netán erre tévedő ügyetlen userek szemeit. Én a playstation hírekkel fogok inkább foglalkozni (egyértelmű ok: ps3-mam van) míg barátom az xbox360 híreinek világával üdvözli majd az erre tévedőket. Remélem sikereket is elérünk a bloggal, majd kiderül...
Wasabyboy