2010. szeptember 26., vasárnap

Arkham City



2009-ben volt nem egy nagyszerű játék. A Rocksteady fejlesztette, és számomra messze kiemelkedett a sok közül. A neve: Batman: Arkham Asylum.
Egyszerűen imádtam. A folyamatosan feltáruló elmegyógyintézet, az őrült ellenfelek, a nyomozás, a rendkívül okos és taktikus harcrendszer, és még sorolhatnám. A játék végigjátszása után kicsit tovább utánanéztem az egész cuccnak, és bizony már kinn is volt az első trailer az Arkham Cityről!




Miről is van itt szó, kérem szépen?


Ezek után abszolút beindultam, de a fejlesztés viszonylag csöndben ment, viszont
Az előző rész végén ugye Joker belőtte magába a szert amitől szupererős lett és nekiállt módszeresen szétverni Batman fejét, amibe persze nekünk is volt azért beleszólásunk. Ennek eredményeképpen Joker hatalmasat zakózik, az elmegyógyintézetbe visszaáll a rend, és a kissé őrült Sharp Quincy, az intézmény vezetője visszakapja a bársonyszéket.
Ezek után járunk 1 évvel, az imént említett úriember indul a gothami választásokon, és meg is nyeri azt. (Kíváncsi lennék ki választott meg egy olyan embert, aki időnként Amadeus Arkham papának képzeli magát, és úgy gondolja, hogy az őrültség egyetlen gyógymódja a halál...)
Ezek után felvásárolta az Asylum-ot környező nyomornegyedeket, területeket és egy jó nagy fallal vette körül, valahogy úgy mint a Menekülés New Yorkból meg L.A.-ből c. filmekben. Ez kapta meg az Arkham City nevet, ami lényegesen nagyobb szabad területet jelent mint az egyébként is hatalmas Asylum!
A rendszer meg működött magától: kint őrök, aki kijönne, azt lelövik, bemenni meg elég könnyen lehet, feltéve ha hiányzik az a bizonyos negyedik kerék.
Viszont akad itt egy kis bibi. Az intézmény egészségügyi vezetésével egy bizonyos Hugo Strange nevű alakot bíz meg, akinek nemcsak a neve fura, de még a szeme se áll jól, hiszen ő egy szuperbűnöző, aki egészen más lehetőségeket vesz észre az épülő Arkham Cityben...
Az első résszel ellentétben itt nem Joker lesz a főgonosz, hanem a jól ismert Two-Face papa, akit a legújabb Batman filmben megismerhettünk. Itt él és virul, valamint kitalálja, hogy ugyan, mennyire jó lenne Batman egykori csaját és társát, Catwoman-t nyilvánosan kivégezni. Persze Batman ezt nem hagyhatja, és ő is bemegy Arkham city-be, és innentől pedig a mi kezünkben van az irányítás.

És mennyiben jobb az első résznél?

Az előző részben is hihetetlen mennyi emberkét bezsúfoltak a dc-batman univerzuból, de ez továbbra is bővülni látszik. Ugye, Catwoman, Mr. Freeze, Robin (jajne, istenem csak ezt neeee) Two-Face, Penguin, valamint Riddler a testi valójában is megjelenik. (az előző részben ugyanis csak fejtörőket, trófeákat meg ilyesmiket adott az időmilliomosoknak, és csak a hangját hallhattuk állandóan.)
Nem csak Arkham city lesz bejárható, kapunk még egy-két kisebb területet Gothamből is, pl. az Iceberg Lounge, Penguin papa fagyos hangulatú bázisa, a Monarch Theatre, ahonnét a kis Bruce a szüleivel az utolsó közös mozifilmjüket megnézték, valamit a Crime Alley, ahol a tragédia megtörtént.
Batman kap pár új kütyüt is, valamint a régieket is megerősítették vagy átalakították. Lesz például egy füstbomba, és egy rádiójel bemérő kütyü is.
Ezen kívül megújul a nyomozós rész is (én azt az előző részben nem komáltam különösebben, egyszerű volt mint a fakereszt, és túlságosan is hasznos, nagyon megegyszerűsítette a játékmenetet, gyakorlatilag volt aki ebben a módban tolta végig a játékot) valamint a verekedés is új funkciókkal bővül, például egyszerre több ellenfél ellen is lehet ellentámadni meg lehet majd tárgyakat is hajigálni.
Valamilyen szinten a most már a környezetet is lehet változtatni, a vascső döng, horpad, és eltörik a gonoszok arca alatt, a falak az erősebb ütésektől átszakadnak, az üveg széttörik és a többi...

Több szem többet lát!

Bizony, az új részben lesz kooperatív móka is! Erről sajnos még nem sokat tudni de lehet majd Catwoman vagy Robin is a társunk, akivel szétcsaphatjuk a gonoszok fejét. (stipistopi Batman, nem fogok fekete latexban ugrálni, vagy azzal az idióta tinédszersráccal ökörködni... Azért mindennek van határa!)
Hogy most ez a sztori mód alatt történik vagy egy ilyen quick play-szerű játék lesz, vagy esetleg kapunk egy komplexebb multiplayer rendszert, arról még nem szól a fáma, de én megbízok a Rocksteady-s srácokban.

A játék jövőre jön ki, én mindenesetre alig várom hogy Batmannel újra szétcsaphassak a gonoszok között, és visszaállítsam a rendet Gotham City sokat látott városában!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése