2011. január 29., szombat

Red Faction: Armageddon (sok ígéret, sok beígért újdonság)

A történet szerint, 50 évvel később járunk a történetben (az előző részhez képest). Pontosan 2170-et írunk, amikor is egy hatalmas meteor csapódott bele a vörös bolygóba. Ezek után az emberek ezrei haltak meg a becsapódás hatására. Az időjárást, és a bolygó felszínét emberi életre alkalmassá tévő berendezés is súlyosan megrongálódott a becsapódás során. A becsapódást túlélő emberek csoportjai különböző bányákba, és alagutakba húzódtak vissza. Elkezdték az alagutakat átalakítani, hogy lakhatóbbá váljanak.
Szépen, lassan eltelt 5 év. Ezalatt, a kis bányákat kitágították, és kisebb városok alakultak ki, ahol az emberek, bár nehézkesen, de megéltek. Csak néhányan tudnak eljutni a tárnák labirintusán keresztül egyik föld alatti városból a másikba. Még ennél is ritkábban merészkedtek fel a felszínre. Egy napon azonban Alec Mason (akit az előző részben alakítottunk) unokája, egy kecsegtető megbízás során, véletlenül megnyit egy ősi, idegen eredetű templomot, mélyen a föld alatt. Ezzel szörnyű halált eresztett rá a megmaradt telepesekre, akiknek újból harcolni kell életükért.....
Trailer:


Egyetlen esélye van az emberiségnek: ha újjá alakul a Vörös Frakció, amely képes összefogni az embereket, és képes megállítani az álmukból felkelt szörnyeket. A szörnyek "irtásában" sok eszköz lesz a segítségünkre, mint például egy szuper robot,(látható is a videóban), nagy kaliberű fegyverekkel felszerelt járművek, egy a karunkra szerelt szerkezet, amivel, újra tudunk építeni tárgyakat(itt nagy szerepet kap majd a taktika), illetve lesz MÁGNES FEGYVERÜNK is!!!!!! Ez a "kicsike" ha megcélzunk vele két pontot, azok egy lövedék sebességével csapódnak egymáshoz. Ez két szimpla ellenfél esetén is vicces, de képzeljük el ha ezt egy több tonnás konténerrel és egy ellenféllel csináljuk meg........gondolom kitaláljátok a folytatást...... :D

Gameplay:(itt jól látható a mágnesfegyver hatásossága)

A játék során a felszínre is fel fogunk jutni, ahol többféle küldetést kell majd végrehajtanunk, például rablók által megszállt városok felmentése, vagy az idegenek által bebábozott emberek megmentése. A környezet továbbra is nagy mértékben rombolható lesz, és újabb taktikai lehetőségek nyílnak majd meg előttünk. A játékot 2011 májusában köszönthetjük majd az "élők" sorai közt. Addig is érjétek még be ezekkel a videókkal.....




2011. január 26., szerda

Dead Space 2 Megjelent!

Bizony tegnap megjelent a túlélőhorrorok egyik legkiválóbb darabja konzolokra (a pc-t cincálóknak 28.-ig várni kell még) és mi alig várjuk hogy megint ölhessük a mutáns ellent. Újítás a multiplayer rész aminek a bétája bizony elég bugos volt de természetesen a készítők nyugtatják a népet hogy azon majd javítanak. Nemsokára egy terjedelmes tesztel örvendeztetjük meg olvasóinkat. Addig is megéri még egyszer végigmenni a az első részen, hogy a plazmavágó megint kényelmesen álljon majd a kezünkben. Természetesen megint egy idegtépően félelmetes környezet és történet várja a játékosokat. És végre az eddig hallgatag Isaac Clark barátunk is megszólal.

2011. január 21., péntek

Bréééking Nyúz!


Örömmel jelentem, hogy beválogattak a Black Prophecy béta tesztelői közé! Körülbelül 1 hónappal ezelőtt jelentkeztem, és egyáltalán nem számítottam rá, hogy be fognak válogatni, de úgy látszik összejött. Ezzel is szeretném bátorítani azokat, akik szeretik az űrszimulátorokat, és úgy gondolják hogy "úgysem válogatnak be a bétára" azoknak itt a példa, hogy bárkit beválogathatnak (bár én is azt hittem hogy, nem fognak). Akik szeretnének többet megtudni a játékról, olvassák el a black prophecy cikkünket!
Az űr végtelenjében találkozunk!! :D

2011. január 20., csütörtök

Bodycount (még a Bad Company2-nél is durvább rombolhatóság, új magasságokba emelt mesterséges inteligencia, és pörgős játékmenet...jól hangzik:D)

Most tavasszal fog érkezni a Bodycount a Guilford Studio fejlesztő csapatának szorgos kezei alól. Több módon is szakítani akarnak ez eddigi megszokott fps koncepciókkal, és több téren is szeretnének új távlatokat nyitni a játék történelemben (és egyben az fps-ek világában). De lássuk csak, mik is ezek az újdonságok:

Psyho Boss Trailer:


Az egyik legfontosabb koncepciójuk az, hogy nagy mértékben szeretnék javítani a gép által irányított ellenfelek mesterséges inteligenciáját. Úgy tartják, hogy röhejes, hogy az fps-ek világában, szinte 15 éve változatlan a mesterséges inteligencia. Lassan, a lövésekre nem reagálva mennek előre, megbújnak a fedezék mögött, ahonnan teljesen kiszámítható módon dugják ki fejüket, lábukat, és egyéb testrészüket. Ezen nagy mértékben változtatni akarnak, egy újfajta MI-vel amely segítségével jobban fognak adaptálódni az ellenfelek az adott helyzethez.

Az MI-re nagy hatással lesz ugyancsak a nagymértékű rombolhatóság. Lehetséges lesz akár több emeletes épületeket is a földel tenni egyenlővé, vagy az 1 emelettel fölöttünk lévő ellenfél alól kirobbantani a padlót. Ehez párosul még majd az új grafikus motor ami mind amellett, hogy a rombolható környezet meglétét akadás mentessé teszi, még szép grafikát is varázsol a képernyőre.

Gameplay Trailer:


Egyéb megfigyelés még, hogy mint a fönti gameplay trailerből látszódik, a nagyfokú pörgős, esze-ment lövöldözések, játék közben csak ontjuk a lövedékeket. Történetéről még nem tudunk sokat, egyenlőre csak azt tudni, hogy tizenhárom, egyenként 45 perces fejezet áll majd a rendelkezésünkre, a single player kalandok során. A multiról még semmit sem lehet tudni, de ami várható (hamárcsak a rombolhatóságra, meg a pörgős játékmenetre gondolunk), hogy a készítők, sok érdekes dologgal fognak minket meglepni!

Egyenlőre ennyit a Bodycount-ról. Ha érkezik valamilyen hír, azt megosztjuk veletek olyan gyorsan ahogy tudjuk. Legyen szép napotok......!

2011. január 18., kedd

2010 Top 10 játékai (avagy amiért oly sok órát/napot töltöttünk a tévé/számítógép előtt a 2010-es évből...)

Hát nem mondhatnám hogy egyszerű a dolgunk van: Ebből a sok, remek játékból, amit 2010-ben kaptunk kézhez, meg kell neveznünk 10 olyat, ami felülemelkedik a többin. Végülis, ez lett a vége:



10: Assassin's Creed: Brotherhood:

Érdekes folytatása az előző résznek, sok újdonságot mutat fel, jobb grafika, jobb játék élmény, és mindez, most először multiplayerrel is fűszerezve. Megérdemli, hogy a top 10-es listánkra kerüljön!




9.Need for Speed: Hot Pursuit:
A Need for Speed visszatért! Lehet olvasni sok fórumon, és kommentekben. Újra vannak rendőrös üldözések, esze-veszett száguldás, és hihetetlen hangulat, ami már a rég elfeledett érzéseket is felszínre hozta a rajongókban. Itt a helye a top 10-ben!




8.Red Dead Redmption:


2010-ben megleptek minket talán az eddig valaha készült legjobb vadnyugati játékkal, aminek magávalragadó sztorija, és hangulata sok játékost magával ragadott. Kétségtelenül 2010 egyik legjobb játéka.




7.Fallout New Vegas:
A Fallout világában most a Keleti part kevésbé romos (de nem sokkal) New Vegas városába juthatunk el. Új környezet, sok újdonság, új játékélmény. Kell ennél több a top 10-hez? Nem!



6.Battlefield Bad Company 2:

Rombolható környezet, kacagtató, és látványos single player, élvezetes, és abbahagyhatatlan multi player. Kell a top 10-be, ebben szerintem senki sem kételkedik.




5.Starcraft 2:Wings of Liberty:
Top 10-es listánkon a legjobb stratégiai játék (meg az egyetlen is :D). Sokat kellett rá várni, de megérte! Szinte teljesen megújult játék, rajongóknak kihagyhatatlan volt 2010-ben!





4.Medal of Honor:
Az idén sok riválissal szemben érkezett meg a Medal of Honor. Valósághú történet, és átélhetőségével, illetve pörgős multijával fölküzdötte magát top 10-es listánkra!




3.World of Warcraft:Cataclysm



Átalakult világ, új fajok, sok (újra)felfedezni való. A játékot nagyon sokan várták, ez már csak a megrendelések számából is látszik. A world of warcraft jó évet zárt, így top 10-es listánkra is felkerült!



2.Mass Effect 2:
Az év, de akár az eddigi legjobb szerpejátékok egyike. Lebilincselő történet, melyre mi is nagy hatással vagyunk, és minden döntésünknek következménye van! Ki nem hagyható a top 10-ből!




10.Call of Duty Black Ops:
Személyes kedvencemet hagytam a végére. A Treyarch megmutatta hogy tud Call of Duty-t készíteni. Filmszerű pörgős single, sok tartalommal rendelkező és ugyancsak pörgős multi. Tökéletes befejezése 2010 top 10-es listánknak!


Remélem mindenki olyan örömmel néz vissza 2010 remekeire, mint mi, és reménykedjünk, hogy legalább ilyen sok és ilyen minőségű játékokban fogunk bővelkedni 2011-ben is!

2011. január 17., hétfő

Bréééking Nyúz! Crysis 2 Be the weapon trailer

Egy még általunk nem kirakott videó a crysis 2-ről (nem tudom hogy nem láttam még XD). Ami egy frissebb hír, hogy a készítők bejelentették, hogy játékuk csak akkor ér el teljes sikert, ha 90% fölötti értékelést kap (amiért természetesen meg is tesznek mindent). Ennél lejjebb nem akarnak adni, bár már nincs sok idejük az új rész tökéletesítésére.......


2011. január 9., vasárnap

Assassin's Creed 2 Brotherhood... Vigyázz jön a testvériség!

Most vértesók leszünk.
Bizony Desmon barátunk története folytatódik mindenki örömére! Az ubisoft tudta a receptet és megfűszerezte pár új dologgal. Kezdjük az elején a szembeötlő különbségekkel: A Grafika kicsit feltúrbózott (Bár nem nagyon) élesebb textúrák színesebb környezet. A hangok még mindig tökéletesek és zene páratlan.

Szép, szép, szép de jó???
Nos aki elszeretné kezdeni az assassin's creed hosszú történetét jobb ha nem ezzel a darabbal kezd. Ugyanis a játék ugyanott kezd ahol az előző befejeződött és bizony a pápa megölésével vádolnak (nem hiába) és már menekülni is kell. Most jön az újabb újitás: a harcrendszer mindig is erőssége volt a sorozatnak viszont mindig hiányzott valami amit nem hiába most az Ubisoft megint kijavított. Ugyebár volt egy "speed kill" rendszer a játékban amikor szemfülesnek kellet lennünk és az ellenfél csapásának pillanatában a megfelelő gombbal igen látványos módon kivégeztük a delikvenst. Most ha ezt megtesszük egy láncreakciót indíthatunk el amivel Ezio kiváló kardforgató lesz és mindenkit ily módon pár kardcsapással kinyír.

Csapatba jó játszani!
Bizony Ezio barátunk rájön: magányos farkasként sok baja eshet tehát talpraesett barátunk megint csak okoskodni kezd és megalapítja a Testvériséget (Brotherhood) és innentől kezdve a megmentett embereket felkérhetjük segítőnknek  és mint egy Manager játékban elküldhetjük az ifjú tanoncokat Olaszország sőt már Európa szerte küldetésekre így tolva fel szintjüket és képességeiket. Persze felkérhetjük őket hogy NEKÜNK segítsenek ilyenkor olyan dolgok válnak elérhetővé amik elég vicces dolgok lesznek a játék során például: Ezio felemeli a kezét és ökölbe szorítja a levegőben, hirtelen lenyilazzák bajtársaink az ellent.


Újdonságtól szép az élet...
Bizony a készitők ezt a sok pluszt is megtámogatták új fegyverekkel, (amiket most nem fogok elárulni mindenesetre vicces lesz), Viszont jött a legnagyobb újítás mégpedig a várva várt MULTIPLAYER! Nos ismerve az assassin's creed világát nem éppen értem miért kellett feltétlen a multirész de valahogy mégis lázba hozza a népet. A multi rész elég bugos de azért élvezhető és voltaképp ennyi lenne az egész játékba rakott negatívum. Persze a fejlesztők folyamatosan patch-elik és ígérik mindent megpróbálnak kijavítani! Úgyhogy mi csak örülhetünk hogy így elkényeztetett minket az Ubisoft. Mindent összevetve az egyik legjobb játék amivel valaha dolgom volt! Wasabyboy!

2011. január 8., szombat

Bréééking Nyúz! Újraindul a Tomb Raider sorozat, viszont most a kezdetekhez nyúlnak vissza a készítők!

Így van, tehát újraindul a Tomb Raider sorozat, vallószínűleg a Lara Croft Reborn alcím alatt. A Crystal Dynamics, és a Square Enix fejlesztői egyaránt Lara múltjában látják a következő Tomb Raider rész jövőjét. A történet arról fog szólni, hogy hogyan is lett az átlagos huszon egy-két éves Lara-ból egy mindenre elszánt és szexi régész, aki bármilyen akadályt képes legyőzni. Egy hajótörés lesz a fő okozója ennek a változásnak, amikor is Lara egy lakatlan szigetre kerül a japán szigetek közelében, ahol nem az éhínség, és vadak jelentik majd rá a legnagyobb veszélyt, de bizonyos ősi erők is a felszínre kerülnek majd......

2011. január 7., péntek

Bréééking Nyúz! Dead Space 2 new video.

Mostanság érkezett egy új, 5 perces ingame a Dead Space 2 játékról, amely éppen egy vasútállomáson játszódik. Aki szeretne többet megtudni a játékról, olvassa el a Dead Space 2 cikkünket.

2011. január 2., vasárnap

Fear 3 (jobb lesz mint valaha, legalábbis az igéretek, és a videók alapján)

Íme 2011-es legelső cikkünk, aminek az írása igen csak jó érzéssel töltött el a jövőre nézve, Elérkezett egy új év, és sok tervünk van a bloggal kapcsolatba, illetve sok játék, és esemény maradt még, amiről írni fogunk nektek 2011-ben. Ezen sokak közül íme az első:Körülbelül 2011 márciusa végén érkezik majd meg a Fear 3. része. Engem nem vonzott eddig a sorozat túlzottan, úgy hogy, ennek a cikknek a megírása alkalmat adott megismerkedni a megelőző részekkel, játékmenetükkel, és történetükkel. A történet folytatása szerint Alma 2 gyermeknek adott világot: Point Man-nek és Paxton Fettel-nek. A két "gyermek" Alma elpusztítására törekszik (egyenlőre tisztázatlan okokból). Természetesen egyikük sem hétköznapi ember, mindkettőjük hihetetlen képességekkel rendelkezik, ami nagyban segíti őket céljuk elérésében. Ebből gondolom már sokaknak kiderült, hogy co-op is megjelenik a játékban, ami során majd mind 2 testvér párt is irányíthatjuk, választásunk szerint (nem biztos, de lehet hogy a single player kampány során is el kell majd köteleznünk magunkat valamelyikük mellett, de ez még nem 100%).

A játék trailer-ei engem letaglóztak, ezeket látnotok kell!!










Egyéb információkra, sajnos nem lehet még találni, mivel a sorozat kissé mélypontra került, és ezen a készítők igen elszántan változtatni szeretnének. Ennek köszönhető a teljes hírzárlat. Vallószínűleg fognak még hírek kiszivárogni, ezeket majd természetesen megosztjuk veletek!

Remélem 2011-ben is velünk tartotok! :)