2011. április 30., szombat

Újabb hírek a Konzolkockán: Need for Speed: The Run

Így van, bejelentették az újabb Need for Speed játékot, ami ez alkalommal a The Run névre fog hallgatni. Meglepően már most kaptunk egy megjelenési dátumot, ami November 17, ez persze még változhat. A játékba a DICE Frostbite 2 motorja fog kerülni, ugyanaz a motor amit a Battlefield 3 készítésénél fognak használni, ami eléggé durva, és sokmindenkinek megmozgatja a fantáziáját (látva a Battlefield 3 videókat is).

Itt a játék frissen kidobott Teaser Trailer-e:

2011. április 25., hétfő

Gears of War 3 Béta

A szerkesztők felét elragadta a Minecraft-mánia, de azért még néha mi is írunk.
Nemrég elkezdődött a GoW 3 multiplayer Bétatesztje, ami teljesen nyitott, csak egy legitim Xbox Live Gold Account, egy kis töltögetés, és mehet is a banzai. A kivégzésekből szeretnék bemutatni egy kis csokrocskát.

2011. április 22., péntek

PORTAL 2 : térhajlítás mesterfokon!

Emlékszem amikor először láttam a valve kisprodukcióját amit mellékeltek az orangeboxhoz és ferde szemmel kezdtem rá nézni "ezmiez???" tekintettel. Aztán jött egy pozitív csalódás mert egy eszméletlen jól kitalált játékról beszélünk. Aki nem ismerné annak ajánlom járjon utána és nem bánja meg! Olcsón hozzálehet jutni minden platformon szinte és hihetetlen játékélmény! Viszont most megjött a 2!
Nos a valvee végre rájött a portal 1 hihetetlen hibájára: RÖVID. Bizony egyetlen hiba a játék oldalán az volt, hogy rövid. A sztori érdekes és elég abszurd (Egy tortáért kell tesztelni egy fegyvert egy elzárt laborban) és a játék során találunk érdekesebbnél érdekesebb dolgokat (pl bemélyedés a steril szobák mögé ahova vérrel felirták, hogy: the cake is lie.) De a valve csinált egy új sztorit, új pályákat és újabb trükköket.
Az új logikai feladatok hihetetlenül érdekesek és felettéb szórakoztató még nézni külső szemlélőkét, hogy egyes helyzeteket, hogy kell vagy épp hogyan nem kéne megoldani.

A pályák viszont igazán érdekesek lettek. Mivel a Glados felrobbant és vele eggyüt a bázis is így a pályát az évek alatt benőtte a növényzet és a fizika mindenhez igazodik! Hihetetlenül változatos már-már szemetkápráztató a grafika!
Második legjobb újítás : A coop mód. (két robotot kell irányítanunk ami elég érdekes viszont igazán kézenfekvő megoldás :D) Bizony mostmár külön pályák vannak szerkesztve a csapatos együttműködésre. Különböző parancsokat oszthatunk : pl azt nézd meg ez (és megjelenik a célon egy szem) vagy indithatunk egy visszaszámlálást hogy pontosan időzítve egy időben oldjuk meg a kiszabott próbákat.
Mindent összevetve hihetetlen kis játék lett a portál 2 és várjuk, hogy jön-e 3 :)
Mr. Wasabyboy

2011. április 21., csütörtök

Újabb hírek a konzolkockán: Rage új videó és info!

5 perces videó látott napvilágot nemrég a single player kampányból, amiben sok új eszközt láthatunk, illetve megcsodálhatjuk a Rage monumentális és szemkápráztató környezetét (már amennyire az apokaliptikus város annak mondható).



A videó:



Két új játékmódról is lehullott a lepel, az egyik a "Combat Rally", melybena versenyzők egymás autóit próbálják totálkárossá tenni. A másik játékmód egy szimpla TDM lesz, de ezen kívül lesz még több játékmód is, de azokról még nem tudunk szinte semmit.

A játék Szeptember 13-án érkezik meg Xbox 360-ra Pc-re, és PS3-ra is! Már nagy izgalommal várjuk!

2011. április 20., szerda

Prey 2 előzetes ( űrbéli kalandok újra, majd 6 évvel az előző rész után, az űrmarsall vezetésével!)

A Prey első része elég hánytatott sorsot járt be, mire a pocokra került. Sok készítő kezén ment át, sok közüllük mára felbomlott. A Human Head Studios csapata sok időre eltűnt a Prey első részének kiadása után, és csak a közelmúltban jelentették be, hogy készül a Prey 2. része (az emberek nem kis meglepetésére). Ami még meglepőbb, az az, hogy a Bethesda is csatlakozott a projekthez, és ettől egyből sok feltételezés kapott szárnyat. De mit is várhatunk a Bethesda közreműködéséből, és a Human Head Studios lelkecs csapatától? A válasz mindjárt érkezik:



Trailer:





A játéban Killian Samuelst alakítjuk, aki nem más mint egy légimarsall, akinek repülője egyik útja során egy gömb alakú (mostantól Sphere-nek hívom, mint a játékban) idegen űrhajóba ütközik. Ezt természetesen csak mi éljük túl, és ott találjuk magunkat a Sphere belsejében. mindenhol halottak, némely idegen némely ember, fura lények szaladnak Killian felé, össze vissza lövöldöz mindenki, teljes a káosz. Megpróbálunk fegyvert rántani, de elkapnak minket, és a kép elsötétül. Ezek után hosszú idő múlva térünk csak magunkhoz, egy kis extrával megspékelve: emlékezetkiesésünk van!

A dolog olyan súlyos, hogy szinte semmire sem emlékezik múltjából, hogy honnan jött, mi volt a foglalkozása, vagy hogy hogyan és miért került oda, ahol most van. Mint minden amnéziásnál, természetesen ő is kutatni kezdi múltját. Ehhez természetesen nem kevés erőfeszítést kell tennie, és akkor a körülményekről nem is beszéltem még. Hamarosan Killian rádöbben, hogy most már környezete, bár most is tele van űrlényekkel, megtűrik őt, és nem ellenségesek vele szemben. Ez annak köszönhető, hogy az alatt az idő alatt ami kiesett neki, ő egy fejvadász lett egy teljesen idegen bolygón, ahova valószínűleg a Sphere szállította el. Pontosan az Exodus nevű bolygóra kerültünk, azon belül is Central City nevű, különböző fajok lakta metropolisba, ahol tevékenységeinket végezzük. Ezalatt több idegen fajjal fogunk kontaktust létesíteni, és múltunk megismerése érdekében sok érdekes kalandban kell majd részt vennünk.

A játék az open world mentalitással fog készülni (szinte mondhatjuk hogy ez a Bethesda egyik hozománya), tehát valószínűleg a játéktér szabadon bejárható lesz, amit egy ilyen környezetben nem kis dolog létrehozni. A várost természetesen a saját előnyünkre fordítjuk, ugrálunk a felhőkarcolók közt, szinte már Mirror's Edge szintű ugrásokat lehet majd végrehajtani. Természetesen egy fejvadásznak (pláne egy űrlényekkel teli városban) sok leleményes fegyverrel és eszközzel kell rendelkeznie, például a Bóla, ami a célpont lábára tekeredő ostorszerű szerkezet, ideális ha élve kell elfogni a célpontot.
Ott van egy antigravitációs generátor, ami arra jó, hogy a fedezék mögött lévő ellenfeleket a magasba emeli és egy ideig lebegnek, így könnyű célponttá válva mi lepuffanthatjuk őket. Van lebegő csizmánk is, ami a hatalmas ugrásokat teszi lehetővé, illetve hatalmas akrobatikus mozdulatokat is végre lehet hajtani velük, és közben persze lőni is lehet!!! lesz ezen kívül vállra szerelt rakétavetőnk, és skennerünk is, ami gondolom önmagáért beszél....

Az egyik legérdekesebb eszköz, és talán a legmerészebb is. hogy a készítők a fegyverekbe beépített automatikus célzórendszer van. Most gondolom sokan megkérdezik, hogy akkor mi lesz a nehéz? Ugyebár logikus, hogy egy intergalaktikus városban a fegyverek igen csak modernek, így miért ne lehetnének automatikusan célzó fegyverek? Igen de az ellenfelek változatossága és mennyisége miatt (illetve bizonyos fajok rendelkeznek vagy ugyanezzel a technológiával, vagy akár jobbal is), mégsem lesz egyszerű dolgunk. A játék során folyamatosan döntéseket kell majd hoznunk, kinek hiszünk, és kinek nem, kitől fogadunk el melót, kinek segítünk és kiben bízhatunk meg. ezek a döntések hatással lesznek a történet alakulására, így akár többféle befejezés is lehetséges. A küldetések változatosak lesznek, a fejvadászaton kívül kaphatunk olyan feladatot, hogy be kell szereznünk egy adott tárgyat, menekítenünk kell valakit, vagy biztosítanunk kell egy személy, vagy szállítmányt. Viszont ha bukjuk a megbízást nem kell újrajátszani (esetleg a nehezebb küldetéseket a végtelenségig újrajátszani, amíg az összes hajunkat ki nem tépjük), hanem lesz majd új küldetés, és nem kell foglalkozni a régivel. Ettől függetlenül néhány fontosabb küldetés elrontása esetén részesülhetünk némi meglepetésben, mivel magunkra haragíthatjuk munkaadónkat, aki esetleg ránk küld néhány fejvadászt. Persze lesznek olyan küldetések amit mindenképp végre kell hajtanunk, mivel ezek a küldetések szerves részét képezik a történetnek. A játékba viszont nem fog bekerülni se cooperative, se multiplayer mód, így csak és kizárólag a singleplayer-re koncentrálnak a készítők, ami egyfelől nagyon bátor és nagyot is üthet, de nagyot is lehet bukni vele. Tehát a Prey 2 nagyon sok újdonsággal kecsegtet, ami elődjénél sokkal jobb lehet, főleg hogy a Bethesda is besegít a játék fejlesztésébe, ami azért valljuk be nagy segítség lesz a készítőknek. Tehát 2012-ben sok érdekes kalandban lesz majd részünk, ha minden sikerül......

Mass Effect 3 ( a világhírű trilógia, mely emberek millióit tapasztotta a képernyők elé, hamarosan érkezik!)

Így van, a híres Mass Effect 3. része érkezik meg 2011 őszén a polcokra! Gondolom ez az 1 mondat már sokakban alapból megindítja a nyáltermelést, de szerintem a következők hallatán csak nőttön nőni fog étvágyuk!! :D



Trailer:





A Mass Effect 3 elején, nem mondható egyszerűnek Shepard helyzete, a reaperek teljesen ellepik a galaxist, és első célpontjuk nem más mint a Föld. Ezen felül eljárás is folyik ellene (az egyik DLC-ben történtek miatt), fejvadászok keresik éjjel-nappal, szóval elég kilátástalan a helyzet. A Föld megtámadásának első napján több millió áldozat volt, az első hét után már 10 milliók haltak meg. mire a világ tehetett volna valamit, a harcnak már vége is volt. Az egész világon gigantikus reaper hajók szálltak le, kezdve a nagy városoknál. Egy vírus is elszabadult, amely megfertőzve az embereket, azok a többiekre támadnak. Nem hittek Shepard-nek és ez hatalmas hibának bizonyult. Most Shepard-nak szövetségeseket kell gyűjtenie, hogy legalább egy halvány esélyük legyen tenni valamit.....



Sajnos sok minden szól még ezen felül is Shepard ellen. Nem ismerünk semmit a reaper támadókról, vagy a haderejük nagyságáról, illetve erőforrásairól. Nem sok esély van, hiszen a reaperek jártak már a galaxisban, és akkor semmi nem maradt fenn utánuk, még a prothean faj sem, pedig ők jóval magasabb fejlettségi szinten álltak, mint most az emberiség. tehát hatalmas csatákban garantáltan részt veszünk majd a játék során, ilyen vagy olyan szerepet betöltve, de ezt még nem tudjuk. Ebben bennefoglaltatik az űrcsaták is, melyekről (természetesen) még nem tudunk semmit. Mivel az egész galaxis indítanak hadjáratot a reaperek, most már majdnem minden faj reaper változatával találkozni fogunk majd, mely minden fajnak lesz valami rá jellemző erőssége, melyet igencsak kihasználva próbálnak majd kinyúvasztani minket. Még egy meglepő újdonság (mintha nem lenne elég), a Cerberus, Shepard korábbi munkaadója is Shepard ellen fordul, csak még pont azt nem tudni miért. Ez azért érdekes, mert pont a cerberus támogatta anno a legjobban Shepard-ot, ők élesztették fel nem kevés pénzt, és időt beleadva a programmba, és segítve őt a Mass Effect 2 küldetései során.




Mass Effect 3 Announcement trailer:





Egyenlőre ennyit a történetről. természetesen a Mass Effect 3 új engine-t fog használni (a Mass Effect 2 playStation 3-as engine-jének egy tovább fejlesztett verzióját), ami egészen új látványt, és fizikát fog kölcsönözni a játéknak. Dinamikusabb mozgások, és tereptárgyak jellemzik majd a karaktereket, és a pályákat. Az igéretek szerint az MI-n is sokat fognak javítani, melynek fő elemét az fogja alkotni, hogy az ellenfelek már komolyan csapatban gondolkodnak, együttműködnek. Kihasználják a tereptárgyakat, eszközeiket is változatosan, helyzettől függően használják (például füstbombát dobnak, vagy fedezettüzet biztosítanak társuknak). Tehát vége azoknak az időknek, amikor az ellenfelek csak behúzódnak a fal, vagy akadály mögé, és utána kiszámíthatóan dugják ki valamelyik testrészüket mögülle. Taktikáznunk kell nekünk is hogy épp bőrrel megússzuk, nem is beszélve arról, hogy némely esetben sokszoros túlerővel kell majd szembenéznünk.
Az egyik legjobb dolog, amit mindenki imád a Mass Effect játékokban, az a történet, és annak azon tulajdonsága, hogy minden egyes tettünk, döntésünk kihatással van a történetre, és az eseményekre. Viszont, ha megvannak az előző, vagy akár az első részből a mentéseink, akkor az is kihat a történetre, így tulajdonképpen a játék különféle véghezvitele több 100, vagy akár több 1000 módon is lehetséges! A másik fontos dolog, hogy a korábbi mentéseinkkel játszhatunk tovább is ha úgy döntünk, így minden korábban megszerzett képességünk, és beállításunk megmarad, sőt, az első szintlépés után már tovább is fejleszthetjük az addig megszerzett képességeinket! Megújítják a készítők a skill rendszert is, illetve a fejlesztések végén most már nem két specializáció közűl kell majd választanunk, hanem minden képességünket újraalkothatjuk, és sokkal több féle variáció lesz majd lehetséges. Ez egyrészt még formázhatobbá tesz i a karakterünket, másrészt a játékos is sokkal jobban tudja idomítani a karaktert a saját játékstílusához. Természetesen, a Mass Effect 3-ban is kell majd csapatot létrehoznunk, és velük együtt harcolni, a régi arcok is feltűnnek majd, köztük Liara T'Soni, Legion, Garrus, Ashley Williams, Wrex, és Mordin is. Van rá esély, hogy az előző részben íróasztal mögé száműzött Anderson kapitány is a csapatunk tagja lesz, de ez még nem biztos. Tehát a Mass Effect 3 egy nagyon kecsegtető játék, sok újdonságot nyújthat, és a Bioware csapata tisztában áll azzal, hogy a 3 rész közűl, a Mass Effect 3-nak kell a legnagyobbat szólnia! Drukkoljunk nekik, hogy összejöjjön!

2011. április 19., kedd

Guild Wars 2 előzetes kérésre!

Kérésre elvállaltam, hogy írok egy előzetes cikket a Guild Wars 2-ről, és mivel még nem nagyon hallottam a játékról, nem tudtam mire számítsak. Meg kell hogy mondjam, meglepetést okozott....

Először is a játék 2012 első (esetleg 2.) negyedévére várható, meg nem erősített források szerint úgy körülbelül Április közepe felé. Az ArenaNet csapata sok újdonsággal kecsegteti a rajongókat, és lássuk be: sokan gondolták már úgy, hogy a több részes sorozatnak szüksége van már, egy nagy (inkább monumentális) változásokat hozó részre. Hát, ha a most következő ígéretek közül a fejlesztők beváltják ígéreteiket, akkor a Guild Wars rajongóknak nagyon kellemes évük lesz! De lássuk csak miért is:


Guild Wars 2 Trailer:



Guild Wars 2 races trailer:



A legnagyobb újdonságot talán az fogja nyújtani, hogy most már 5 faj lesz elérhető a játékosok számára. Ezek külön kezdőterülettel fognak rendelkezni, és mindazon által lesznek olyan képességek, melyek fajtól fognak függni, és nem kaszttól. A fajválasztásnak nagy szerepe lesz a játékban, mivel minden fajjal külön történeten mehetünk végig, így keltve fel a játékos érdeklődését, és egyazonáltal, így sokkal megnőtt a játékidő is. Természetesen elérhetők lesznek bizonyos fajon belüli specializációk, amik tovább növelik az egymástól teljesen különböző karakterek létrehozásának lehetőségét (még akkor is, ha esetleg ugyanazon fajhoz tartoznak).


Íme az 5 faj:


Ember:

Róluk talán nem kell semmit sem mesélnem, talán az emberi faj fog a legkevesebbet változni a Guild wars 2-ben az előzőekhez képest.









Asura:


Kicsi, leleményes teremtmények, aki nem látta még őket, azt hinné, hogy valami kis háziállatok, de senkit ne tévesszen meg a külsejük: ezek a lények hatalmas mágikus energiával rendelkeznek. Talán a legfejlettebb faj lesz a Guild Wars 2-ben, tekintve, hogy erős fegyverek és varázstárgyak elkészítésére lesznek képesek.




Charr:




Szerintem ezzel a fajjal is találkozott már minden megrögzött Guild War játékos, most annyi lesz a különbség a régiekhez képest, hogy most már ők is az 5 irányítható faj közé tartoznak! Ők fognak rendelkezni talán a legnagyobb területtel a játékban ( a történet szerint már hatalmas földeket hódítottak el több fajtól, főleg az emberektől).



Norn:

Külsőleg emberre hasonlító fél-óriások (a kép egy Norn hőst ábrázol), akik a hegyekben élnek. Egyfajta sámánista közösségben élnek, és vallásuk által sok mágikus dologra képesek, ezek közül az egyik legjelentősebb az, hogy medvévé tudnak válni! ezen kívül lesz még néhány ínyencség ami a fajt majd még különlegesebbé teszi....



Sylvari:


Igen erős természet-kultuszú faj. Mindenük az erdő. Felnőtten születnek és egyáltalán nem öregednek. Külsőre a tündékre hasonlítanak, és erős földmágiát képesek megidézni. Tapasztalatlan faj, de könnyen alkalmazkodnak az új helyzetekhez.






Guild Wars 2: Charr gameplay:


Új dolog, hogy a területek nagy része nem instance alapú lesz(vagyis ha kimentél a városból, nem találkozhattál másokkal, csak akik a partydban vannak), hanem perzisztens (az instance rendszert a történetmeséléshez, illetve a dungeon-szerű helyekhez fogják használni). A víz alatti világ is felfedezhető lesz, ami ugye nagyban bővíti a játékteret DE, ami a lényeg, a víz alatti harc is lehetséges lesz, és néhány esemény (már nem quest lesz a Guild War 2-ben) véghezviteléhez kell is a víz alatt harcolnunk! Nagyon fontos, hogy most már 8 kaszt közül válogathatnak a játékosok, köztük pár új is meg fog jelenni.
A mozgást is kiterjedtebbé kívánják tenni a készítők (gondolok itt ugrásra, vagy úszásra), és, de nem utolsó sorba a képességrendszert is egy kicsit átláthatóbbá varázsolják.


10 minute gameplay:


Egyenlőre ennyi információ áll rendelkezésünkre a Guild Wars 2-ről, ami azért nem kevés, tekintve, hogy még majdnem 1 évet kell várni a megjelenésre. remélem a rajongók örömmel olvassák soraimat, és sok kérdőjelt sikerült megválaszolnom....:)

Túlvagyunk a 100 cikken!!!!!

Hát ez a pillanat is elérkezett, amikor is már túl vagyunk a 100. cikkünkön. Így visszanézve nem kis meló volt ezt a mennyiségű dolgot megosztani veletek, de bizakodó vagyok, és remélem, még újabb 100 cikk erejéig is velünk tartotok!

Üdv: Konzolkocka csapata! :)

2011. április 18., hétfő

Újabb hírek: GTA V 2012-ben?

A német GunStop oldalán megjelent egy megjelenési dátum, még pedig nem másé, mint a GTA V-é! A hír természetesen még nem 100%-os, de bizonyos jelek mutatnak arra, hogy akár igazak is lehetnek. Tehát ha isten is úgy akarja (és nem jön el addig a világvége :D :D), akkor 2012. január. 15-én kézhez kapjuk az új GTA részt!

2011. április 16., szombat

Újabb hírek: Battlefield 2 new trailer!

Újabb videót kaptunk kézhez a battlefield 3-ról. Mint érkezett a hír hétfőn érkezik egy újabb videó, ami egy megdöbbentő 12 perces gameplay lesz a játékról. Addig is érjétek be ezzel!

2011. április 11., hétfő

Bréééking Nyúz! Socom 4: U.S. Navy SEALs új videó!

Érkezett a hír, hogy a Socom 4: U.S. Navy SEALs exklúzívan PS3-ra jelenik meg. Ebben a videóban betekintést nyerünk a történetbe, és a csapat tagjainkat is jobban megismerhetjük. A történet helye Ázsia lesz, ahol egy 5 fős csapat tagjaként kell majd a különleges alakulat élén felvennünk a harcot az ellenséggel. A játék jövőhéten érkezik, különlegesség, hogy kapunk a játék mellé egy Resistance 3 béta kódot!!!! Érdemes beruházni.....

2011. április 9., szombat

Bréééking Nyúz: Red Faction Armageddon: Kara Trailer

Most érkezett egy újabb trailer a Red Faction: Armageddon játékról. A trailerből egy kicsit jobban betekintésünk nyílik a karakterek személyiségébe, és a történetből is meg-megtudunk infokat. Remélem mindenkinek tetszeni fog....: