2011. április 22., péntek

PORTAL 2 : térhajlítás mesterfokon!

Emlékszem amikor először láttam a valve kisprodukcióját amit mellékeltek az orangeboxhoz és ferde szemmel kezdtem rá nézni "ezmiez???" tekintettel. Aztán jött egy pozitív csalódás mert egy eszméletlen jól kitalált játékról beszélünk. Aki nem ismerné annak ajánlom járjon utána és nem bánja meg! Olcsón hozzálehet jutni minden platformon szinte és hihetetlen játékélmény! Viszont most megjött a 2!
Nos a valvee végre rájött a portal 1 hihetetlen hibájára: RÖVID. Bizony egyetlen hiba a játék oldalán az volt, hogy rövid. A sztori érdekes és elég abszurd (Egy tortáért kell tesztelni egy fegyvert egy elzárt laborban) és a játék során találunk érdekesebbnél érdekesebb dolgokat (pl bemélyedés a steril szobák mögé ahova vérrel felirták, hogy: the cake is lie.) De a valve csinált egy új sztorit, új pályákat és újabb trükköket.
Az új logikai feladatok hihetetlenül érdekesek és felettéb szórakoztató még nézni külső szemlélőkét, hogy egyes helyzeteket, hogy kell vagy épp hogyan nem kéne megoldani.

A pályák viszont igazán érdekesek lettek. Mivel a Glados felrobbant és vele eggyüt a bázis is így a pályát az évek alatt benőtte a növényzet és a fizika mindenhez igazodik! Hihetetlenül változatos már-már szemetkápráztató a grafika!
Második legjobb újítás : A coop mód. (két robotot kell irányítanunk ami elég érdekes viszont igazán kézenfekvő megoldás :D) Bizony mostmár külön pályák vannak szerkesztve a csapatos együttműködésre. Különböző parancsokat oszthatunk : pl azt nézd meg ez (és megjelenik a célon egy szem) vagy indithatunk egy visszaszámlálást hogy pontosan időzítve egy időben oldjuk meg a kiszabott próbákat.
Mindent összevetve hihetetlen kis játék lett a portál 2 és várjuk, hogy jön-e 3 :)
Mr. Wasabyboy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése