2011. április 19., kedd

Guild Wars 2 előzetes kérésre!

Kérésre elvállaltam, hogy írok egy előzetes cikket a Guild Wars 2-ről, és mivel még nem nagyon hallottam a játékról, nem tudtam mire számítsak. Meg kell hogy mondjam, meglepetést okozott....

Először is a játék 2012 első (esetleg 2.) negyedévére várható, meg nem erősített források szerint úgy körülbelül Április közepe felé. Az ArenaNet csapata sok újdonsággal kecsegteti a rajongókat, és lássuk be: sokan gondolták már úgy, hogy a több részes sorozatnak szüksége van már, egy nagy (inkább monumentális) változásokat hozó részre. Hát, ha a most következő ígéretek közül a fejlesztők beváltják ígéreteiket, akkor a Guild Wars rajongóknak nagyon kellemes évük lesz! De lássuk csak miért is:


Guild Wars 2 Trailer:



Guild Wars 2 races trailer:



A legnagyobb újdonságot talán az fogja nyújtani, hogy most már 5 faj lesz elérhető a játékosok számára. Ezek külön kezdőterülettel fognak rendelkezni, és mindazon által lesznek olyan képességek, melyek fajtól fognak függni, és nem kaszttól. A fajválasztásnak nagy szerepe lesz a játékban, mivel minden fajjal külön történeten mehetünk végig, így keltve fel a játékos érdeklődését, és egyazonáltal, így sokkal megnőtt a játékidő is. Természetesen elérhetők lesznek bizonyos fajon belüli specializációk, amik tovább növelik az egymástól teljesen különböző karakterek létrehozásának lehetőségét (még akkor is, ha esetleg ugyanazon fajhoz tartoznak).


Íme az 5 faj:


Ember:

Róluk talán nem kell semmit sem mesélnem, talán az emberi faj fog a legkevesebbet változni a Guild wars 2-ben az előzőekhez képest.









Asura:


Kicsi, leleményes teremtmények, aki nem látta még őket, azt hinné, hogy valami kis háziállatok, de senkit ne tévesszen meg a külsejük: ezek a lények hatalmas mágikus energiával rendelkeznek. Talán a legfejlettebb faj lesz a Guild Wars 2-ben, tekintve, hogy erős fegyverek és varázstárgyak elkészítésére lesznek képesek.




Charr:




Szerintem ezzel a fajjal is találkozott már minden megrögzött Guild War játékos, most annyi lesz a különbség a régiekhez képest, hogy most már ők is az 5 irányítható faj közé tartoznak! Ők fognak rendelkezni talán a legnagyobb területtel a játékban ( a történet szerint már hatalmas földeket hódítottak el több fajtól, főleg az emberektől).



Norn:

Külsőleg emberre hasonlító fél-óriások (a kép egy Norn hőst ábrázol), akik a hegyekben élnek. Egyfajta sámánista közösségben élnek, és vallásuk által sok mágikus dologra képesek, ezek közül az egyik legjelentősebb az, hogy medvévé tudnak válni! ezen kívül lesz még néhány ínyencség ami a fajt majd még különlegesebbé teszi....



Sylvari:


Igen erős természet-kultuszú faj. Mindenük az erdő. Felnőtten születnek és egyáltalán nem öregednek. Külsőre a tündékre hasonlítanak, és erős földmágiát képesek megidézni. Tapasztalatlan faj, de könnyen alkalmazkodnak az új helyzetekhez.






Guild Wars 2: Charr gameplay:


Új dolog, hogy a területek nagy része nem instance alapú lesz(vagyis ha kimentél a városból, nem találkozhattál másokkal, csak akik a partydban vannak), hanem perzisztens (az instance rendszert a történetmeséléshez, illetve a dungeon-szerű helyekhez fogják használni). A víz alatti világ is felfedezhető lesz, ami ugye nagyban bővíti a játékteret DE, ami a lényeg, a víz alatti harc is lehetséges lesz, és néhány esemény (már nem quest lesz a Guild War 2-ben) véghezviteléhez kell is a víz alatt harcolnunk! Nagyon fontos, hogy most már 8 kaszt közül válogathatnak a játékosok, köztük pár új is meg fog jelenni.
A mozgást is kiterjedtebbé kívánják tenni a készítők (gondolok itt ugrásra, vagy úszásra), és, de nem utolsó sorba a képességrendszert is egy kicsit átláthatóbbá varázsolják.


10 minute gameplay:


Egyenlőre ennyi információ áll rendelkezésünkre a Guild Wars 2-ről, ami azért nem kevés, tekintve, hogy még majdnem 1 évet kell várni a megjelenésre. remélem a rajongók örömmel olvassák soraimat, és sok kérdőjelt sikerült megválaszolnom....:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése