2011. április 20., szerda

Mass Effect 3 ( a világhírű trilógia, mely emberek millióit tapasztotta a képernyők elé, hamarosan érkezik!)

Így van, a híres Mass Effect 3. része érkezik meg 2011 őszén a polcokra! Gondolom ez az 1 mondat már sokakban alapból megindítja a nyáltermelést, de szerintem a következők hallatán csak nőttön nőni fog étvágyuk!! :D



Trailer:





A Mass Effect 3 elején, nem mondható egyszerűnek Shepard helyzete, a reaperek teljesen ellepik a galaxist, és első célpontjuk nem más mint a Föld. Ezen felül eljárás is folyik ellene (az egyik DLC-ben történtek miatt), fejvadászok keresik éjjel-nappal, szóval elég kilátástalan a helyzet. A Föld megtámadásának első napján több millió áldozat volt, az első hét után már 10 milliók haltak meg. mire a világ tehetett volna valamit, a harcnak már vége is volt. Az egész világon gigantikus reaper hajók szálltak le, kezdve a nagy városoknál. Egy vírus is elszabadult, amely megfertőzve az embereket, azok a többiekre támadnak. Nem hittek Shepard-nek és ez hatalmas hibának bizonyult. Most Shepard-nak szövetségeseket kell gyűjtenie, hogy legalább egy halvány esélyük legyen tenni valamit.....



Sajnos sok minden szól még ezen felül is Shepard ellen. Nem ismerünk semmit a reaper támadókról, vagy a haderejük nagyságáról, illetve erőforrásairól. Nem sok esély van, hiszen a reaperek jártak már a galaxisban, és akkor semmi nem maradt fenn utánuk, még a prothean faj sem, pedig ők jóval magasabb fejlettségi szinten álltak, mint most az emberiség. tehát hatalmas csatákban garantáltan részt veszünk majd a játék során, ilyen vagy olyan szerepet betöltve, de ezt még nem tudjuk. Ebben bennefoglaltatik az űrcsaták is, melyekről (természetesen) még nem tudunk semmit. Mivel az egész galaxis indítanak hadjáratot a reaperek, most már majdnem minden faj reaper változatával találkozni fogunk majd, mely minden fajnak lesz valami rá jellemző erőssége, melyet igencsak kihasználva próbálnak majd kinyúvasztani minket. Még egy meglepő újdonság (mintha nem lenne elég), a Cerberus, Shepard korábbi munkaadója is Shepard ellen fordul, csak még pont azt nem tudni miért. Ez azért érdekes, mert pont a cerberus támogatta anno a legjobban Shepard-ot, ők élesztették fel nem kevés pénzt, és időt beleadva a programmba, és segítve őt a Mass Effect 2 küldetései során.




Mass Effect 3 Announcement trailer:





Egyenlőre ennyit a történetről. természetesen a Mass Effect 3 új engine-t fog használni (a Mass Effect 2 playStation 3-as engine-jének egy tovább fejlesztett verzióját), ami egészen új látványt, és fizikát fog kölcsönözni a játéknak. Dinamikusabb mozgások, és tereptárgyak jellemzik majd a karaktereket, és a pályákat. Az igéretek szerint az MI-n is sokat fognak javítani, melynek fő elemét az fogja alkotni, hogy az ellenfelek már komolyan csapatban gondolkodnak, együttműködnek. Kihasználják a tereptárgyakat, eszközeiket is változatosan, helyzettől függően használják (például füstbombát dobnak, vagy fedezettüzet biztosítanak társuknak). Tehát vége azoknak az időknek, amikor az ellenfelek csak behúzódnak a fal, vagy akadály mögé, és utána kiszámíthatóan dugják ki valamelyik testrészüket mögülle. Taktikáznunk kell nekünk is hogy épp bőrrel megússzuk, nem is beszélve arról, hogy némely esetben sokszoros túlerővel kell majd szembenéznünk.
Az egyik legjobb dolog, amit mindenki imád a Mass Effect játékokban, az a történet, és annak azon tulajdonsága, hogy minden egyes tettünk, döntésünk kihatással van a történetre, és az eseményekre. Viszont, ha megvannak az előző, vagy akár az első részből a mentéseink, akkor az is kihat a történetre, így tulajdonképpen a játék különféle véghezvitele több 100, vagy akár több 1000 módon is lehetséges! A másik fontos dolog, hogy a korábbi mentéseinkkel játszhatunk tovább is ha úgy döntünk, így minden korábban megszerzett képességünk, és beállításunk megmarad, sőt, az első szintlépés után már tovább is fejleszthetjük az addig megszerzett képességeinket! Megújítják a készítők a skill rendszert is, illetve a fejlesztések végén most már nem két specializáció közűl kell majd választanunk, hanem minden képességünket újraalkothatjuk, és sokkal több féle variáció lesz majd lehetséges. Ez egyrészt még formázhatobbá tesz i a karakterünket, másrészt a játékos is sokkal jobban tudja idomítani a karaktert a saját játékstílusához. Természetesen, a Mass Effect 3-ban is kell majd csapatot létrehoznunk, és velük együtt harcolni, a régi arcok is feltűnnek majd, köztük Liara T'Soni, Legion, Garrus, Ashley Williams, Wrex, és Mordin is. Van rá esély, hogy az előző részben íróasztal mögé száműzött Anderson kapitány is a csapatunk tagja lesz, de ez még nem biztos. Tehát a Mass Effect 3 egy nagyon kecsegtető játék, sok újdonságot nyújthat, és a Bioware csapata tisztában áll azzal, hogy a 3 rész közűl, a Mass Effect 3-nak kell a legnagyobbat szólnia! Drukkoljunk nekik, hogy összejöjjön!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése