2011. február 27., vasárnap

Az első videónk! HUHÚÚÚ

Nos íme az első videónk amiben megmutatom (wasabyboy), hogy hol található a három kődarab amire ha rákattintunk (ps3: négyzet,  xbox:  X  pc: foggalmam sincs) elindul egy epikus zene! A videót magam vettem fel és az intrót is magunk csináltuk úgyhogy reméljük mindenki tetszését elnyeri! Hamarosan jön egy Dead Space 2 Multiplayer gameplay videó is! :)

2011. február 26., szombat

Call of Duty 7 az easter egg-ek mannája!

Bizony a cod7-ben nem egy furcsa dolog van amit direkt raktak be a készítők ezek közül megemlítenék párat amelyekből egyet volt alkalmam kipróbálni egy haverommal! Ezek közül a zombisok a legjobbak szerintem mert nem nagy kihívás (a FIVE az mondjuk nagyon kihívás) élvezetes és mellette elmondhatod, hogy zet megcsináltam de mi is az a Zombi itt???
Akik nem tudnák a cod5 hatalmas sikerei közé számolják a Zombie részt ami abból állt, hogy egy lezuhant repülő túlélői egy házba menekülnek a zombik elől és minél tovább akarnak élni na ugyanez folyik a 7-ik részben is csak céllal. Az egyik cél nemes és lehetetlen elérni a 99-ik kört (Kino der toten) míg a másik az egyszerűen kijutni a pentagonból hatalmas szenvedések árán (FIVE) szóval...

Első Easter EGGGGGG!
Nem máshol történik mint a Multiplayer Nuketown nevű pályáján ahol is ha minden bábu fejét lelövik 60 másodpercen belül akkor elindul egy Rolling Stones szám! Vicces dolog de csakis akkor van rá esély ha mindenki (még az ellenfél is) azon van hogy megbeszélten levadásszák a nekik kitűzött bábukat! Egyébként lehetetlen!

Máááásodik Easter Egg!
Ugyancsak Nuketown városában járunk és ha megfigyeljük a két ház postaládáját akkor bizony rákell jöjjünk hogy ott lakik a singleplayer kampány 2 hőse!

Harrrrmadik Easter Egg!
A FIVE nevű zombi pályán ha bekapcsoljuk a három piros telefont (egyik már a legelején ott van a másodikat a laborban kell keresni a harmadik pedig a befejező teremben vár ránk!)Akkor Eminem egy ütős Rap számmal jutalmaz minket!

Negyedik EAASTER EGGG (ezt magam is alátámasztom)
A Kino der Toten nevű pályán 3 követ kell megtalálni (csatolok videót) és megszólal egy ütős rock zene amire öröm gyakni az ellenfelet!
Annyit mondok Kabummmmmm ahogy orosz zombi irtónk mondá ha felvesz egy atomot!
Jó szórakozást a kipróbáláshoz!

Wasabyboy

Sony NGP kézikonzol!!! Frissen napvilágot látott adatok!

Miután a PSP Go! csúfosan megbukott, várható volt hogy a Sony egyből orvosolni próbálja majd hibáját, és ezt nem másképpen akrják megtenni, mint a Sony NGP (New Generation Portable) kiadásával. Lássuk csak, mit is tud ez az új-generációs kicsike:




Először is, elöl egy 960x544-es felbontású, 16 millió színt kezelő OLED érintőképernyő kapott helyet, nem kevesebb mint 5 hüvelykes mérettel (megjegyezném, hogy az előző PSP-k 4.3 hüvelykesek voltak, ami nem sok növekedés ugyan, de mégis szemet szúr). Minden készülékben egy négymagos Cortex-A9 processzor dobog, ami párosul, egy új generációs grafikus vezérlővel, amik együtt eddig még nem látott teljesítményt fognak nyújtani a játékosok számára.

A korábbiakból tanulva (és a játékosok beszámolói, és véleményei alapján) mostmár 2 analóg kart helyeztek el a készüléken, ami a kezelést hivatott könyebbé tenni. Még egy újdonság (ami engem nagyon meglepett), hogy a készülék hátán érintőfelület található (hasonló mint a laptopokon a touchpadek). Ezen felül mozgásérzékelős giroszkóppal is fel lett szerelve, így elérhetővé téve még több játékot, illetve alkalmazást (bár ha engem kérdeztek ez egy hordozható készülék esetében egy kicsit necces). Az elő, és hátlapokon kamerákat helyeztek el, ezzel is utalva a különböző chat programokkal való kompatibilitásra, mint például az msn. A manapság már alapfelszereltségnek is nevezhető Wi-Fi, GPS, és 3G is meg lessz található a készülékben, így gazdagítva a repertoárt. Tanulva a Go! másik hibájából, a NGP esetében elvetették a kizárólag digitális terjesztés ötletét (hála égnek :D), de nem is térnek vissza az UMD-hez. Az NGP játékokhoz, egy flash alapú, újonan bevezetett NVG nevű kártyákon juthatunk majd hozzá. A szoftver is teljesen átalakult, így például könnyen navigálhatunk majd a közösségi funkciók, játékok, és egyéb alkalmazások közt. Az ígéretek szerint a PlayStation 3 játékok nagy része (kisebb-nagyobb) változtatások mellett könnyen átültethetők lesznek az NGP-re. Ez nem csak azt jelenti, hogy a már megjelent nagy címek, vallószínüleg meg fognak jelenni az NGP-re is, de a jövőben érkező játékok is nagy eséllyel fognak megjelenni nem csak PS3-ra, de NGP-re is.

Egy kis bemutató videó (jól mutatja be az érintőképernyő, a giroszkóp, és a hátsó panel használatát):





A megjelenés sajnos még messze van, a Sony azt ígéri hogy még karácsony előtt kiadja (tehát olyan október környékén várható), így mindenki meg tudja majd lepni családtagját, vagy barátját (vagy önmagát, mint én :D :D) egy új, multifunkciós, és sok újdonsággal kecsegtető kézikonzollal. Már csak az a kérdés, hogy mennyire kell majd ezért a pénztárcánk mélyére nyúlni......hát igen.....

2011. február 24., csütörtök

Bréééking Nyúz! Duke Nukem Forever pontos megjelenés!!!


Nagy esemény következett be nemrég, amit sokan nem vártak volna. A Gearbox nem mással rukkolt elő, mint a Duke Nukem Forever megjelenési dátumával (ami nem is a jövő évtizedre esik.....). Ez nem más mint május 6, ami azért már nincsen olyan messze, tekintve hogy 12 évet kellett várni erre a részre. Reménykedjünk hogy nem csúsztatják a megjelenést, és május elején a bőrébe bújhatunk a játék történelem legmenőbb, leglazább és legmacsóbb emberének!

Bréééking Nyúz! Call of Duty Black Ops: meglepő statisztika....

Múltkor láttam egy képet, ami néhány érdekes adatot közölt a Call of Duty multijával kapcsolatba (néhány pontnál egyszerűen ledöbbentem....). Remélem nektek is tetszeni fog....

(Sajnos kicsi a kép, meg angolul is van, így inkább le is írok mindent a képről)

- A megjelenés óta 161 II. világháborúra elegendő játszmát játszottak a játékosok NAPONTA!

- Ezt körübelül 1.1 trillió lövéssel érik el....

- 3.4 milliárd kilőtt nyíllal

-Ezalatt 129 069-ster futják körbe a játékosok a földet

-28 494 020 játékost öltek meg Tomahawkal

-A megölt emberek száma 9x több mint a Föld lakossága

- A játékosok összesen annyit estek, és zuhantak, mint a Himalája magassága

-5 671 102 megnyert tét meccs alatt a győztesek összesen 147 milliárd COD pontot zsebeltek be

-Erről pedig 43 millió videó készült, amik fel is kerültek valamilyen videó megosztóra.

-1 273 209 731 lelőtt repülőgépnél tartanak a játékosok

-999 655 956 felrobbantott autó

-5 124 592 368 headshotot vittek be

-242 316 815 késelés történt

-591 779 577 kivégzés, földön lévő ellenfél ellen

-10 059 041 802 Payback

-A 3 legnépszerűbb fegyver: Famas, AK74u, Galil

-A 3 legnépszerűbb perk: Marathon, Sleight of Hand, Lightweight

- A 3 legtöbbet használt killstreak: RC-XD, Attack-Helicopter, Chopper Gunner

Remélem titeket is lenyűgöztek ezek az adatok, engem szinte lesokkoltak (főleg ha belegondolunk, hogy a Modern Warfare 2-ről nem készült ilyen statisztika, pedig azt a mai napig sokan játszák...)

2011. február 23., szerda

Bulletstorm (őrült hentelés, szakadnak a lábak és a fejek, de vajon elég ez?......)

Így van, megérkezett a Bulletstorm, ami sok téren nyújt majd mindenkinek újdonságot, bár sok téren nincsen ott a toppon. Vegyük is szemre közelebbről:

Trailer:


A Bulletstormnak nem a mostanság megszokott története van, vagyis megmenteni Amerikát az orosz fenyegetéstől, vagy egy különleges egység tagjaként összeesküvéseket leleplezni. A Bulletstorm története valahol a 26. században játszódik, az emberiség elterjeszkedett a galaxisban. Új államok, uradalmak, frakciók, és diktatórikus rendszerek alakultak ki galaxis szerte. Ők mind rendelkeznek magán hadsereggel, akik segítségével fenntartják hatalmukat. Az egyik ilyen zsoldos sereg elit alakulatában szolgált a játék főszereplője Grayson Hunt, akit a játék során alakítunk majd.


Grayson rájött, hogy a rossz oldalon szolgál, és ártatlan emberek vére tapad kezéhez, mivel sok küldetése közönséges civilek lemészárlásából, adót nem fizető polgárok levadászásából állt. Ezek után mondjuk úgy "felmondott" és egy kisebb csapatnyi emberével a galaxis peremére menekült. Az évek múltával a megállás nélküli ivászat nem tett jót Grayson személyiségének és a profi katonából piti űrkalóz lett. Minden ment a maga unalmas körforgásában, mindaddig, amíg Grayson össze nem futott véletlenül az őt átverő (régen felettesével) Sarrano tábornokkal. Hirtelen felindulásból (és hozzátenném, hogy ebben ugyancsak közrejátszott ittas állapota) nekitámadt Sarrano hajójának. Az egésznek az lett a vége, hogy mindkét hajó súlyosan megsérült, minek következtében kényszerleszállást hajtottak végre a közeli Stygia bolygón. Gondolom mondanom sem kell, hogy ez a bolygó nem egy mediterrán nyaraló: tele van veszélyes (húsevő) növényekkel, és őrült mutánsokkal, és egy csomó egyéb veszéllyel. Gryson és barátja Sato Ishi túléli a balesetet (sajnos Ishiből cyborgot kellett csinálni, olyan súlyosan megsérült). Később fény derült arra, hogy Sarrano is (természetesen) túlélte a zuhanást. Mondanom sem kell, hogy Grayson és Ishi elindul hogy befejezzék, amit elkezdtek.

A történet nagyjából eddig tart, innentől kezdve semmi dolgunk sincs, csak az hogy végigharcoljuk az egész bolygót mindaddig, amíg meg nem találjuk, és öljük meg Sarranot. Tehát a történet nem az erőssége a játéknak, de nem is ezért olyan jó......



Gameplay:






A játék legfontosabb (és legjobb) eleme a skillshot rendszer. Ez tulajdonképpen nem más mint egy pontrendszer, ami viszont nem csak a szimpla gyilkolást pontozza, hanem azt, hogy milyen szadista kombinációval gyilkoljuk le ellenfeleinket, különböző eszközeink segítségével. Mielőtt ebbe jobban belemennénk beszélek egy kicsit a képességeinkről, és fegyvereinkről. Képességeink közé tartozik az energia nyaláb, amivel magunkhoz tudjuk húzni elleneinket, a rúgás ami egyértelműen messze rúgja a rondaságokat, és tudunk csúszni, ami hasonló hatást vált ki, mint a rúgás. Fegyverekből nem lesz sok, lesz például gépfegyverünk, pisztolyunk, shotgun is lesz, de lesznek ínyencségek, mint például a tapadóbombát kilövő fegyver, amit gombnyomásra robbanthatunk, vagy a lángszóró (amúgy minden fegyvernek lesz egy másodlagos tüzelési módja ami megdobja a kombinálási lehetőségeket). Itt jön be a skillshot rendszer. Most élnék egy példával: ha egy ellenfelet szimplán lepuffantunk az 10 pontot ér. Ha az energia nyalábbal magunkhoz húzzuk, és aztán lőjük le, az már 20-30 pont. De ha egy ellent magunkhoz húzunk, majd elrúgjuk, és a levegőben ráerősítünk egy robbanó töltetet, miközben a csávó beleesik egy kaktuszba, ami átszúrja, és csak ezután robbantjuk fel.......... az már 100 pont! Ebből látszik hogy a környezet sokat segíthet majd nekünk a különböző kombók kihozatalában (természetesen itt is van kombó gyűjtemény, amik közül egyeseket könnyen, másokat nehezebben, és van pár amit igen nehezen lehet csak véghez vinni), vannak kaktuszok, húsevő növények, lávafolyamok, amibe nyugodtan belelökhetjük ellenfeleinket. A skillshotok közt vannak viccesebbek is, személyes kedvencem a tökön lövés, amit igazából igen nehéz kivitelezni, mivel igen pontosan kell célozni, de ha sikerül, akkor ellenfelünk a férfiassága helyét fogdosva térdre rogy, és ezek után fejbe lehet rúgni, majd a levegőben le lehet puffantani. Ez komolyan mosolyt csalt az arcomra. Az így kapott pontokat új fegyverek vételére, illetve a meglévők fejlesztésére költhetjük, illetve lehetőségünk van képességeinket is új szintekre emelni. Érdekesség hogy az Argo, vagy a 48 óra című film trágárságai meg sem közelítik a Bulletstorm nyelvezetét. Őszintén mondom ennyi csúnya szót nem hallottam még egy mondaton belül. Ez bizonyos esetekben, és helyzetekben igen poénosan jön ki, így ezt nem feltétlenül negatívumként említeném meg..........



Ami viszont már negatívum, az az irreálisan buta MI. Az oké, hogy el-elugranak a golyók elől, de ezen kívül semmi. néha szinte felkínálják magukat egy-egy kombóhoz, amin csak az nehezít, ha többen vannak. Másik nagy problémám a nagy linearitás, és a túl egyértelmű pályák. Ha akarnék se tudnék eltévedni a pályákon. Ráadásul még hatalmas ikonok jelzik, hogy ezt fogd meg, vagy ezt rúgd arrébb. Tehát semmi fejtörést nem okoz a játék nekünk, persze nem azt mondom,hogy tele kellett volna pakolni a játékot, de 1-2 fejtörő, vagy valamilyen probléma, amit ki kell találnunk ahhoz, hogy továbbmehessünk, az talán nem ártott volna. Társainkat sokszor lesz kedvünk agyonlőni (de nem lehet), mivel előfordul hogy egy kombó közben szimplán agyonlövik ellenfelünket, így bukjuk a jó sok pontot, és helyette megkapjuk a kiábrándító 10 pontot.
A grafikával igazából nincsen problémám, nem egy Crysis, de nem is csúnya, a játékhoz illik, aztán meg nem ezen van a fő hangsúly.


ÉS A MULTI?

A multiplayer,kiegészülve a skillshot rendszerrel igen kecsegtető. Az Anarchy mód, például a Gears of War Horde módja egy az egyben. Egyszerre 4-en szedhetjük szét az egyre nagyobb hullámokban érkező mutánsok sokaságát. Ami nehézzé teszi az egészet, hogy a gép meghatározza, hogy az adott körben milyen skillshotokkal kell kivégezni ellenfeleinket, amik a játék előrehaladtával egyre nehezebbek lesznek. Vannak például olyan skillshotok, amelyek csak multiplayerben elérhetőek (mivel csak több játékos közreműködésével vihetők véghez). Egy másik izgalmas játékmód az Echoes. Itt egyedül vagyunk (tehát nem is annyira multiplayer), és a singleplayer pályáit kell újrajátszanunk, annyi nehezítéssel, hogy a gép méri az időnket, és az elért skillshot pontjainkat. Ezt az eredményt aztán feltölti a gép egy globális toplistára, amit aztán összevethetünk a többi játékosok eredményeivel.
Összegezve a Bulletstorm egy szórakoztató, vicces és kihozza az emberből a (kreatív) állatot. Eszeveszett hentelés, és gyilkolás mellett hajlandóak lehetünk eltekinteni a hibái mellett, de viszont kérdéses, hogy a játékot szinte egyedül összetartó új skillshot rendszer elég lessz-e a játék helytállásához. Majd meglátjuk........

2011. február 19., szombat

Duke Nukem forever!

Véres, morbid, vicces és szókimondó! EZ KELL A NÉPNEK!
Reméljük ti is annyira várjátok a Duke Nukemet 20 év után mint mi! A szókimondó kigyúrt alienirtó szivarozó Faszagyerek visszatért és kéri vissza a nőket akiket az idegenek elloptak!

2011. február 15., kedd

Bréééking Nyúz! Gears of War: Exile (Gears of War kinect-re? wtf???)

Először tisztázzuk, hogy ez a hír még a nagyon nagyon talán helyzetben van, vagyis nagyjából még semmi sincs belőle megerősítve, csak bizonyos jelek utalnak a hír valódiságával kapcsolatban. Tehát, esélyes, hogy érkezik a Gears of War kinect-re fejlesztett változata, méghozzá Gears of War: Exile néven. Elméletben a készítők már nagyban dolgoznak egy demó verzión, amin próbálgatják az irányítás, és egyéb funkciókat is tesztelnek. Még egy érdekesség: elméletben ez a Gears of War eredeti történetének egyfajta mellék szála lesz (felfoghatjuk kiegészítőként is), amivel új arculatát ismerhetjük meg az eddigi 2 rész történetének, és 1-2 kérdésre is fény derülhet. Kíváncsian várjuk a fejleményeket..........

2011. február 12., szombat

Bréééking Nyúz!!! Crysis 2 átfogó multiplayer bemutató, és még néhány info.....

Nemrég éerkezett egy új videó, amely átfogóan mutatja be a crysis 2 multiplayer-ét (mindezt úgy 4 percbe sűrítve). Sok új információt tudhatunk meg, kezdve az új fegyverektől, az új taktikai lehetőségeken át, egészen a perkekig (igen,a crysis 2-ben már lesznek perk-ek). Eközben futótűzként terjed a Crysis 2 fejlesztői build-je, amely tartalmazza a multiplayer, a single player és egy mesterkulcsot, amivel ezekből, bizonyos pályákat, illetve részleteket már most ki lehet próbálni. A fejlesztők arra kérik a rajongókat, hogy tiszteljék meg a készítőket azzal, hogy megvárják azt a mostmár csak pár hetet, amíg a játék elkészül. Ennek ellenére a letöltések top listáján található a tört verzió.

Maga a videó:

2011. február 7., hétfő

Aliens: Colonial Marines (új alien játék, de vajon tanultak a készítők az elődök hibáibó?)

Hivatalosna is bejelentették az új alien játékot. A Sega kezei alól kikerülő alkotás majd csak a 2011-es év végén kerül a polcokra. Az általam nagyon kedvelt alien univerzum, a nemrég megjelent résszel mondhatni megújult, bár közelsem volt tökéletes......


Trailer:



A történet végre folytatódik, amikor is fény derül a Bolygó neve: Halál c. alien film folytatására. Egy kisebb különítményt (4 tagú) küldenek a bolygóra, amikor megszakadt a kapcsolat az ött lévő emberekkel. Ebben a részben viszont nem lesz központi hős, mivel az összes katona szerepét magunkra ölthetjük majd, sőt, még parancsokat is oszthatunk majd a többi csapat tagnak. Fegyvertárunk nagyjából a megszokott lesz, kiegészülve önműködő gépágyúkkal, és rakétavetőkkel, illetve bizonyos fegyverek kombinációi (gépfegyver, shotgunnal az alján) is meg fognak jelenni. Mostantól semmilyen adat nem lesz majd jelölve a képernyőnkön ( itt a legjobb példa a dead space), a lőszert a fegyverünkről, az életünket a kép vörösödése, és karakterünk zihálása fogja jelezni. Ami még durvább (és jóval hozzárak az élvezeti faktorhoz), hogy mozgásdetektorunk sem lesz jelölve, hanem elő kell majd vennünk és úgy figyelni a szerkezetet. Ebből fakadóan egyik kezünk le lesz foglalva, így ha a detektort elővesszük csak pisztoj lehet majd nálunk. Tehát döntenünk kell: nem tudjuk hol az ellenség, de van nálunk egy erős fegyver, vagy tudjuk nagyjából hol az ellenfél, viszont csak egy aránylag gyenge fegyver van nálunk.....

Egyenlőre ennyit tudunk mondani a Colonial Marines-ről, tudom kicsit rövidke lett a cikk, de tényleg alig van még hír, de még messze a megjelenés, és addig biztos még sok információ lát majd napvilágot.....

2011. február 6., vasárnap

Rage:(Apokalipszis most, és ami utána van......)

Trailer:



Mondanom sem kell, mostanság eléggé felkapott, az apokaliptikus (és a katasztrófa után való élet) téma a játékok világában. A Rage már ott szakítani kezd a megszokott apokaliptikus "hagyományokkal", hogy nem a 3. világháború, vagy egy természeti katasztrófa teljesíti be a pusztulást, hanem egy aszteroida (meg még néhány tudós, akik elszámolták az aszteroida pályáját, és azt jósolták, hogy elkerüli a földet). Az aszteroida 2036 Április 13-án csapódott bele a földbe, elpusztítva a felszín nagy részét. Sok ember még időben bunkerekbe menekült, és az évek csak teltek.....
Az túlélők lassacskán kimerészkedtek a bunkerek biztonságából, és rájöttek, hogy a pusztítás szinte minden képzeletet felülmúl. Nem is tudtak róla, hogy a becsapódást követő sugárzás milyen hatással volt a felszínen maradtakra, akiket nem ölt meg a közvetlenül az aszteroida. Furcsa, torz, mutáns lényekké alakultak mind az állatok, mind az emberek, akik vérszomjasan vadásznak a túlélőkre. Az emberek elkezdtek kis városokat emelni a roncsokból, tulajdonképpen mindenből, amit csak fel tudnak használni (nagyjából mint a fallout-ban). Persze ahol nélkülözés és nyomor van, ott hamar megjelennek a diktatórikus vezetők, és sokan törnek hatalomra, Ez itt sincs máshogy, Bandák, és frakciók jönnek létre, amik véres háborút hírdetnek a rivális frakciók ellen a hatalomért, és földért. A játékban érdekes módon nagy szerepet kap majd az autóversenyzés, illetve saját autónak megtervezése és használata. Ezeke vallószíűleg ilyen gladiátor-játékok lesznek, amikkel szép kis összeghez juthatunk majd hozzá.

Gameplay:




A játék kap majd multiplayer is, viszont azt még nem lehet tudni, hogy ez milyen játékmódokat fog tartalmazni. Az viszont már biztos hogy co-operative mód lesz majd a játékban, mikor is egyikünk majd vezet, másikunk majd lő, az autóversenyes kalandok során. Amiről még szeretnék pár szót szólni, az a játék nem rég megjelent iphone 4-es verziója. A játék valami hatalmasat ütött, ezt főleg hihetetlen grafikája segítségével érte el (én nekem is volt alkalmam kipróbálni a játékot egyik ismerősöm által, neki nagyon köszönöm közreműködését a cikkben). A játék élvezetes, sok érdekes elemet tartalmaz (bár néhol nekem kicsit nehéznek tűnt).

A játék iphone 4-en:



Hát ennyit előre a Rage-ről. A játékra még eléggé sokat kell majd várni (2011 szeptemberében várható), de addigis érjétek be ennyivel....

Bréééking Nyúz! Crysis 2: Be Strong Trailer

Már kevesebb mint 20 nap van hátra 2011 egyik legvártabb játékának a megjelenéséig. Sok képanyaggal és videóval árasztanak el minket a készítők (talán hogy még jobban felcsigázzanak minket). Íme a Be Strong trailer:





Már nem kell sokat várni a nanoruhás őrületre (már én is tűkön ülök!) Addig is üssétek el az időt valamivel.....(mintha az olyan egyszerű lenne :D)

2011. február 3., csütörtök

Közreműködő partnerünk!

Ezennel "történelmi" pillanathoz értünk a Konzolkocka történetében: Megvan az első közreműködő partnerünk!
A playboxcompany egy igen jó bolt gazdag kínálattal mind ps3, ps2 és xbox terén! Használt játékok cseréje és vétele is szerepel a szolgáltatások között úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom! Mostantól a jobb oldali box-ban láthatjátok a linkjét az oldalnak! Használjátok egészséggel !--------------->
Wasabyboy!

2011. február 2., szerda

Dead Space 2 Rémálom az űrben 2!

Első harapásra beleszerettem!!!
Bizony megjelent a Dead Space második része és hátborzongatóbb mint eddig. A történet az első rész után kezdődik méghozzá egy orvosiban. Pontosabban az Orvosi részleg pszichiátriai részlegén mivel Isaac Clarke (az előző rész magányos, néma hőse) begolyózott. Minekutána megmenekült az USG Ishimura fedélzetéről és lerombolta a Marker-nek keresztelt kísérteties totemet egyből megmentették és egy űrállomás Pszichiátriai részére került. Mint az később kiderül  az itteni templomok nem a Jó Isten fiának, Isten bárányának Jézusnak, hanem egy Markernek imádkoznak mert felépítették az eredeti mását és bizony megint elszabadult a pokol.

Ugyanaz de mégis más!
Elkell mondjuk a játék ugyanazokat az elemeket használja mint eddig és jól. Pár újfajta rémítési forma került a játékba aminek hallatán is feláll a szőr a hátamon. Először is Isaac barátunk nem véletlen kerül az ideggyógyászatra mivel igen rendesen hallucinál is! És ám a legnyugisabb pillanatokban is ránk tudja hozni a frászt a játék ezzel a "hirtelen" effektussal. Második rémisztgetős újság: Szellőző járatok átmászásakor kifele jövet háttal vagyunk a kimenetnek (aki látta érti aki nem nem :D) így bárki lehet mögöttünk amikor megfordulunk pedig amikor kijöttünk üres volt a tér. Persze a játék ugyanúgy érezteti a játékossal (de nagyon durván) hogy kivan szolgáltatva az eseményeknek. Ez hihetetlen hangulatot teremt a játéknak.

Üsd vágd nem apád (vagy igen?)
Persze szörnyetegek terén is volt ám újítás az elődhöz képest. Itt lesznek klasszikusak, gondolok itt a kaszásra a robbanósra és a falon mászó kis gombócra! És újak: Kutyafélékből kialakult kis bujkálós futkározó dögök, ugráló kisgyerekekből lett necromorph, vagy a gusztustalan hányingerkeltő hányingerlövő. De sajnos nem kell 1000 féle szörnyetegre akiket kedvünkre kaszabolhatunk. Kicsit keveselltem sajnos ezen a téren az újításokat.

Grafika és hangok!
Nos a játék grafikája változott de sajnos nem sokat.
A játék annyiban jobb lett, hogy több helyszínen, változatos helyeket játszódik. A hangok továbbra is a legkitünőbbek, és a zenéket külön is alkalmam volt hallgatni a limited edition tartalmaként (jobbra) . A játék hatalmasan csavaros történettel rendelkezik. Mindenki azt akarja elhitetni szegény Isaac-bácsival, hogy bizony ő meg akar menekülni neki segítsünk (mintha választásunk lenne). A játék nagyon lineáris de nagyon izgalmas. Persze a szörnyek mindenhonnan jönnek: alulról, felülről, falból, lift tetejéből, egyszerűen mindenhonnan!

Multiplayer! (Hurrá)
Sokat neki szegezték a kérdést a készítőknek hogy nem lesz-e talán kicsit kiegyensúlyozatlan a felállás az Enginer-ek javára? Bizony nem! A Nechromorphok oldalán mobok is állnak és igen gyorsan meglehet halni mindkét szereplőtípussal. A lényekből összvissz 4-et lehet használni de erről majd többet a videóban! :)
Wasabyboy