2011. február 26., szombat

Sony NGP kézikonzol!!! Frissen napvilágot látott adatok!

Miután a PSP Go! csúfosan megbukott, várható volt hogy a Sony egyből orvosolni próbálja majd hibáját, és ezt nem másképpen akrják megtenni, mint a Sony NGP (New Generation Portable) kiadásával. Lássuk csak, mit is tud ez az új-generációs kicsike:




Először is, elöl egy 960x544-es felbontású, 16 millió színt kezelő OLED érintőképernyő kapott helyet, nem kevesebb mint 5 hüvelykes mérettel (megjegyezném, hogy az előző PSP-k 4.3 hüvelykesek voltak, ami nem sok növekedés ugyan, de mégis szemet szúr). Minden készülékben egy négymagos Cortex-A9 processzor dobog, ami párosul, egy új generációs grafikus vezérlővel, amik együtt eddig még nem látott teljesítményt fognak nyújtani a játékosok számára.

A korábbiakból tanulva (és a játékosok beszámolói, és véleményei alapján) mostmár 2 analóg kart helyeztek el a készüléken, ami a kezelést hivatott könyebbé tenni. Még egy újdonság (ami engem nagyon meglepett), hogy a készülék hátán érintőfelület található (hasonló mint a laptopokon a touchpadek). Ezen felül mozgásérzékelős giroszkóppal is fel lett szerelve, így elérhetővé téve még több játékot, illetve alkalmazást (bár ha engem kérdeztek ez egy hordozható készülék esetében egy kicsit necces). Az elő, és hátlapokon kamerákat helyeztek el, ezzel is utalva a különböző chat programokkal való kompatibilitásra, mint például az msn. A manapság már alapfelszereltségnek is nevezhető Wi-Fi, GPS, és 3G is meg lessz található a készülékben, így gazdagítva a repertoárt. Tanulva a Go! másik hibájából, a NGP esetében elvetették a kizárólag digitális terjesztés ötletét (hála égnek :D), de nem is térnek vissza az UMD-hez. Az NGP játékokhoz, egy flash alapú, újonan bevezetett NVG nevű kártyákon juthatunk majd hozzá. A szoftver is teljesen átalakult, így például könnyen navigálhatunk majd a közösségi funkciók, játékok, és egyéb alkalmazások közt. Az ígéretek szerint a PlayStation 3 játékok nagy része (kisebb-nagyobb) változtatások mellett könnyen átültethetők lesznek az NGP-re. Ez nem csak azt jelenti, hogy a már megjelent nagy címek, vallószínüleg meg fognak jelenni az NGP-re is, de a jövőben érkező játékok is nagy eséllyel fognak megjelenni nem csak PS3-ra, de NGP-re is.

Egy kis bemutató videó (jól mutatja be az érintőképernyő, a giroszkóp, és a hátsó panel használatát):





A megjelenés sajnos még messze van, a Sony azt ígéri hogy még karácsony előtt kiadja (tehát olyan október környékén várható), így mindenki meg tudja majd lepni családtagját, vagy barátját (vagy önmagát, mint én :D :D) egy új, multifunkciós, és sok újdonsággal kecsegtető kézikonzollal. Már csak az a kérdés, hogy mennyire kell majd ezért a pénztárcánk mélyére nyúlni......hát igen.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése