2011. május 31., kedd

Újabb hírek a konzolkockán: Metro Last Night (avagy Metro 2034)!

Személy szerint imádtam a Metro 2033-at. Megkapó hangulata, környezete, és (tekintve hogy oroszul is tanulok) még kívánatosabbá tette számomra ezt a játékot (hibái ellenére is). Így igen csak fellelkesültem, mikor megláttam, hogy érkezik a folytatás, és már egyből azon járt az eszem, hogy mikor vethetem bele magam a moszkvai metróalagutak, mutánsokkal, és bizarr lényekkel teli labirintusába (mondanom sem kell, egyből előkerüld a Metro 2033 dvd-m ennek örömére :D). A megjelenés dátuma 2012-re tehető, ami viszont szembetűnő, hogy az új rész nem a Metro 2034 címen hozzák ki (akik nem tudnák, a Metro 2033 is egy könyv adaptációja volt, és a folytatása könyvben a Metro 2034), hanem Metro: Last Night néven. Ettől függetlenül a játék a Metro 2034 könyvének a fonalát veszi fel akárcsak az előző rész (tehát csak a név más), stílusában ugyanaz az akció-túlélő horror műfaj lesz, akárcsak elődje.

Íme egy kis előzetes videó:


Akit érdekel a játék, szerintem feltétlenül olvassa el a könyvet (én úgy tudom csak orosz és angol nyelven elérhető), és akit nem zavar hogyha előre lelövik a poént, az olvassa el a Metro 2034-et is!!! :)

Újabb hírek a konzolkockán: Call of Duty Elite (kiszivárgott!)

A Call of Duty Elite egy a játékosok által igénybe vehető szolgáltatás lesz, mely a Modern Warfare 3-mal egy időben fog megjelenni, és onnantól kezdve minden Call of Duty játékban megtalálható lesz. Lényegében ez egy havidíjas rendszer lesz (ne ijedjen meg senki), és olyan extrákat fog tartalmazni, melyen nincsenek benne az alapjátékban. Ennek megvétele NEM kötelező, és a játék multiplayere ugyan úgy INGYENES mint eddig, csak most van egy olyan opció, hogy egy bizonyos összegért, egy hónapig, igencsak exkluzív tartalmakat vehetünk magunkhoz.

Hogy mik is lesznek ezek a tartalmak, arról a következő videóban hallhattok bővebb információkat:

2011. május 30., hétfő

Újabb hírek a konzolkockán: Gears of War első kampány trailer!!!!!!

Futótűzként futott végig a Gears of War kampányának első videója az interneten, bár ez egy kötött videó az-az mindenki aki játszik a játékkal biztos bele fog futni a videó (hacsak nem a multi miatt veszi meg kizárólag), de azért jó nézni egy már kész részt a játékból. A megjelenési dátum változatlan, reméljük nem lesz csúszás........

Újabb hírek a konzolkockán: Dead Island 20 minute gameplay!

Újabb videó jelent meg a Dead Island-ről, pedig s készítők nem túlzottan látják el az érdeklődőket információkkal, de úgy látszik megtört a jég: itt egy 20 perces videó a legújabb Zombi-hentelős játékról, melynek érkezése még 2012-re tehető.

Újabb hírek a konzolkockán: Battlefield 3: Frostbite 2.0 demo engine (avagy: massive destruction ever!!!!)

Napvilágot látott egy új videó a Battlefield 3-ről, melyben a játék motorját szemléltetik, amely nem más mint a Frostbite 2.0! Gyönyörűséges grafika, hihetetlen rombolhatóság, összetett mozgások, és hatalmas játéktér: mindez benne lesz a Battlefield 3-ban, és íme itt egy kis ízelítő:

2011. május 28., szombat

Újabb hírek a konzolkockán: Így készült: Battlefield 3, és új képek!!

A DICE csapata úgy döntött, megengedik, hogy a rajongók bepillantsanak a Battlefield 3 készítésének stádiumaiba. Egyáltalán nem túlzok, hogy azt mondom, hogy a Battlefield 3 simán pályázik a a 2011 év játéka címre, melyben legnagyobb riválisa lesz a Modern Warfare 3, tehát nagy párharcra lehet majd számítani mind a játék megjelenése előtt, és az után is.





Battlefield 3 idén novemberben jelenik meg, PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, persze jó sok információ lát majd napvilágot a közelgő E3-on, amiről szintúgy beszámolunk majd nektek.

2011. május 27., péntek

Újabb hírek a konzolkockán: Call of Duty: Modern Warfare 3 előzetes, és lenyűgöző képek!!!!!

Tehát napvilágot látott a Call of Duty: Modern Warfare 3 első trailere, és még pár kép is. A rajongók egyszerűen falják a híreket, és minden kis információ morzsára ugranak, így ez most igen nagy eseménynek számít.
Nem csigázom tovább a kedélyeket, íme a várva várt videó, és képek:



Dead Space 2 Multiplayer

Régen megírtam, hogy felteszek egy videót a dead space 2-vel kapcsolatban és íme! Egy multiplayer gameplay videó ahogy én (Wasabyboy) meg DanyG játszunk.
UI: A zenét mi a játék közben is hallgattuk! :D



Wasabyboy

2011. május 26., csütörtök

Újabb hírek a konzolkockán: BioShock: Infinite képek

A trilógia 3. része érkezik, és így az E3 előtt 20 nappal már megindultak  a reklám hadjáratok, amiből természetesen a BioShock: Infinite sem maradhat ki.
Rapture után a felhők közé fogunk emelkedni, méghozzá a Columbiára, az 1912-es évek környékén. Ez nem egy szó szerinti folytatása lesz az előző részeknek, azaz teljesen új történettel, szereplőkkel, és ugyebár helyszínnel fogunk találkozni. A megjelenés viszont csak jövőre várható PS3-ra, PC-re, és Xbox360-ra.

10 minute gameplay

2011. május 24., kedd

Call of Duty Black Ops: Escalation Map pack!! Új pályák, új zombik. új élmények......

Máris érkezik egy új DLC a Call of Duty:Black Ops-hoz, mely a képen is látható Escalation nevet kapta. Már az elején korrigálnám a képen látható dátumot, ugyanis konzolra már megjelent ez a DLC, a PC-s játékosoknak viszont még várniuk kell július 3-ig.
A játékban 5 új pálya fog helyet kapni:
- A Zoo egy állatkert, melyben sok magaslati pont, illetve rejtekhely található, de nyitott terekben sem lesz hiányunk.
- A Hotel egyértelműen egy szállodában játszódó pálya, eléggé labirintusos hangulattal.
- A Convoy egy nukleáris kilövő bázison játszódik, melynek közepén egy igazi atombomba is található.
- A Stockpile map pedig egy hófödte kis orosz város, sok elrejtőzésre alkalmas hellyel, ahol becserkészhetjük ellenfeleinket.
- Az utolsó pálya a Call of the Dead nevet kapta, ami szerintem mindenki számára egyértelművé teszi, hogy egy új zombie mapról lesz szó.




Az új pályához új szereplők is dukálnak, illetve új zombik is, melyek között lesz pár igencsak gonosz fajta is. A pályán számos meglepetés vár majd minket, úgyhogy nem fogunk unatkozni.....



Ez a DLC szépen kiegészíti a meglévő mapokat, egy igazi kodosnak kötelező megszerezni.
Most már csak annyit tudok mondani: There is a zombie killer in every one of us!!! :D :D

2011. május 21., szombat

Kocka zsúúúúúr!

11 órai jelentésünk az 5 fős kockabuliról! Eddig játszott játékaink: Bulletstorm, ut3, cod7, fallout, gears of war, dead rising 2, tekken6! Hátra van még: mortal kombat 9, vanqish és még sok más! Következő jelentés: 00:00 kor!
by Wasabyboy

Újabb hírek a konzolkockán: Új Carmageddon játék???

Nem hinném, hogy van olyan ember aki ne ismerné a Carmageddont. Ugyebár ez az a híres neves játék, melyben városi, és egyéb helyeken kell ámokfutásbeli autózásokat véghez vinnünk. Ezekhez járnak menőbbnél menőbb autók, és vad versenyek, melyben az időn kívül az ellenfelünktől is tartanunk kell. Autónk tuningolásához pontokat kell szereznünk, amiket a pálya idő előtt való végig vitelével, az ellenfelek kiütésével, és a járókelők elgázolásával kaphatunk. A gyalogosok közt nagymama, kisfiú, és tehén is található, ráadásul vannak meglepetést rejtő dobozok is a pályán.
 
Original Carmageddon:


Tehát a Square Enix újabb Carmageddon-on dolgozik. ha fölmentek a  www.carmageddon.com-ra egy számlálóval találkoztok, ami 10 nap múlva lejár. Majd kiderül nemsokára......... :)

2011. május 20., péntek

Újabb hírek a konzolkockán: Dirt 3 new trailer!

Május 24-én érkezik a híres rally játék harmadik része, és ha bár már csak 4 nap van a megjelenésig, a készítők úgy gondolták, kiadnak egy új videót, hogy a pattanásig csigázzák a rajongókat. Ebben a videóban a játékban is megtalálható gymkhana játékmódot mutatják ne egy igazi rally csillag által, aki nem más mint Ken Block. Ebben a játékmódban gyárak, és egyéb érdekes helyeken kell bizonyos akadályokat megkerülni (ezek az akadályok igen változatosak, kezdve a markolóktól egészen a konténerekig minden van), és természetesen minél gyorsabb időt alatt. Nagyon stílusos a videó, csúszások, pörgések, és az autó kiló számra veri fel a port.......látványos........ :D

(így vezet egy profi):

Újabb cikk a konzolkockán: Minecraft Xboxra!!!!!!.....Minecraft Xboxra?????


Így van, áprilisban megjelent a Fortresscraft, ami tulajdonképpen a PC-s Minecraft egy "diszkrét" koppintása, bár a Projector Games szerint, nem függ össze teljesen a két játék, és bőven vannak különbségek is (ami egyébként igaz is).



A játék már a kijövetelekor nagy sikert aratott, a megjelenés napján több mint 40000-et adtak el a játékból, másnap még 30000-en! Ez annak is köszönhető, hogy Xbox live-on mindössze 240 pontért, aza körülbelül 3 dollárért vásárolható meg. Természetesen nem szabad megfelejtkezni arról sem, hogy ennek a temérdek letöltésnek, illetve vásárlónak nagy része játszott vagy játszik a Minecraft-al PC-n, így sokat köszönhet a Projector Games csapata a Minecraft készítőinek is.
Amiben más a Minecraft-hoz képest a Fortresscraft, az persze egyből a grafika, ami a Minecraft-hoz képest jobbnak mondható, mégis megtartva a megszokott légkört. Például még nem találhatók benne szörnyek, amit valószínűleg egy patch-el még javítani fognak. Néhány bug-ra is panaszkodtak a játékosok, ezek biztosan orvosolni fogják a közeljövőben.

2011. május 19., csütörtök

Újabb hírek a konzolkockán: Gears of War 3 The Wicked Workshop trailer


Új trailert közölte le a Gears of War 3-ról, melyben a játékban látható karakterek készítőjével hallhattok egy kis beszélgetést, melyben mesél gyerekkoráról, élményeiről, és arról, hogy mi vezette odáig, hogy igazi szörnyeket kreáljon a Gears of War 3 számára. Emellett bepillantást nyerünk a Gears of War 3 EPIC Edition belsejébe, megtudhatjuk mit tartalmaz pontosan, ez a bővített kiadás (rajongóknak kötelező!).

2011. május 18., szerda

Lego Karib-Tenger Kalózai!

Nos szerintem mindenki hallott már legalább egy lego videojátékról. A Lego széria nagy neveket sorakoztat fel még a videojátékok palettáján is. A star wars-al kezdve az Indiana Jones-on keresztül egészen Batman ig és Harry Potterig szinte minden megfordult már a lego palettáján de most végre bekerült a hiányzó brick (KHM kisebb szóvicc!!! Lehet engem szidni...)
A Lego Karib tenger kalózairól pár nappal ezelőttig nem is hallottam de egyből tudtam a boritórol amit láttam, hogy ezt bizony megkell szereznem. Maga a játék a 4 filmen keresztül zajlódik le. (eközött a 4 között ott van a legújabb rész is  amit a  mozikban ha jól tudom ma kezdtek vetíteni) Természetesen a lego már-már védjegyeként használt bugyuta, néma figurák hűen tükrözik a filmben játszott szerepeket így ha láttuk a filmet nem lesz nehéz felismerni Lego hősünk. Természetesn megmaradt a játék legjobb része: a co-op. Ha ketten gyűrjük a lego figurákkal a Karib tengert az jóval megnöveli a játszhatóságot de a leginkább a játék sztorijában egyre többször előtűnő figurák, jelek amik azt jelzik: "majd ha meglesz ez a karakter gyere vissza és megtudod mi van itt". Tehát a recept ugyanaz, a tálalás ugyanaz, a siker? UGYANAZ! Kérünk még lego játékokat, hogy társunkal vállvetve küzdjük végig a játékot és eggyüt örvendjünk amikor sikerül kijátszani és rájövünk hogy a rejtett helyek miatt csak 33,33%-nál állunk csak! Úgyhogy mindenki ragadjon kontrollert és irány a konzol! Co-op vagy Solo egyre megy! A játék nagyszerű és csak ajánlani tudom!


2011. május 16., hétfő

Újabb hírek a konzolkockán: Call of Duty: Modern Warfare 3 megjelenés!

Modnhatni várható volt, hogyha az elmúlt napokban ennyi mindent tudtunk meg a Modern Warfare 3-ról, akkor nem sok idő kell amíg a megjelenés dátuma is kiszivárog. Nagy "véletlen" hogy a rajongók által megjósolt November 8.-ai nap ez a nap (persze, mint már egyszer említettem, az elmúlt évben minden CoD játék ekkor jött ki (plusz-mínusz 1-2 nap). Az biztos, hogy elnézve azt, hogy milyen játékok fognak kijönni, nagy harcra számíthatunk majd, főleg a Battlefild 3-mal. Bár én ezt a sok vitatkozást a különböző fórunokon, nem értem, mivel egyik fél sem játszott még egyik játékkal sem, szóval hogyan is állíthatná valaki, hogy az egyik jobb lesz a másiknál....... erre én csak azt tudom mondani, hogy majd kiderül, de az még valószínűbb hogy mind2 kíváló remekmű lesz!

2011. május 14., szombat

Újabb híre a konzolkockán: Videók jelentek meg a Modern Warfare 3-ról!


Az alábbi 4 videó mind egy helyszínt mutat be a Call of Duty: Modern Warfare 3 történetéből. Ezek Párisz, London, Berlin, és New York. Persze azt még nem lehet tudni, hogy ezeken a helyeket ténylegesen meg is fogunk fordulni, vagy csak a 3. világháborús szituációt így próbálják kiemelni a készítők. Sok érdekesség fog még kiderülni, de igazán a jeget valószínűleg csak az E3 fogja megtörni......

Íme a 4 teaser:







2011. május 13., péntek

Újabb hírek a konzolkockán: Modern Warfare 3 meglepetés!!

100%-on pörög a Call of Duty mánia, és mindenki azt találgatja, mikor fog kijönni az új rész, illetve hogy lesz-e a Modern Warfare 2-nek folytatása (vagy éppen előzményei). Ez ügyben szivárgott ki pár újabb információ a minap, mely szerint nem előzmény lesz a Modern Warfare 3, hanem folytatása lesz a Modern Warfare 2-nek. Ez egy kicsit biztosabb információnak látszik, mint az eddigi elszórt morzsácskán, mivel több lényeges, és valós szerű információt is tartalmaz. Többek között szót ejt több singleplayer helyszínről, mint például Manhattan amit a megszálló oroszok ostromolnak, vagy például Dubai-t is említik, illetve Afrikát (tehát keresztül-kasul bejárjuk majd a földet.....). Szakítva a hagyományokkal, most már majdnem 5 személyiséggel is lesz alkalmunk játszani, egyszer az amerikai hadsereg 1 tagja leszünk, máskor egy AC-130-as lövésze, egyszer egy tank lövésze, néha egy SOS ügynököt fogunk alakítani. Ez egyrészt változatossá teszi a játékot, másrészt sem biztos hogy Soap-ot vagy Price-ot tudni fogjuk irányítani, nem tudjuk, mi lesz velük. A Singleplayer, a hír szerint 15 pályát fog tartalmazni.
Nagyon sokan imádják a Call of Duty-t, csak rá kell nézni az eladott példányszámok mennyiségére, vagy a sok rajongói videóra. Egyre több infó derül ki. Szorul a hurok....... :D :D :D

2011. május 11., szerda

Újabb hírek a konzolkockán: Új Tomb Raider képek és információk.

Újabb képek érkeztek a készülő Tomb Raider játékról, mely Lara múltját fogja bemutatni, pontosan azt, hogy hogy is lett abból a hétköznapi lányból, egy megállíthatatlan, és szexi kincsvadász. Az eddigi infók szerint Lara egy társával Conrad Roth-al egy expedícióra indult, mely során hajótörést szenvednek, és ezek után el próbálnak menekülni a szigetről, de eközben olyan ősi erőkre találnak rá, melyre senkinek sem lett volna szabad rátalálnia.....
Bővebb információért, nézd meg előzetes cikkünket a játékról.

Újabb hírek a konzolkockán: Duke Nukem Forever multis képek.

Újabb képek érkeztek a Duke Nukem Forever-ről, de ezúttal nem a singleplayerről, hanem a multiról. Látjátok majd, hogy a bizarrnál bizarrabb fegyvereken kívül használhatunk majd jetpacket is illetve néhány érdekes kütyüt. Ráadásul nem csak egymás ellen, de szörnyek ellen is lesz majd alkalmunk megküzdeni a multi keretein belül, méghozzá egyfajta horda módban. A PC-sek számára már ismert a gépigény, ezt a cikk végén kiírom nektek.



Minimum konfiguráció:
- Operációs rendszer: Windows XP/Vista/7
- Processzor: Intel Core 2 Duo @ 2.0 Ghz / AMD Athlon 64 X2 @ 2.0 Ghz
- Memória: 1 GB
- Szabad hely: 10 GB
- Videó memória: 256 MB
- Videókártya: nVidia GeForce 7600 / ATI Radeon HD 2600
- Hangkártya: DirectX kompatibilis

Ajánlott konfiguráció:
- Operációs rendszer: Windows XP/Vista/7
- Processzor: Intel Core 2 Duo @ 2.4 Ghz / AMD Athlon 64 X2 @ 2.6 Ghz
- Memória: 2 GB
- Szabad hely: 10 GB
- Videó memória: 512 MB
- Videókártya: nVidia GeForce 8800 GTS / ATI Radeon HD 3850
- Hangkártya: DirectX kompatibilis

A Duke Nukem Forever június 10-én érkezik PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra.

Új hírek a konzolkockán: Battlefield 3 új képek és infók!

Bejelentették, hogy a játék megjelenésekor már a dobozban lesz az ingyenesen letölthető DLC-je a játéknak, mely 4 régebbi Battlefield pályát tartalmaz majd. Köztük lesz Wake Island, Strike at Karkand, Gulf of Oman és Shargi Peninsula is.


Persze már ez is sok BF rajongóban megindította a tej elválasztást, és már sokan szeretnék a kezük közé kaparintani a játékot. Sajnos erre azonban még várni kell........

Újabb hírek a konzolkockán: Jön az 5. Hitman rész!

Megérkezett a hivatalos trailere az 5. Hitman játéknak, mely az Absolution nevet kapta. Az igen csak érdekes (és igencsak rövid) trailer garantáltan felcsigázza a rajongókat. Ami még fontos, hogy a játékról újabb információkat fogunk megtudni az elkövetkezendő 2-3 napban. Még nem tudjuk hogy megjelenik-e konzolra ez a rész, de tudjuk, hogy a remény hal meg utoljára......

2011. május 10., kedd

Újabb hírek a konzolkockán: Újabb Witcher 2 videók!

Újabb 2 videó jelent meg a Witcher 2: Assassins of Kingsről, többek között a grafikát bemutatni akaró videók az elmúlt napokban láttak csak napvilágot. A grafika tényleg lenyűgöző, és néhány új érdekességet is megemlítenek. Aki szeretne többet megtudni, olvassa el előzetes cikkünket a játékról.

Első videó:


Második videó:

Újabb hírek a konzolkockán: Call of Duty Naci zombies live action!

Mit is mondhatnék, sok játék már-már annyira a szívéhez nő egy játékosnak, hogy elkezd ügyködni, hogy még egyedibbé tegye az élményt. Természetesen ez alól a Call of Duty rajongók sem kivételek, akik közül néhányan arra jutottak, hogy készítenek egy live action videót, a Cal of Duty: Black Ops zombie módjáról. A videó minőségét, és a sok figyelmet amit ennek a kis videónak áldoztak elképesztő, és itt látható az igazi bizonyítéka annak, hogy egy igazi rajongóra tényleg hatással vannak a játékok. Le a kalappal.....

2011. május 9., hétfő

Újabb hírek a konzolkockán: Call of Duty: Moder Warfare 3 novemberben?

Kiszivárgott az információ, hogy az egyik brit multinacionális cég terméklistályán ott van a az új CoD rész melynek neve a papír szerint Call of Duty: Project Colossus (vallószínűleg a Call of Duty Modern Warfare 2 "folytatása", tekinteve hogy bizonyos források szerint ez egy előzmény lesz, pontosabban a Modern Warfare cselekményei előtt fog játszódni). A hír mellett szól hogy a legtöbb Call of Duty játék novemberben jön ki (a Black Ops például Novemebr 9-én jött ki), úgyhogy racionális, egy újabb novemberi megjelenés, az új résznek.


Sajnos ennél többet sem lehet (még) tudni, de ha megtudunk valamit, azt veletek is feltétlenül megosztjuk.......

2011. május 7., szombat

Újabb hírek a konzolkockán: Gears of War 3 Giant Heads!

A Gears of War 3 kedves fejlesztői csapata egy igen érdekes dologgal lepte meg a bétázókat: minden játékos karakterének egy időre hatalmas fejet adtak! Nézzétek a képeket:
Ez nem örökre szól, csak egy rövid ideig marad így, de természetesen lehetséges, hogy a kész változatban a játékmódok között helyet fog kapni egy oylan mód, melyben mindenkinek hatalmas a feje! (sniperek előnyben :D)

Újabb hírek a konzolkockán: From Dust új fejlesztői videó!

Kisebb információ hanyatlás után újabb videó látott napvilágot a From Dust-ről, ami egy igencsak érdekesnek mondható játék (bővebb információért olvassátok el a From Dustról írt előzetesünket). Ugyebár egy komoly "istenszimulátor" játékról lesz szó, melyben a világ változtatása és az elemek használata lesz a középpontban. A játék PC-re Xbox360-ra és PS3-ra is érkezik. Pontos megjelenésről még nincsen információnk.


2011. május 6., péntek

Újabb hírek a konzolkockán: Leleplezték az új Assassin's Creed játékot!

Ez pedig nem más lesz mint az Assassin's Creed: Revelations, ami végleg le fogja zárni Ezio történetét (sajnos....), de egy kicsit komolyabb dologról van itt szó. Ezion kívül növendékét Desmondot is irányítani fogjuk, mitöbb, még Ezio ősével Altairral is több küldetést kell majd végrehajtanunk. Még egy óriási (inkább hatalmas) változás, hogy ezúttal elhagyjuk Rómát, és most az Ottomán Birodalomba látogatunk el, azon belül is Konstantinápoly csodás világát fedezhetjük majd fel. Sok újítást ígérnek a készítők, természetesen új fegyverek és eszközök kerülnek majd a kezünkbe (és az ellenfél torkába :D :D), illetve új többjátékos módot is kap a játék. Nem sok info áll rendelkezésre egyenlőre, de eléggé ígéretesnek látszik a játék, mind az elmondottak, mind a képek alapján.......




2011. május 5., csütörtök

Újabb hírek a konzolkockán: Mass Effect 3 halasztás!

Sajnos bejelentették, hogy elhalasztják a Mass Effect 3 kiadását 2011 végéről 2012 első negyedévére. Ezt Casey Hudson a játék producere jelentette be, arra hivatkozva, hogy szeretnék, hogy a játék tökéletes legyen, és ennek érdekében mindenképp muszáj halasztani. Mindazon által biztosított mindenkit, hogy 2012 első három hónapjában már mindenki a magáévá teheti a játékot. Hát reméljük......

2011. május 3., kedd

Need For Speed Shift 2

Nos minden valamire való, magát kockának mondó egyén játszott már az NFS széria valamelyik gyöngyszemével. Természetesen a Need for speed egy igazán sokatmondó név a játékiparban hiszen majdnem minden évben jött ki legalább egy rész. Mindenki emlékezhet rá, hogy milyen gyönyörűnek tetszett az akkoriban a Need for speednek hatalmas siker hozó műve az Underground 1 illetve 2. Az underground széria hozta el a játékosokhoz az utcai versenyek izgalmát ami akkoriban elég nagy újdonság volt. Ma már sok új név jelent meg az NFS palettáján (Most wanted, Carbon) de közel sem voltak olyan újítók mint az Underground. Az EA rájött, hogy ebből a fajta autóversenyből már nem kér senki ezért átléptek egy új szintre az Autó szimulációra. Itt kihívások várták az EA programozói hiszen ezen a téren sok jó név jelent (Gran Turismo sorozat) meg és nehéz újat alkotni. Még jó hogy az EA sem ismeretlen ezen a területen. Volt egy igen jó próbálkozásuk a Shiftel de közel sem hozta azt az eredményt a játék amire számítottak ezért, megpróbálták mégegyszer.

Nos aki ismeri valamennyire a verseny szimulátorokat azok észrevehetik, hogy az EA jó helyen tapogatózott az autóknál és a grafikánál. Törekedtek a realizmusra és (szimulátor program révén) ezt jól csinálták. Az autók kinézete persze maradt a "menő" külsőnél és a király verdák palettájánál, hiszen ki akarna egy Trabantal furikázni ha ezt megteheti egy Aston Martinnal. Az autók vezetése nagyon igazinak hat, már-már azt hiheti az ember, hogy egy igazi autó volánja mögött ül és farkasszemet néz a versenypályával. Ebben a játékban nem az a lényeg, hogy tövig nyomd a gázt hanem, hogy a megfelelő kanyarban a megfelelő helyen tekerjed a kormányt és ha kell kicsit fékezz ne pedig padlógázzal menny neki egy kanyarnak. Az egész játék belső nézetből megy így végig az az érzésünk marad, hogy tényleg mi vezetünk és mi tényleg ott vagyunk. A hangok teljesen realisztikusak, mintha ott ülnél az autóban. Szóval a grafika jó, az autók királyak, a vezetés igazán realisztikus (nem mint a többi Need for speedben ahol a falról lepattanva tovább megyünk padlógázzal). Egyszóval REMEK kis játék lett a Shift 2. Merem ajánlani minden autószimulátor-t szerető kockának!
Íme egy videó a játék menetéről!



Wasabyboy

2011. május 2., hétfő

Feltörték a Playstation Newtwork-ot

Káosz uralkodik a Sony-nál hiszen kb 1 hete feltörték a Playstation Network-ot ami hatalmas kár a sony-nak mivel a felhasználók: felhasználóneve, jelszava és adatai sőt bankszámlaszáma, bankkártyaszáma is kikerülhetett a rendszerből az illető kezébe! A sony kiadott erről egy közleményt, amit minden Playstation Network használó figyelmébe ajánlok, hogy olvassa el rendkívül figyelmesen. A sony profikat bérelt fel a helyzet felmérésére és, hogy lehetőleg megtudja ki volt az illető személy. Bár nem úgy tűnik, hogy az illető anyagi megfontolásból törte fel a rendszert de nem árt figyelni a számlákat! Itt a közlemény linkje a hivatalos Playstation honlapról: http://hu.playstation.com/ps3/news/fontos-kozlemeny/index.html
Wasabyboy

Fallout New Vega -Irány Nevada-

Welcome to New Vegas
 Sajnos ha egy ekkora kaliberű névvel dolgozik az ember akkor önkéntelenül is sokáig tart egy játék tesztelése főleg ha egy ekkora világgal rendelkező teljesen nyitott és felfedezhető környezettel rendelkezik az említett játék. (ennek tehető be, hogy ilyen sokáig játszottunk és sajnáljuk, hogy idáig húzódott a dolog)
Nos hol is kezdjem... A játék sokat változott de sokban maradt is a régi. Kezdjük is az elején.
Fejbe lőttek mihez kezdjek??? 
A játék nem épp úgy kezdődik ahogy egy játék kezdődni szokott. (Konkrétan fejbe lőnek minket.) A meglepő kezdetet egy még meglepőbb dolog követ. Megtalálják a testünket és meg is gyógyítanak. Ekkor kiderül, hogy mi egy "szállító"  vagyunk akinek az a megbízás jutott, hogy egy Platinum Chip nevű dolgot elszállítsunk New Vegasba. De közben elkapnak és lelőnek. Innentől kezdetét veszi a fő küldetés azaz bosszút állni és visszaszerezni a Platinum Chip-et és továbbítani az igazi megrendelőnek. Ekkor jön egy igen lanyha és meglehetősen könnyű training amiben kitanuljuk az alapvető dolgokat (lövés, élelemkészítés amire később rátérek).
Sajnos azt kell mondjam a hangulat nem az a komor, atomháborút követő, lőszer hiányos Fallout hangulat. (Nem úgy mint a Fallout 3-ban például, az elején, hogy minden egyes lőszert kiszámoltunk, hogy a következő Ghoult hogyan öljük meg stb.) Itt nem érezhető át az atomháború utáni lerombolt környezet és az azt követő újjá építések (teszem azt Megaton a fallout 3-ban). Szerintem ez nagyon hiányzott a New Vegasból és ezt sajnálattal vettem tudomásul. Viszont a hangulatba beletartozik az hogy Nevada Sivatagját rójuk és ha bejövünk a New Vegas-i Strip-re (ahol arra számítana az ember, hogy ott van 4 és fél millió kaszinó) van összvissz 3 kaszinó és a negyedikben még játszani sem lehet. (Vicces infó: Illomor barátommal és egyben cikkírótársammal beszélgettünk a New Vegasról és megkérdeztem milyenek a kaszinók (én még nem jutottam oda akkor) erre azt mondta, hogy : "Irtózat könnyűek nem hiszem el, hogy ilyen könnyűre sikerült." erre én megkérdeztem mekkora a luck-od? erre: "őőőőőőő 9-es" na mondom lol)
Ami Jó az jó!
A játékban hihetetlenül eltalálták, hogy megpróbálták reálissá csinálni. Az elején a fokozatoknál van egy olyan pont aminél el lehet dönteni hogy reális legyen e a játék avagy maradjon olyan mint a 3-ban volt. A realizált változatban kell enni mert éhes leszel, kell inni mert kiszáradsz a sivatag mélyén és kell aludni (!!!) mert elfáradsz. Néhol található egy-egy tűzhely amibe megfelelő anyagokat kombinálva kevésbé rados és több HP-t adó ételek sülhetnek ki!
Még egy Plusz pont, a realizmus oldalán, hogy a fegyvereknek van egy DM/S alpontja a leírásnál (Damage / szekundum) ami nem mindegy mivel az armor is kapott egy páncél tűrőképesség funkciót szóval nem tehetünk túl nagy kárt egy NCR elite-ben egy 10mm-essel, viszont megizzaszthatja egy Plasma Rifle.
Az NCR említésével elértünk egy fontos ponthoz a játékba mégpedig a frakciókhoz: Sok van belőlük és változatosak. Megtalálható az eldugott völgyben a már ismert Brotherhood of Steel és megtalálhatóak az NCR katonái is (New California Republic). Emellett még van egy harmadik Fő frakció a Caesar's Legion is ami elég furcsa középkori Római vértbe öltözött Power Fistes és Hunting Rifle-ös embereket jellemez. A játékot nagyban befolyásolja, hogy melyik frakcióhoz csapódik az ember. Mert van olyan társ aki nem dolgozik veled ha ellensége vagy egy NCR-nek azaz már nemcsak a karma határozza meg milyen társ harcol veled. A társakat megemlítve: szinte minden társ ad valami bónuszt Boone (mesterlövész egy közép nevadai városból) például azt adja ha rácélzol valakire az pirossal világít ami igen jól tud jönni néha! De ott van egy kis robot ami azt tudja, hogy az iránytűnk jóval messzebbről is jelzi az ellenfelek jelenlétét.
A világ urai vagyunk.
Itt bizony egy hatalmas világ van a szemünk előtt amit teljesen fel lehet fedezni (akár űrlényeket is találhatunk, vagy ha a játék elején kiválasztottuk a megfelelő perk-et akkor hatalmas poénokat is láthatunk.) Sok mellék küldetés rengeteg felfedezhető terület. Összesítve nagyon jó játék a New Vegas de én úgy hiszem a Fallout szériában nem nagyon állja meg a helyét. Sokat vártak tőle és túl sokat akart hozni.
by Wasabyboy