2011. május 1., vasárnap

The Witcher 2: Assassins of Kings előzetes



Trailer:


Májusban érkezik az új Witcher rész, és immáron már nagy valószínűséggel (mivel nem jelentették be, ezért valószínűleg meglepetésnek szánják) Xbox-360-ra és talán Ps3-ra is. Sok rajongó várja már a májust, és nem is hiába, és biztosítok mindenkit: a következők hallatán senki sem fog kételkedni CD Project csapatának tehetségében!A történetről (főleg a játék elejéről) már néhány dolog ismeretes, úgyhogy ezeket meg is osztanám veletek. Tehát a történet elején Geralt éppen börtönben sínylődik (még nem tisztázott okokból), mikor megérkezik a temeriai titkosszolgálat feje Vernon Roche, hogy kihallgassák. Már a játék elején hosszas párbeszédek vannak, sok opcióval és lehetőséggel, talán még jobban ki is van dolgozva a rendszer, mint a BioWare műveiben. Ezek után a múltbéli, és börtönbe kerülésünk eseményeit ismerhetjük meg (amelyeket meg is kell játszanunk). Ami legelőször tűnik szembe valakinek a játékkal kapcsolatban, az a látvány. Hihetetlen gyönyörű, szebb mint a képeken, és szinte rabul ejti a játékost a világ realizmusa, és olyan mintha mi magunk is ott lennénk a játékban. Az előző részben PC-n elég sok gondot okozott a játékosoknak a kamera kezelés, és az irányítás, amin a fejlesztők mindenképpen változtatni akartak, és úgy tűnik sikerült is megoldani a problémát. Geralt ezen felül új mozgásrendszert is kapott, tehát a mozgások, és egyéb fizikai jelenségek sokkal dinamikusabbak lettek.


Gameplay:

A játék egyáltalán nem olyan véres mint bárki is gondolná, persze fröcsög-fröcsög néha, brutális kivégzések is vannak, de nincs olyan jelenet, amitől bárkinek is az ebédje jönne vissza. Természetesen most is számtalan kombinációra lesz lehetőségünk (nem is beszélve, mikor ezeket a kombókat a varászerőnkel kombináljuk). A játék elején még nem sok ilyen kombót tudunk majd alkalmazni, ugyanis skill rendszer lévén tudunk majd fejlődni, és új képességeket szerezni. A épességfának tulajdonképpen több fő-ága, és al-ága lesz, ezekből a főbb tudományok a mágia, a kardforgatás, és az alkímia. A skillek kapcsolódnak egymáshoz, így igen egyértelmű mindenki számára, hogy a hőn áhított képességet milyen skillek elsajátításával lehet megszerezni. A skilleket pontokért tudjuk venni, amiket szintlépéskor kapunk majd (és nincs többé tábortűz keresés, ha fejleszteni szeretnénk). Persze most is tudunk majd gyógyító italokat, mérgeket, bombákat készíteni. Ezekhez alapanyagokat a megszokott módon tudunk szerezni, azaz növények begyűjtésével, kereskedőktől, vagy bizonyos szörnyek likvidálása után a testükből. Léptén nyomon régi ismerősökbe is fogunk botlani, találunk majd új barátokat, szerzünk új ellenségeket, eközben próbálunk boldogulni, szörnyek likvidálását vállaljuk el zsíros összegekért, beülünk a kocsmába, kapcsolatokat építünk ki.......tehát megmutatkozik a Witcher 2 igazi szerepjáték mivolta is! A megszokott módon Geralt most is nőcsábász színben tűnik fel, és gyönyörűbbnél gyönyörűbb amazonokat tehetünk majd magunkévá a játékban. Ez egyrészt jó..... :)..... másrészt sok helyen már most a játék tiltásán gondolkodnak (természetesen Németországról van szó elsősorban) ahol úgy gondolják, hogy a meztelen nők látványa még károsabb a fiatalokra, mint az őrült kaszabolás, és leszakadó testrészek látványa.
tehát májusi érkezéssel jön a Witcher 2: Assassins of Kings, ami sok újdonságával, javulásával, gyönyörű grafikájával, és megszokott légkörével újra elvarázsolja a nagyérdemű közönséget. Reméljük, hogy így lesz!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése