2011. május 2., hétfő

Fallout New Vega -Irány Nevada-

Welcome to New Vegas
 Sajnos ha egy ekkora kaliberű névvel dolgozik az ember akkor önkéntelenül is sokáig tart egy játék tesztelése főleg ha egy ekkora világgal rendelkező teljesen nyitott és felfedezhető környezettel rendelkezik az említett játék. (ennek tehető be, hogy ilyen sokáig játszottunk és sajnáljuk, hogy idáig húzódott a dolog)
Nos hol is kezdjem... A játék sokat változott de sokban maradt is a régi. Kezdjük is az elején.
Fejbe lőttek mihez kezdjek??? 
A játék nem épp úgy kezdődik ahogy egy játék kezdődni szokott. (Konkrétan fejbe lőnek minket.) A meglepő kezdetet egy még meglepőbb dolog követ. Megtalálják a testünket és meg is gyógyítanak. Ekkor kiderül, hogy mi egy "szállító"  vagyunk akinek az a megbízás jutott, hogy egy Platinum Chip nevű dolgot elszállítsunk New Vegasba. De közben elkapnak és lelőnek. Innentől kezdetét veszi a fő küldetés azaz bosszút állni és visszaszerezni a Platinum Chip-et és továbbítani az igazi megrendelőnek. Ekkor jön egy igen lanyha és meglehetősen könnyű training amiben kitanuljuk az alapvető dolgokat (lövés, élelemkészítés amire később rátérek).
Sajnos azt kell mondjam a hangulat nem az a komor, atomháborút követő, lőszer hiányos Fallout hangulat. (Nem úgy mint a Fallout 3-ban például, az elején, hogy minden egyes lőszert kiszámoltunk, hogy a következő Ghoult hogyan öljük meg stb.) Itt nem érezhető át az atomháború utáni lerombolt környezet és az azt követő újjá építések (teszem azt Megaton a fallout 3-ban). Szerintem ez nagyon hiányzott a New Vegasból és ezt sajnálattal vettem tudomásul. Viszont a hangulatba beletartozik az hogy Nevada Sivatagját rójuk és ha bejövünk a New Vegas-i Strip-re (ahol arra számítana az ember, hogy ott van 4 és fél millió kaszinó) van összvissz 3 kaszinó és a negyedikben még játszani sem lehet. (Vicces infó: Illomor barátommal és egyben cikkírótársammal beszélgettünk a New Vegasról és megkérdeztem milyenek a kaszinók (én még nem jutottam oda akkor) erre azt mondta, hogy : "Irtózat könnyűek nem hiszem el, hogy ilyen könnyűre sikerült." erre én megkérdeztem mekkora a luck-od? erre: "őőőőőőő 9-es" na mondom lol)
Ami Jó az jó!
A játékban hihetetlenül eltalálták, hogy megpróbálták reálissá csinálni. Az elején a fokozatoknál van egy olyan pont aminél el lehet dönteni hogy reális legyen e a játék avagy maradjon olyan mint a 3-ban volt. A realizált változatban kell enni mert éhes leszel, kell inni mert kiszáradsz a sivatag mélyén és kell aludni (!!!) mert elfáradsz. Néhol található egy-egy tűzhely amibe megfelelő anyagokat kombinálva kevésbé rados és több HP-t adó ételek sülhetnek ki!
Még egy Plusz pont, a realizmus oldalán, hogy a fegyvereknek van egy DM/S alpontja a leírásnál (Damage / szekundum) ami nem mindegy mivel az armor is kapott egy páncél tűrőképesség funkciót szóval nem tehetünk túl nagy kárt egy NCR elite-ben egy 10mm-essel, viszont megizzaszthatja egy Plasma Rifle.
Az NCR említésével elértünk egy fontos ponthoz a játékba mégpedig a frakciókhoz: Sok van belőlük és változatosak. Megtalálható az eldugott völgyben a már ismert Brotherhood of Steel és megtalálhatóak az NCR katonái is (New California Republic). Emellett még van egy harmadik Fő frakció a Caesar's Legion is ami elég furcsa középkori Római vértbe öltözött Power Fistes és Hunting Rifle-ös embereket jellemez. A játékot nagyban befolyásolja, hogy melyik frakcióhoz csapódik az ember. Mert van olyan társ aki nem dolgozik veled ha ellensége vagy egy NCR-nek azaz már nemcsak a karma határozza meg milyen társ harcol veled. A társakat megemlítve: szinte minden társ ad valami bónuszt Boone (mesterlövész egy közép nevadai városból) például azt adja ha rácélzol valakire az pirossal világít ami igen jól tud jönni néha! De ott van egy kis robot ami azt tudja, hogy az iránytűnk jóval messzebbről is jelzi az ellenfelek jelenlétét.
A világ urai vagyunk.
Itt bizony egy hatalmas világ van a szemünk előtt amit teljesen fel lehet fedezni (akár űrlényeket is találhatunk, vagy ha a játék elején kiválasztottuk a megfelelő perk-et akkor hatalmas poénokat is láthatunk.) Sok mellék küldetés rengeteg felfedezhető terület. Összesítve nagyon jó játék a New Vegas de én úgy hiszem a Fallout szériában nem nagyon állja meg a helyét. Sokat vártak tőle és túl sokat akart hozni.
by Wasabyboy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése