2011. augusztus 31., szerda

Újabb hírek a konzolkockán: Dead Island: Release trailer!!

A Techland legújabb zombi hentelős játéka már a végéhez közeledik a September 9.-ei megjelenésével. Mint tudjuk a Dead Island nem feltétlenül a történetével próbálja megragadni a potenciális játékosokat, hanem inkább szabad játékterével, és pörgős akciójú játékmenetével. Hogy mindezzel sikerül-e sokak szívét elhódítaniuk, az nemsokára kiderül, addig is itt a Release trailer, a játék megjelenését hirdető videó!! Ha szeretnétek többet megtudni a játékról, olvassátok el előzetes cikkünket a játékról!!

Újabb hírek a konzolkockán: Mass Effect 3: Squad Leader trailer!!!

A Mass Effect történetéről még szinte semmit sem tudunk, de 1 biztos: Shepard parancsnokkal többet nem találkozunk. Ugyanis a Mass Effect 3 a trilógia utolsó részét képezi, viszont ez csak azt jelenti, hogy Shepard történetének itt vége szakad, de maga a Mass Effect univerzum tovább él, és a jövőben még sok rész jelenhet meg, csak ezekben Shepard már nem kap helyet. Mint tufjuk a 3. részben a Reaperek még nagyobb lendülettel és erővel támadnak, és most már nem csak a Földet, hanem az egész galaxist fenyegetik, benne minden lakójával. Ezért Shepardnak szövetségeseket kell gyűjtenie, hogy valahogy megállítsa a megállíthatatlant. Hogy mi fog ebből kisülni, az 2012 márciusában kiderül! Addig is itt a trailer:

2011. augusztus 29., hétfő

Idei hátramaradt már várt megjelenések!

Azt hiszem ideje kirakni a legjobban várt megjelenéseket! Ideje felkészíteni a pénztárcákat egy alapos fogyókúrára hiszen nagy nevek fognak jönni még idén amikre mindenképp be kell ruházni...

Dead Island (Szeptember 9): Alig várjuk, hogy a nyaralás zombigyilkolásba forduljon! Őrült aki szerint a zombik már nem menők!

Resistance 3 (Szeptember 9): A playstation exkluzív világháború az idegenek ellen! Megintcsak várjuk már!

Batman Arkham city (Október 21): Batman? ójeeeeee új gonoszok, több felfedezhető terület, Macskanő feszülős bőrnaciba... Mi kelll még?

 Battlefield 3 (Október 28): Minden eddiginél jobb grafika és helyszínek és minden eddiginél nagyobb gépigény a pc-s eknek... Mi kell még kérdem én?

Silent Hill: Downpour (Október nemtudjuk mikor): Újabb fejezet Silent Hill leldugott városáról amit végigparázhatunk ójeeeee

Uncharted 3 Drake's Deception: (November 4): Playstation játékok királya újra itt: Új kalandok, jobb multipalyer, felejthetetlen akciók. Nem is lehetne jobb...

Call of Duty: Modern Warfare 3 (November 8): Mind tudjuk mi ez a játék: Akció, Multiplayer orgazmus, új fegyverek és helyszínek. Lejobb!

Assassin's Creed: Revelations (November 18): Ezió újabb kalandjai ezúttal jobb mint bármikor: Új helyszínek, technikák, lehetőségek, multiplayer. Aki nem próbálta az eddigieket annak erősen ajánlott felzárkózni!


Ezek lennének azok a címek amik a konzolt még tökéletesebbé teszik és a pénztárcánkat üressé varázsolják!
Wasabyboy


2011. augusztus 27., szombat

Újabb hírek a konzolkockán: Mass Effect 3 újabb képek!!

A Bioware legedás játékáról néhány újabb kép jelent meg. Ezen képek közül néhány képet talán már káttatok, csak akkor más volt a perspektíva. Jól nézzétek meg a képeket, ugyanis a megjelenés még odébb van, ugyanis a Mass Effect 3 2012 márciusában jelenik meg, ráadásul a kiadás még csúszhat.











Újabb hírek a konzolkockán: Aliens: Colonial Marines: teaser trailer!!

A híres Alien játék folytatásához megjelent egy újabb gameplay-teaser trailer. Mint tudjuk, ez a rész szakít a hagyományokkal, és immáron újra, csak és kizárólag az emberek oldalán élhetjük át a rettegést, és megélhetjük milyen, amikor minden fény kihuny. Ugyebár mi ismét egy mentőakció tagjai leszünk, akiik ki akarják deríteni, hogy az előző mentőakció katonái miért tűntek el (akiket szintén egy a kolónián lévő emberek eltűnésének felkutatására küldtek). Itt egy kis előzetes mindenkinek a játékból:

2011. augusztus 26., péntek

Újabb hírek a konzolkockán: Forza Motorsport 4: Warthog trailer!!

Amikor először láttam a Forza Motorsport 4-nek ezt a videóját, egyből az atyaúristenezdedurva (így egybe :D) szó összetétel jutott eszembe. Szerintem igencsak merész ötlet a világ egyik leghíresebb játékából átemelni a világ egyik leghíresebb járművét. Ez nem más mint a Halo-ból a Warthog. Természetesen mindenki azt gondolja, hogy "hű de jó, szétlövünk majd valamit", de ez nem így lesz. Ettől függetlenül a Warthog teljes egészében használható lesz majd a Forza Motorsport 4-ben. Itt a trailer, ahol bővebben is beszélnek erről a fenséges járműről.

Újabb hírek a konzolkockán: Rage: Gearhead Vault gameplay!!

Közeledik az ősz, és hamarosan érkezik az idei év egyik legjobban várt játéka, a Rage. A következő gameplayben megfigyelhetjük a különböző robotok, és automata lövegállások működését, és azt hogy miként lehet velük taktikázni. Sok új eszközről is lehull a lepel a videó során. A játékmenet során a legerősebb banda, a Gearheads "bázisára" kell behatolnunk, és melegebb éghajlatra küldeni őket. Október 7-én mindezt élőben is kipróbálhatjuk majd!

Újabb hírek a konzolkockán: TrackMania 2 Canyon Exclusive trailer és infók!!!

Szerintem majdnem mindenki hallott már a TracMania innovatív, és teljesen szerkeszthető világáról, ahol te kreálhatod meg saját pályáidat, autódat és egyéb dolgokat. A most érkező rész ugyanezekkel szintén rendelkezni fog, csak most még részletesebben, és aprólékosabban építhetjük fel saját pályánkat, illetve autónkat. Ezen kívül az új engine lehetővé teszi, hogy egy időben akár 200-an is repeszthessenek az úton, méghozzá úgy, hogy eközben szemkápráztató grafikát tár elénk a játék (de ezt látjátok majd a gameplay footage-ben). A játék megjelenéséről még nincs információ, de legkésőbb 2012 nyaráig meg fog érkezni.



Újabb hírek a konzolkockán: Counter Strike: Global Offensive videó és információk!

A világ talán legnagyobb fps-ének már készülőben van a folytatása, ezt már tudjuk egy ideje. Viszont a Global Offensive, még nem a Counter Strike 2, hanem inkább egy nagyon durva update-nek tekinthető. A különböző skineket, fegyverek skineit, karaktereket, kicsit feljavították, megváltoztatták, és néhány híres pályán, például a Dust-on is néhány kisebb változtatást hajtottak végre. Persze ettől a játék lényege nem változott. Ugyanúgy a csapatmunkára, és a játékos gyorsaságára, és ügyességére van szükség a siker eléréséhez.  A konzolosok, a pc-sekkel szemben nem lesznek képesek egyéni beállításokkal meccset kreálni. Amúgy a vásárlási rendszer is megmaradt, csak a mellényt most már automatikusan adja ránk a rendszer, és néhány új fegyver mellett, megjelent a Molotov koktél is. Bővebb információt a videóból megtudhattok:


2011. augusztus 25., csütörtök

Újabb hírek a konzolkockán: Half Life live action film!!!

Már hallhattátok tőlem a mondást: " a rajongók lelkesedése kedvencük iránt határtalan". Ezt a következő film is bizonyítja, melyet teljes egészében rajongók készítettek, méghozzá a Half Life világából. Ahogy elkezdtem nézni a videót, egyből az jutott eszembe, hogy ez nem valami trailer-e egy mozifilmhez. De nem, ez a rajongók által sok óra alatt elkészített, és kiváló animációkkal megspékelt "kis" rajongói videó. Az egész 2 részből áll, mi most bemutatjuk nektek mindkettőt. Jó szórakozást!! :)



2011. augusztus 24., szerda

Top 5 Horror játék: avagy mivel kockulj ha parázni akarsz...

Bár blogunk általában a legújabb hírekről rak ki cikkeket én úgy gondoltam a régebbi jó játékokra is lehet áldozni kis időt. Íme a TOP 5 horror játék amit kikell próbálni ha szereted a parázós játékokat.

Number 5: Silent Hill: Origins
Ez a játék minden szempontból tökéletes paráztató. Silent Hill elhagyatott városában egyetlen zseblámpával rájönni hova tűnt a város lakossága és a Silent Hill történetét is remekül felvezeti a játék. Parafaktor: 10/7

Number 4: Resident Evil 4
Ebben a játékban Leon ügynök azt a hálátlan feladatot kapja, hogy keresse meg az elnök elrabolt lányát. Végül kiderül, hogy a Spanyolnyelvű falu több titkot rejt mint amit Leon elsőre hisz, így a játék a 2. másodperctől át is csap túlélő horrorba! Parafaktor: 10/9

Number 3: Dead Space
Itt Isaac Clarke mérnököt irányítva kell felfedeznünk, hogy kedvesünk hova tűnt és miért lett néma örökre a USS Ishimura legénysége. Ez a scifi horror az egyik legtökéletesebb mind közül amivel játszottam. A játékban nincs pause. Az inventoryban real time-ban kell kutatni. A Hud teljes hiánya tökéletes ötlet: teljesen beleélhetjük magunk a játék történéseibe. Remek bossfight-ok és sajnos kicsit egyhangú játékmenet (javítsd meg azt hopp egy másik elromlott megjavítod és még egy dolog tönkremegy-> aztán bossfight és kezdődik újra) Parafaktor: 10/9

Number 2: Resident Evil 5
Ez a játék már-már inkább hívható akció-horrornak viszont a co-op miatt mindenképp ki kell próbálni elvégre parázni is többen jó. Haverral átküzdeni magad a fertőzött-zombie hordán nincs is jobb ennél!
Parafaktor: 10/3


Number 1: Dead Space 2
A játék méltó követője elődjének. Turbózott grafika, több és több idegen lény tör az életünkre és nagy becsben tartott agyszöveteinkre. Sötétebb, félelmetesebb hangulat, nem egyhangú. Egyetlen negatívuma a gyenge bossfight és a kicsit scriptelt jelenetek. Ha a készitők nem foglalkoztak volna az amúgy is gyenge multival teljesen jó lenne!
Parafaktor: 10/17


Jó parázást!

Újabb hírek a konzolkockán: Assassin's Creed: Revelations: 10 perces gameplay kommentárral!!!

A mai napon egy nagy gyöngyszemmel leptek meg minket az új Assassin's Creed rész fejlesztői, ugyanis közzétettek egy 10 perces gameplay, ráadásul kommentárral együtt. A videó közben, nem csak hogy ámulhatunk-bámulhatunk a gyönyörű havas táj láttán, de a kommentár sok igencsak fontos dolgot mond el nekünk, és még egészen apró részletekre is felhívja a figyelmünket, amit talán magunktól észre sem vennénk. Érdemes odafigyelni!!



2011. augusztus 23., kedd

Újabb hírek a konzolkockán: Batman: Arkham City: válassz Robint magadnak!!!

Ugyebár most már ismert, hogy nem csak Batmant, de Robint is képesek leszünk majd irányítani az Arkham City-ben. A készítők úgy gondolták, hogy egy kicsit egyhangú lenne, hogyha mindenki ugyanolyan Robinnal menne, így készítettek 3 artot is Robinhoz, így mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt, és azzal vághat bele a kalandokba!! Íme a különböző Robinok:

2011. augusztus 22., hétfő

Újabb hírek a konzolkockán: Metro: Last Night: újabb képek!!!

Néhány újabb kép érkezett a Metro: Last Night világából. A következő telejes 12 perces gameplay Augusztus 23-án érkezik, így addig ezzel a pát képpel kell beérnünk, amik, ha engem kérdeztek, nagyon szépek, és hűen ábrázolják a Metro: Last Night sajátos világát. Csak így tovább!!!





2011. augusztus 21., vasárnap

Halo Combat Evolved Anniversary

10 éve jelent meg egy játék, ami megreformálta az fps műfajt, rajongók tízezreit szögezte a székhez, ami miatt megérte xbox-ot venni. Egy olyan játék, aminek mindenkinek tudta a nevét, aminek a multiplayer-e a játékosok szabadidejének sok-sok óráját lopta el.Ez a játék az első HALO volt.
A 10 éves évforduló alkalmából a Saber Interactive és a Microsoft újra kiadja a játékot, ezúttal nagy felbontású grafikával, és az azóta készült részek által bevezetett újdonságokkal. A játék tartalmazza a teljes eredeti kampányt, gyönyörű, szépséges HDban, 7 legendás multiplayer pályát (+ még pár nem annyira legendásat) és olyan apróságokat, mint a Reachben a jet pack, vagy láthatatlanság. A játék novemberben jelenik meg csak Xbox 360ra. Azért még van esély a PC-s verzióra is...

Újabb hírek a konzolkockán: Gears of War 3: kampány interview!!!!

Jön a médiaterror, és ahogy egyre közelebb kerülünk a Gears of War 3 megjelenéséhez, egyre több a videó, előzetes gameplay, interview, és sok egyéb más amivel tovább nő a feszültség, és mindenki tűkön ül. A következő, a fejlesztőkkel folytatott beszélgetés során megtudhatjuk, hogy a Gears of War 3, a trilógiából a legmonumentálisabb lesz, és sokkal közelebb fogunk kerülni az eddig megismert, és az új karakterekhez is mint azelőtt bármikor. Ezen felül néhány új információt is megtudhatunk a kampánnyal és a sztorival kapcsolatban.

Újabb hírek a konzolkockán: Black Ops Rezurrection DLC megjelenés!!!

Megjelent a Black Ops-hoz a legújabb DLC, mely főleg a zombis örömökre van kiélezve. Ez tartalmaz több új, és átalakított zombi map-ot, köztük a legújabbat, és talán a leg élvezetesebbet, a Moon-t, ahol többek között újfajta zombikkal, 0-gravitációs környezettel, teleportokkal, új fegyverekkel, és persze új környezettel találkozhatunk. Persze erről bővebben a következő videóból értesülhettek, a videó nagyon jól lett összerakva, remélem mindenki élvezettel nézi majd végig :)



2011. augusztus 20., szombat

Újabb cikk a konzolkockán: Assassin's Creed: Revelations amit eddig tudunk...

És újabb előzetes összefoglaló cikkünk készült el, mely egy másik igen ígéretes, és legalább olyan híres játékról foglalja össze a meglévő információkat, hogy ti könnyebben átlássatok mindent. Eme játék nem más, mint az Assassin's Creed: Revelations. De vessük is bele magunkat a közepébe:



Ahogy mondani szokás, egyszer minden jó véget ér. És ez ugyanúgy igaz a játékokra is, néha bármilyen nehéz is ezt elviselni. Ez lesz ugyanis Ezio Auditore történetének a vége. Persze nem kell megijedni, semmi sem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben találkozunk még Assassin's Creed játékkal. A történet szerint 1511-et írunk. Ezio rájött, hogy az Ibn La'Ahad elveszett könyvtára, egy igen erős, és sokak számára igen értékes ereklyét rejt. Persze a templomosok is felfigyeltek erre, és ők is a nyomába eredtek. Ha megszerzik, akkor képesek lesznek elpusztítani a assassinokat, és átvenni a világ feletti uralmat. Viszont  a könyvtárat nem elég megtalálni, be is kell jutni, ami csak 5 kulcs megszerzése után lehetséges. A Revelations fő küldetése az, hogy megtaláljuk a kulcsokat, versenyt futva az idővel és a templomosokkal. Az összes kulcs valahol Konstantinápoly mélyén van elrejtve, és mindegyik megtaláláshoz bátorságra és ügyességre van szükség. Hát ez nagyjából az alapsztori.


Mint a megelőző részekben is, most is fontos lesz a történelmi háttér és korhűség. Ebben az időben Konstantinápoly, és az azt uraló Oszmán birodalom vezetője II. Bajazid éppen haldoklott, és fiának próbálta átadni a hatalmat. De Szelim, II. Bajazid másodszülött fia is trónra tör, és nem kizárt, hogy Ezio részt fog venni az egyik legnagyobb forradalom kitörésében, ami az Oszmán birodalomban valaha is volt. Tehát nem csak a templomosokkal, hanem még a város hatóságival, és magával Ahmet herceggel ( II Bajazid elsőszülött fia, és a trón jogos örököse) is meggyűlik majd a bajunk.



A játék során 4 különböző kerületre lesz Konstantinápoly, melyek mind építészetükben, hangulatukban, és az ott lévő emberekben is különbözni fognak egymástól. Látványosságokban most sem lesz hiány, például megnézhetjük a Maiden tonyot, a Hagia Sophia-t, vagy a Galata tornyot. Természetesen, ezek most is megmászhatóak lesznek. Azonban néhány esetben elhagyjuk majd a várost és egyéb helyeken is kell majd bizonyos küldetéseket végrehajtanunk. A helyszínen kívül a Ubisoft még egy újdonsággal előrukkol majd, amit a játékosok kisebb "noszogatására" tettek meg.
Továbbfejlesztették ugyanis a bérgyilkos céh megszervezését, és irányítását. Tehát újra lesz lehetőség arra, hogy bérgyilkosokból álló kompániát szervezzünk, de ezúttal bárhol, és bármikor bevethetőek lesznek, ha segítség kéne, illetve a bevehető tagok mindegyike saját, és egymástól néha igencsak eltérő személyiséggel fognak rendelkezni. Most már kiválaszthatjuk, ki milyen fegyverrel menjen harcba, és a céhen belül egyfajta osztályozások is lesznek (ez úgy értendő, mint nehéz fegyveres, íjász, vagy könnyű fegyverzetű karakterek állnak majd a rendelkezésünkre, de lehet hogy ezen osztályok száma még bővül a megjelenésig). területekért most is harcolnunk kell majd, de már figyelnünk is kell majd, nehogy elveszítsük a már megszerzett állásokat, ugyanis néha a templomosok, néha a város katonái támadást indítanak saját állásaink ellen, amit meg kell védenünk, különben elveszik tőlünk, és foglalhatjuk el újra az egészet. Természetesen, ha erős az assassin céhünk, néha elég ha néhány társunkat küldjük a helyszínre rendet rakni, de néha erősebb támadást indítanak ellenünk (főleg a központi helyeken), ilyenkor nem árthat ha mi is ott vagyunk.

Fegyverarzenálunk is kibővül, a legérdekesebb újítás talán a Hookblade nevezetű eszköz, ami nemcsak hogy a harcban használható, de nagyon is megkönnyíti, és felgyorsítja A-ból B-be való eljutásunkat a városban. Sokan sejtitek, hogy a kábelek elkapására, és a rajtuk való lesiklásra szolgáló eszközről van szó. Ezio ezen felül megtanul bombákat gyártani is, és a küldetések során talált tárgyak kombinálásával, nem csak a hétköznapi robbanó bombákat készíthetjük el, hanem többféle más robbanó elegyet is használhatunk ellenfeleink ellen.



Sokanak ennyi újdonság már bőven elég lenne, hogy egyből rohanjanak a boltba a megjelenés napján megvenni a játékot. De az Ubisoft még tartogat meglepetéseket a rajongók számára. Az előző részekben megismert Eagle Vision is átalakult, méghozzá most Eagle Sense lesz elérhető. Ez annyiban más, hogy most már nem csak a célpontot láthatjuk majd vele, de azt is, hogy merre fog mozogni. Sőt, néha árulókkal lesz dolgunk, és Ezio képességei annyira kifejlődtek már, hogy képes messziről meghallani az emberek szívdobogását. z azért fontos mert egy beszélgetés során, az árulónak (izgulása miatt értelemszerűen) gyorsabban ver a szíve, így viszont ki tudjuk őket szűrni, és abban a minutumban likvidálni is, ha a helyzet így kívánja.

Persze Ezio-n és Altair-on kívül Desmondot is lesz alkalmunk irányítani a játék során. Emezek egyfajta újraélések lesznek Ezio szemszögéből, és ahogy ő újraéli őse kalandjait, mi ezt játszhatjuk végig.

Jelenleg majdnem 6 csapat dolgozik a játékon, és az előzetes videókból, és a képekből is látszik hogy milyen sok munka és törődés van ebben a játékban. A játék most ősszel jelenik meg, tehát már nem sok idő kérdése, hogy a rajongók a megkaparintsák ezt a remekművet!!!

We're all stranded now

Új videó jött ki a Gears of War 3-hoz, amiben Anya Stroud "former lieutenant" végigszalad az eddigi két rész történésein. Még kerek egy hónap van hátra!

2011. augusztus 18., csütörtök

Újabb cikk a konzolkockán: Dead Island amit eddig tudunk......

Újabb előzetes cikkünkhöz értünk el, és ez nem más mint a Dead Island. Egyre több zombis játék jön ki, és úgy tűnik az emberek nem unják meg az agyatlan agyzabálók irtását. A készítők nem csak egy szimpla zombi hentelős játékot ígérnek, hanem hogy a játék el fog térni a megszokott zombis játékoktól, és mégis megtartja a szokásos zombi hangulatot. Na de lássuk, mik is ezek az ígéretek, és mit láttunk eddig a játékból:



Hát ez után a szomorú, de zseniálisan összerakott trailer után szerintem sokaknak megcsillant a szeme. A Dead Island egy erősen a sztorira épülő, és sok szerepjáték elemmel rendelkező alkotás lesz, és mindezt FPS nézetben. Ami eléggé furán hangozhat, hogy a készítők szeretnének minél jobban hűek maradni a valósághoz (már amennyire egy zombis játék az lehet). A történet a Pápua Új-Guineához közeli Banoiban játszódik, azon belül is egy igencsak jól menő üdülőövezetben. A játék elején 4 potenciális karakter közül választhatunk, és ha ez meg volt, akkor indulhat is a gyilok!!!


Eme négy karakter pedig nem más mint Sam B, aki egy rapper, Xian Mei, aki az üdülőben dolgozó személyzet egy tagja, Logan, egy exfocista, és a végére maradt Purna, egy igencsak keménynek látszó testőrnő. Azt tudni kell hogy minden karakter egyfajta karakterosztályt testesít meg. Ez abban nyilvánul meg, hogy minden karakternek megvan a különleges képességeik, például Sam a nagyobb kalapács szerű fegyvereket részesíti előnyben, és van egy úgynevezett fury módja, mely ha aktív, egymás után több halálos erejű csapást képes leadni.
Tehát a játékstílusunknak megfelelően kell főhőst választanunk, de persze jól meg kell gondolnunk, de végső soron mind a 4 karakternek megvannak az erősségei és a gyengeségei is. A játék legelején, a kevés túlélő egyikeként ébredünk fel. Miután tájékoztatnak minket a helyzetről, megkapjuk első küldetésünket ami nem más mint a megmaradt túlélők összeszedése, némi központosítás, és egy biztonságos hely keresése számukra. A játéktér teljesen szabad, oda megyünk ahova akarunk. Ráadásul a környezet teljesen élethűen van megalkotva, azaz nem csak zombik vannak mindenhol, hanem lehet találni a zombik által ostromolt személyeket, vagy olyan csoportokat, akik elbarikádozták magukat egy bizonyos helyen, és találkozhatunk fosztogatókkal is akik a zűrzavart haszonszerzés céljából kihasználva fosztogatnak. A környezet ráadásul változik, például egy kisebb túlélő csoporttal találkozunk, de legközelebb amikor megyünk már csak hullákat találunk a helyükön, mivel a zombik éjjel bejutottak a biztosnak hitt búvóhelyükre.  





A játék közvetlenül  káosz kitörése után játszódik, így az emberek még mindig hisznek abban, hogy valaki eljön értük, hogy a hadsereg majd közbeavatkozik. Ebből kifolyólag a pénz még nem vesztette el az értékét, és a megszerzett dollárokból lesz lehetőségünk a többi túlélőtől felszerelést, fegyvereket és egyéb hasznos eszközöket beszerezni bizonyos mennyiségű zöldhasú ellenében. A főszálon kívül több mellékszála is van a történetnek, ezen kívül a NPC-k től is fel tudunk venni különböző küldetéseket, ezeknél általában eltűnt személyt kell megtalálni vagy egy bizonyos eszközt kell megtalálni, vagy például benzint találni egy kocsiba, vagy visszaállítani az áram ellátást. Ezért pénzt, és néhány esetben jó kis fegyvereket és eszközöket kapunk.


Ami nagyon szuper, hogy a játékba 4 fős cooperative módot is beépítenek, ami szinte elengedhetetlen része manapság a zombis játékoknak. A játékot a Chrome 5 motor hajtja, mely lehetővé teszi, az igazán nagy tér akadás mentes betöltését, mindezt szép grafika mellett. Ráadásul az ellenfelek több rétegben is le vannak modellezbe, így olyan élethű kaszabolást láthatunk majd, amit máshol még nem nagyon láttunk. A környezet is nagyon változatos: van napos tengerpart, szálloda, dzsungel, kisvárosi környezet, és még néhány egyéb finomság. Viszont a Dead Island úgymond szakít a Left 4 Dead-es síkkal azaz nem lesz sok lőfegyver elérhető a játékban, hanem inkább a közelharci fegyverekre kell építeni, és a barkácsolás és a különböző fegyverek kombinálása is nagyban megdobja a hatékonyságunkat a gyilkolásban. Persze itt most ne gondoljon senki Dead Rising-os kombinálásokra, olyanok lehetnek mint áramot vezetni egy bozótvágó késbe, vagy szögeket verni egy baseball ütőbe.


A játékban szinteket lépünk, ezt pedig tapasztalati pontok szerzése révén érhetjük el, amit, gondolom mondanom sem kell, a gyilkolásért kapunk. Ráadásul minél magasabb szinten vagyunk, annál erősebbek és szívósabbak lesznek az ellenfelek, így a történet előrehaladtával egyre nehezebb dolgunk lesz. A zombik között is több típus lesz, például a Ram, egy hatalmas termetű, kényszer zubbonyban lévő alak, aki tank szerűen söpör el mindent az útjából, úgyhogy érdemes félreugrani. A Drowner egy hatalmas zombi aki a közelünkbe érve felrobban, és van még a Butcher is aki leszakadt emberi testrészekkel próbálja beverni a mi koponyánkat is.



Hát ennyit lehet most tudni a Dead Island-ről. A játék szeptember 9-én jelenik meg, úgyhogy már nem kell sokat várni, aki egy jó kis zombi ölésre adná a fejét.

Újabb hírek a konzolkockán: Prototype 2: Timeline trailer!

Még nem túl sokat halhattunk a Prototype 2-ről, viszont egész sok trailert, és egyéb információt osztottak már meg velünk. Ez a trailer tulajdonképpen bemutatja, hogyan is jutottunk el a Prototype 2 sztorijáig, és Pár érdekes információt is megtudhatunk belőle, mint például New York városának 3 részre való osztása, azaz a biztonságos zöld, a közepesen biztonságos (néhol megjelent a fertőzés) zóna, és a piros zóna ami teljesen fertőzött (és ez teszi ki a város nagyobb részét). A játékra még várni kell, addig is ezen lehet rágódni:

2011. augusztus 17., szerda

Újabb cikk a konzolkockán: Hitman: Absolution: amit eddig tudunk.......


Újabb előzetes cikkünket olvashatjátok, és egy újabb igen nagy névhez érkeztünk el. Ez nem más, mint a Hitman sorozat újabb része, mely az Absolution nevet kapta. De lássuk csak mit is tudunk eddig erről a játékról.



A történetről a készítők igencsak homályosan fogalmaztak, és csak elszórt információkat osztottak meg a nagyérdeművel. Csak annyit tudni, hogy ügynökünk nem várt helyzetekbe fog kerülni, melyek bizonyos szempontból személyesek lesznek a számára, így egy olyan énjét ismerhetjük meg majd kedvenc gyilkosunknak, amelyhez eddig még nem láthattunk. Nem csak hogy a világ számtalan bűnüldöző szerve a nyomába ered majd, de még munkaadójával is problémákba fog keveredni. Újdonság lesz az is, hogy az ügynök most személyesen fog találkozni, a megelőző részekből ismert Diana Burnwood-al, aki bár sokat segített neki, személyesen még sohasem találkoztak. Ezen kívül képbe kerül egy új üzletember is, Balke Dexter, aki szintén nagy hatással lesz a történet alakulására
.

Akárcsak az előző részekben, itt is többféle útvonalon közelíthetjük meg célunkat a pályán, és persze ez magában foglalja az alkalmazható taktikákat is, azaz bizonyos útvonalakon csendesen, észrevétlenül végigmehetünk, de dönthetünk úgy is, hogy egy adott pillanatban szitává lövünk mindenkit. Sokféle módon harcolhatunk. A szellőzőn át az ellenfeleink háta mögé kerülhetünk, és csendben elintézhetjük őket. Persze a játék elején a feszült üldözött helyzet miatt teljesen fegyvertelenül kezdjük a játékot, ami miatt ki kell várnunk a megfelelő pillanatot, hogy az első rendőrt csendben elintézve fegyverhez jussunk. Ebben a részben is lesz lehetőségünk a már ártalmatlanná tett ellenfél holttestének az elrejtése, vagy kevésbé feltűnő helyre való mozgatása.



Nagyon részletesen tervezik meg a készítők a helyszíneket, és rengeteg használható tereptárgyat építenek bele a pályákba. Tehát rengeteg gyilkolásra alkalmas eszköz van a pályákon, még akkor is ha nincsen nálunk fegyver. Például egy asztali lámpa zsinórjának leválasztásával kész is a fojtókötél, vagy egy kis szoborral leüthetjük a szerencsétlen áldozatot, de egy íróasztalon lévő ollóval.........nos gondolom nem kell mondanom azzal mit lehet csinálni. De lehetőségünk van például az elosztó doboz megrongálásával lekapcsolni az összes villanyt az adott épületben, vagy kilőhetjük simán a lámpát, így teremtve jobb taktikai előnyt magunk számára. Ezen felül a készítők beépítenek a játékba egy úgynevezett Instinct nevű funkciót, ami az Assassin's Creed Vision módjára hasonlít. Ezáltal a közelben lévő ellenfelek mozgását, és haladásuk irányát is nyomon követhetjük, de a továbbjutásunk érdekében hasznos tereptárgyakat, fedezékeket is megmutatja.
Persze az álcázás, azaz ellenfeleink ruhájának levétele, és magunkra öltése most sem maradhat el. Viszont vigyáznunk kell most is, mivel a játék során több "frakcióval" is lesz dolgunk, így például egy rendőre leütve, és a ruháját felvéve egy bizonyos ideig rendőrök között könnyen mozoghatunk, de ha bemegyünk egy sikátorba és ott néhány bűnöző ácsorog, egyből tüzet nyitnak ránk, már csak a gúnyánk miatt is. Persze az Instinct mód nem áll végtelenségig a rendelkezésünkre, újra kell töltődnie, amit lopakodással és hangtalan gyilkolással tudunk megtenni. Nehezebb szinteken egyre lassabban töltődik vissza, és kevesebbszer is használhatjuk, a legnehezebb szinten már szinte teljesen mellőznünk kell ezt a segítséget. A készítők ígérete szerint a játék MI-jét is nagyban fejleszteni fogják, hogy minden karakter teljesen életszerűen mozogjon és viselkedjen. Még arra is megpróbálnak odafigyelni, hogy a rendőrök mozgása és viselkedése más legyen a banditákéhoz, vagy egy testőrhöz képest, lévén ezen karakterek más kiképzést kaptak és harcmodort ismernek. A fedezékrendszeren is komoly fejlesztések mentek át, így például a sarkoknál egy gombnyomással átkerülünk a mellette lévő oldalra, vagy például lehetőség van egyik fedezékből a másik fix fedezékbe való hangtalan átugrásra.


Persze a grafika sem marad el, amit az új fejlesztésű második generációs motor biztosít, ráadásul nem kevés filmszerű (és egyben epikus) átvezetőben lesz részünk. A zenei betétek, és a hangok most is fontos szerepet, és hangulati elemet jelentenek a játékban. Más, sejtelmes zene kezd először halkan, majd hangosabban duruzsolni, amikor észreveszek vagy veszély helyzetben vagyunk, de akkor is más zenét hallhatunk amikor éppen megközelítünk hátulról egy fontos személyt, hogy kitekerjük a nyakát.
  Egyenlőre ennyi információ áll rendelkezésünkre a játékról. A játék valamikor 2012 közepe fel várható, és igencsak kérdéses, hogy sikerül-e a rajongók kegyeinek elnyerése. Reméljük igen.....

Újabb hírek a konzolkockán: Miss Commander Shepard leleplezés!

Mint már régebben bejelentették, a BioWare szerette volna megalkotni Shepard női változatát is. Ezért elindítottak egy szavazást, annak érdekében, hogy az előre összeállított hölgy karakterek közül, ki díszeleghessen a gyűjtői változat hátulján, mint Miss Commander Shepard. A győztes végül az alul látható szőke szépség lett (milyen meglepő.....). Több mint 30000 szavazatot kapott, ami eltörpül a 2. helyezett mindössze 11000 szavazata mellett. Reméljük ugyan olyan jól fogja szolgálni a 3. részt, mint férfi megfelelője az előző 2 részben.

2011. augusztus 16., kedd

Lollipop Chainsaw

Azért abban egyetérthetünk, hogy elég sok beteg játék létezik, és nehéz már újat kitalálni. Meg abban, hogy a játékok általában önmagukat ismétlik, ritkán találni mostanában valami igazán innovatív, új, ötletes dolgot. De azért lehet. A Kadokawa Games és a Grasshopper Manufacture bemutatja: Lollipop Chainsaw. Ez mégis, mi a fene?


A történet (már amennyi van) arról szól, hogy Juliet Starling, a főszereplő, csinos, szőke (szexi) pompom lány a San Romero főiskolán, amit valamiért elözönlenek a zombik. A drága (szexi) hősnő pedig mi mást tehetne, mint hogy (szexi) láncfűrészt ragad és szétcsap az életére törő zombik között. Kemény az élet, mi?



A grafika eddig elég gagyinak tűnik, bár a cell-shaded módszer azért nem is ezt erőlteti. A játékmenet valami hack'and'slash-nek tűnik, vér helyett konfettivel, csillagszóróval, tüzijátékkal, pantyshottal. Sex,Blood and Rock'n'Roll!


A kiadó a Warner Bros, ha a Mortal Kombat sikerét és színvonalát csak megközelíti, akkor egy nagyszerű játékot kapunk! Hivatalos megjelenési dátum még nincs, elvileg 2012-ben már megszerezhető lesz Boxon és PSen.

2011. augusztus 15., hétfő

Arkham city Mr. Freeze

Így van! Arkham city a Batman képregények szinte összes gonoszát elhozza nekünk! Bár nekem túlságosan nem áll közel a szívemhez a fagyos Viktor Freeze de csak örülni tudok a több és több főgonosznak a játékban. Egy biztos: Rosszabb nem lehet mint Swarchenegger (ez már név) alakítása a Tim Burton filmben. Szóval örüljünk hiszen az arkham city megpróbál nagyon a kedvünkre tenni a sok ellenséggel és az ezzel arányosan növő játékidővel. Már nem kell sokat várni rá!

2011. augusztus 12., péntek

Újabb hírek a konzolkockán: Metro: Last Night: E3 gameplay Demo part 3!!!

Itt a 3. gameplay demo a Metro Last Night híres világából. El kell hogy mondjam, hogy szerintem ez az eddigi legjobb videó, amit a játékból láttunk. Artyom és Khan egy a Hanza frakció által ellenőrzött vonatra próbálnak feljutni, hogy egy fontos rabot kiszabadítsanak. Meg kell mondjam a grafika engem lenyűgözött. Egyrészről a fény-árnyék játék nagyon jól kivehető, a gyors vonaton, ahogy a falon lévő lámpák a nagy sebességnél néha felvillannak, majd újra sötétség lesz, aztán jön egy újabb lámpa. Aztán a már Call of Duty-s látványú üldözés, majd Artyom átugrik a vonatra. Ott lehet igazán látni a szép grafikát, és a kis részletek is jól kivehetők. Ahogy a szél lebegteti a dobozok tetején a ponyvát, vagy a katonák kinézete is gyönyörű. Augusztus 23-án megnézhetjük a teljes 12 perces videót, amit már nagyon várunk!!!

2011. augusztus 11., csütörtök

Újabb hírek a konzolkockán: Call of Duty Modern Warfare 3: Survival Mode trailer!!

Manapság nagyon híres lett a Survival mód, amit talán először a Gears of War készítői találtak el igazán. Azóta ezt sok nagy játék átvette, köztük a Modern Warfare 3 is lehetővé teszi a játékosok számára, hogy helyt álljanak az egyre nagyobb hullámokban érkező ellenfelek ellen. Változatos pálya, változatos fegyverzet, lehetőségek, és elképesztően pörgős játékmenet mind egyedül, mind Co-Op módban. Ezt mind megtapasztalhatjátok Novemberben a Modern Warfare 3 debütálásakor. Addig is itt a videó, az magáért beszél:



2011. augusztus 6., szombat

Újabb hírek a konzolkockán: Forza Motorsport 4: Az Alpok fejlesztői napló!

Gondolom mindenki tisztában áll azzal hogy milyen nehéz autós játékot (vagy bármilyen más játékot) készíteni. És az autós játékok kapcsán talán már elgondolkoztak egyesek, hogy hogyan is készítik el a készítők a játékokban látott pályákat, és hogyan varázsolnak elénk, szinte 1 az 1-ben az eredetire hasonlító környezetet. Most az Alpokba kalauzolnak el minket a készítők, és láthatjuk, hogyan is szereznek adatokat és hogyan modellezik le az alpoki utakat és környezetet a játék számára.

2011. augusztus 4., csütörtök

Facebook exkluzív Griffin


A Gears of War harmadik részében fog megjelenni egy új karakter, Aaron Griffin, aki legalább olyan tökös mint Marcusék. A sztori mód folyamán nem szerezzük meg, viszont ha like-oljuk a Gears of War facebook oldalát, akkor egyből kaphatunk egy kódot, amit live-on beírva unlockolhatjuk a csókát. Aki szeretne a megjelenés napján egyből Griffin-nel irtani a multiban, az tegye meg! Megjegyzem, szerintem tiszta olyan a srác mint Vin Diesel Riddick szerepében. A hangját a híres rapper, Ice-T adja, aki olyan játékokban szerepelt mint a GTA San Andreas vagy a Scarface: The World is Yours.

Ezenkívül kitettek egy új gameplay vidót a Horde 2.0-ról, a Body Count Gears of War című dalával. Igényesen összedobott vidóról van szó, ami 3 percben bemutatja a legfontosabb újdonságokat.

Újabb hírek a konzolkockán: Call of Duty Black Ops: Zombik a Holdon?? WTF??

Nem gondoltuk volna, hogy érkezik még újabb DLC az Annihilation map pack-en kívül. De tévedtünk. Most jelentették be a Rezurrection Map Pack-et,a mit ezúttal teljes egészében a zombis játékmódnak szentelnek a készítők. Ez a DLC Augusztus 23-án lesz elérhető 15 dollárért. A DLC négy átdolgozott régebbi térképet (Nacht der Untoten, Verrückt, Shi No Numa, Der Riese)fog tartalmazni, illetve egy új ötödiket, a Moon-t!!!

Érdekes lesz belegondolni, ahogy az alacsony gravitációs környezetben 10m magasakat ugrálva üldöznek majd minket a zombik :D.

Újabb hírek a konzolkockán: Hard Reset: First Gameplay trailer!

A Hard Reset egy újonnan alakult cég, frissen bejelentett játéka. Ezek alapján nem tudunk róla semmit, legalábbis eddig így volt. Meglepő, hogy a történetről, vagy egyéb dolgokról nem mondtak semmit, viszont egyből egy gameplay trailert mutatnak be. A játék egy igen érdekes sci-fi shooter lesz, és ez már a videóból is látszik mindenki számára. Nagyon érdekes futurisztikus fegyverekkel lövünk valamikre, nagy robbanások, és pörgős játékmenet. Érdekes..... nagyon érdekes.

Újabb hírek a konzolkockán: Need for Speed: the Run - Anatomy of a Scene trailer

Ebben a trailerben a hangmérnökök munkájáról tudhatunk meg információkat, és hogy milyen is a the Run-on dologzni. A játékhoz teljesen egyedi hangeffekteket kell készíteni, hogy például máshogy szóljon az autó hangja egy sivatagos területen vagy egy városban, de ha kicsi vagy zárt térben kell nyomni a gázt, akkor is másképp kell szólnia az autó hangjának, mivel a vízhangzást is bele kell számítani az egyenletbe. Néhány újabb ingame-et is látni fogunk ebben a trailerben, jó szórakozást hozzá!

2011. augusztus 2., kedd

Újabb hírek a konzolkockán: Bodycount: The guns trailer!

Nem túlzok ha azt mondom hogy a Bodycount-ot 100 lakat alatt készítik, ugyanis szinte semmilyen információ nem áll rendelkezésünkre, a még nagyban készülő játékról. Most a fejlesztők próbálják megtörni a jeget egy kicsit, azzal, hogy bemutatnak néhány fegyvert a játékból, illetve azt, hogy ezek mekkora pusztításra is képesek. Hát nem mondom, ígéretesnek tűnik a játék, még ha nem is a kampány, de a multi biztosan kelendő lesz!!