2011. augusztus 20., szombat

Újabb cikk a konzolkockán: Assassin's Creed: Revelations amit eddig tudunk...

És újabb előzetes összefoglaló cikkünk készült el, mely egy másik igen ígéretes, és legalább olyan híres játékról foglalja össze a meglévő információkat, hogy ti könnyebben átlássatok mindent. Eme játék nem más, mint az Assassin's Creed: Revelations. De vessük is bele magunkat a közepébe:



Ahogy mondani szokás, egyszer minden jó véget ér. És ez ugyanúgy igaz a játékokra is, néha bármilyen nehéz is ezt elviselni. Ez lesz ugyanis Ezio Auditore történetének a vége. Persze nem kell megijedni, semmi sem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben találkozunk még Assassin's Creed játékkal. A történet szerint 1511-et írunk. Ezio rájött, hogy az Ibn La'Ahad elveszett könyvtára, egy igen erős, és sokak számára igen értékes ereklyét rejt. Persze a templomosok is felfigyeltek erre, és ők is a nyomába eredtek. Ha megszerzik, akkor képesek lesznek elpusztítani a assassinokat, és átvenni a világ feletti uralmat. Viszont  a könyvtárat nem elég megtalálni, be is kell jutni, ami csak 5 kulcs megszerzése után lehetséges. A Revelations fő küldetése az, hogy megtaláljuk a kulcsokat, versenyt futva az idővel és a templomosokkal. Az összes kulcs valahol Konstantinápoly mélyén van elrejtve, és mindegyik megtaláláshoz bátorságra és ügyességre van szükség. Hát ez nagyjából az alapsztori.


Mint a megelőző részekben is, most is fontos lesz a történelmi háttér és korhűség. Ebben az időben Konstantinápoly, és az azt uraló Oszmán birodalom vezetője II. Bajazid éppen haldoklott, és fiának próbálta átadni a hatalmat. De Szelim, II. Bajazid másodszülött fia is trónra tör, és nem kizárt, hogy Ezio részt fog venni az egyik legnagyobb forradalom kitörésében, ami az Oszmán birodalomban valaha is volt. Tehát nem csak a templomosokkal, hanem még a város hatóságival, és magával Ahmet herceggel ( II Bajazid elsőszülött fia, és a trón jogos örököse) is meggyűlik majd a bajunk.



A játék során 4 különböző kerületre lesz Konstantinápoly, melyek mind építészetükben, hangulatukban, és az ott lévő emberekben is különbözni fognak egymástól. Látványosságokban most sem lesz hiány, például megnézhetjük a Maiden tonyot, a Hagia Sophia-t, vagy a Galata tornyot. Természetesen, ezek most is megmászhatóak lesznek. Azonban néhány esetben elhagyjuk majd a várost és egyéb helyeken is kell majd bizonyos küldetéseket végrehajtanunk. A helyszínen kívül a Ubisoft még egy újdonsággal előrukkol majd, amit a játékosok kisebb "noszogatására" tettek meg.
Továbbfejlesztették ugyanis a bérgyilkos céh megszervezését, és irányítását. Tehát újra lesz lehetőség arra, hogy bérgyilkosokból álló kompániát szervezzünk, de ezúttal bárhol, és bármikor bevethetőek lesznek, ha segítség kéne, illetve a bevehető tagok mindegyike saját, és egymástól néha igencsak eltérő személyiséggel fognak rendelkezni. Most már kiválaszthatjuk, ki milyen fegyverrel menjen harcba, és a céhen belül egyfajta osztályozások is lesznek (ez úgy értendő, mint nehéz fegyveres, íjász, vagy könnyű fegyverzetű karakterek állnak majd a rendelkezésünkre, de lehet hogy ezen osztályok száma még bővül a megjelenésig). területekért most is harcolnunk kell majd, de már figyelnünk is kell majd, nehogy elveszítsük a már megszerzett állásokat, ugyanis néha a templomosok, néha a város katonái támadást indítanak saját állásaink ellen, amit meg kell védenünk, különben elveszik tőlünk, és foglalhatjuk el újra az egészet. Természetesen, ha erős az assassin céhünk, néha elég ha néhány társunkat küldjük a helyszínre rendet rakni, de néha erősebb támadást indítanak ellenünk (főleg a központi helyeken), ilyenkor nem árthat ha mi is ott vagyunk.

Fegyverarzenálunk is kibővül, a legérdekesebb újítás talán a Hookblade nevezetű eszköz, ami nemcsak hogy a harcban használható, de nagyon is megkönnyíti, és felgyorsítja A-ból B-be való eljutásunkat a városban. Sokan sejtitek, hogy a kábelek elkapására, és a rajtuk való lesiklásra szolgáló eszközről van szó. Ezio ezen felül megtanul bombákat gyártani is, és a küldetések során talált tárgyak kombinálásával, nem csak a hétköznapi robbanó bombákat készíthetjük el, hanem többféle más robbanó elegyet is használhatunk ellenfeleink ellen.



Sokanak ennyi újdonság már bőven elég lenne, hogy egyből rohanjanak a boltba a megjelenés napján megvenni a játékot. De az Ubisoft még tartogat meglepetéseket a rajongók számára. Az előző részekben megismert Eagle Vision is átalakult, méghozzá most Eagle Sense lesz elérhető. Ez annyiban más, hogy most már nem csak a célpontot láthatjuk majd vele, de azt is, hogy merre fog mozogni. Sőt, néha árulókkal lesz dolgunk, és Ezio képességei annyira kifejlődtek már, hogy képes messziről meghallani az emberek szívdobogását. z azért fontos mert egy beszélgetés során, az árulónak (izgulása miatt értelemszerűen) gyorsabban ver a szíve, így viszont ki tudjuk őket szűrni, és abban a minutumban likvidálni is, ha a helyzet így kívánja.

Persze Ezio-n és Altair-on kívül Desmondot is lesz alkalmunk irányítani a játék során. Emezek egyfajta újraélések lesznek Ezio szemszögéből, és ahogy ő újraéli őse kalandjait, mi ezt játszhatjuk végig.

Jelenleg majdnem 6 csapat dolgozik a játékon, és az előzetes videókból, és a képekből is látszik hogy milyen sok munka és törődés van ebben a játékban. A játék most ősszel jelenik meg, tehát már nem sok idő kérdése, hogy a rajongók a megkaparintsák ezt a remekművet!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése