2011. augusztus 18., csütörtök

Újabb cikk a konzolkockán: Dead Island amit eddig tudunk......

Újabb előzetes cikkünkhöz értünk el, és ez nem más mint a Dead Island. Egyre több zombis játék jön ki, és úgy tűnik az emberek nem unják meg az agyatlan agyzabálók irtását. A készítők nem csak egy szimpla zombi hentelős játékot ígérnek, hanem hogy a játék el fog térni a megszokott zombis játékoktól, és mégis megtartja a szokásos zombi hangulatot. Na de lássuk, mik is ezek az ígéretek, és mit láttunk eddig a játékból:



Hát ez után a szomorú, de zseniálisan összerakott trailer után szerintem sokaknak megcsillant a szeme. A Dead Island egy erősen a sztorira épülő, és sok szerepjáték elemmel rendelkező alkotás lesz, és mindezt FPS nézetben. Ami eléggé furán hangozhat, hogy a készítők szeretnének minél jobban hűek maradni a valósághoz (már amennyire egy zombis játék az lehet). A történet a Pápua Új-Guineához közeli Banoiban játszódik, azon belül is egy igencsak jól menő üdülőövezetben. A játék elején 4 potenciális karakter közül választhatunk, és ha ez meg volt, akkor indulhat is a gyilok!!!


Eme négy karakter pedig nem más mint Sam B, aki egy rapper, Xian Mei, aki az üdülőben dolgozó személyzet egy tagja, Logan, egy exfocista, és a végére maradt Purna, egy igencsak keménynek látszó testőrnő. Azt tudni kell hogy minden karakter egyfajta karakterosztályt testesít meg. Ez abban nyilvánul meg, hogy minden karakternek megvan a különleges képességeik, például Sam a nagyobb kalapács szerű fegyvereket részesíti előnyben, és van egy úgynevezett fury módja, mely ha aktív, egymás után több halálos erejű csapást képes leadni.
Tehát a játékstílusunknak megfelelően kell főhőst választanunk, de persze jól meg kell gondolnunk, de végső soron mind a 4 karakternek megvannak az erősségei és a gyengeségei is. A játék legelején, a kevés túlélő egyikeként ébredünk fel. Miután tájékoztatnak minket a helyzetről, megkapjuk első küldetésünket ami nem más mint a megmaradt túlélők összeszedése, némi központosítás, és egy biztonságos hely keresése számukra. A játéktér teljesen szabad, oda megyünk ahova akarunk. Ráadásul a környezet teljesen élethűen van megalkotva, azaz nem csak zombik vannak mindenhol, hanem lehet találni a zombik által ostromolt személyeket, vagy olyan csoportokat, akik elbarikádozták magukat egy bizonyos helyen, és találkozhatunk fosztogatókkal is akik a zűrzavart haszonszerzés céljából kihasználva fosztogatnak. A környezet ráadásul változik, például egy kisebb túlélő csoporttal találkozunk, de legközelebb amikor megyünk már csak hullákat találunk a helyükön, mivel a zombik éjjel bejutottak a biztosnak hitt búvóhelyükre.  





A játék közvetlenül  káosz kitörése után játszódik, így az emberek még mindig hisznek abban, hogy valaki eljön értük, hogy a hadsereg majd közbeavatkozik. Ebből kifolyólag a pénz még nem vesztette el az értékét, és a megszerzett dollárokból lesz lehetőségünk a többi túlélőtől felszerelést, fegyvereket és egyéb hasznos eszközöket beszerezni bizonyos mennyiségű zöldhasú ellenében. A főszálon kívül több mellékszála is van a történetnek, ezen kívül a NPC-k től is fel tudunk venni különböző küldetéseket, ezeknél általában eltűnt személyt kell megtalálni vagy egy bizonyos eszközt kell megtalálni, vagy például benzint találni egy kocsiba, vagy visszaállítani az áram ellátást. Ezért pénzt, és néhány esetben jó kis fegyvereket és eszközöket kapunk.


Ami nagyon szuper, hogy a játékba 4 fős cooperative módot is beépítenek, ami szinte elengedhetetlen része manapság a zombis játékoknak. A játékot a Chrome 5 motor hajtja, mely lehetővé teszi, az igazán nagy tér akadás mentes betöltését, mindezt szép grafika mellett. Ráadásul az ellenfelek több rétegben is le vannak modellezbe, így olyan élethű kaszabolást láthatunk majd, amit máshol még nem nagyon láttunk. A környezet is nagyon változatos: van napos tengerpart, szálloda, dzsungel, kisvárosi környezet, és még néhány egyéb finomság. Viszont a Dead Island úgymond szakít a Left 4 Dead-es síkkal azaz nem lesz sok lőfegyver elérhető a játékban, hanem inkább a közelharci fegyverekre kell építeni, és a barkácsolás és a különböző fegyverek kombinálása is nagyban megdobja a hatékonyságunkat a gyilkolásban. Persze itt most ne gondoljon senki Dead Rising-os kombinálásokra, olyanok lehetnek mint áramot vezetni egy bozótvágó késbe, vagy szögeket verni egy baseball ütőbe.


A játékban szinteket lépünk, ezt pedig tapasztalati pontok szerzése révén érhetjük el, amit, gondolom mondanom sem kell, a gyilkolásért kapunk. Ráadásul minél magasabb szinten vagyunk, annál erősebbek és szívósabbak lesznek az ellenfelek, így a történet előrehaladtával egyre nehezebb dolgunk lesz. A zombik között is több típus lesz, például a Ram, egy hatalmas termetű, kényszer zubbonyban lévő alak, aki tank szerűen söpör el mindent az útjából, úgyhogy érdemes félreugrani. A Drowner egy hatalmas zombi aki a közelünkbe érve felrobban, és van még a Butcher is aki leszakadt emberi testrészekkel próbálja beverni a mi koponyánkat is.



Hát ennyit lehet most tudni a Dead Island-ről. A játék szeptember 9-én jelenik meg, úgyhogy már nem kell sokat várni, aki egy jó kis zombi ölésre adná a fejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése