2011. július 19., kedd

Újabb cikk a konzolkockán: Call of Duty Modern Warfare 3: amit eddig tudunk....

 Elsőként a Modern Warfare 3-al foglalkozunk, a 200. cikkünkben említett játékaink közül. Idén sok remek játék érkezett eddig, és még sok fog érkezni, főleg az általunk csak "játéközönnek" hívott őszi időszakban. Ezek közül a Modern Warfare 3 a Call of Duty sorozat következő része méltán pályázik 2011 legjobb játéka címre (3-4 játékkal egyetemben). Lássuk csak miért:
  Nem túlzok, ha azt mondom: a Call of Duty sorozat a világ első számú FPS-e. 30 millió játékossal, szerintem ezt senki sem kérdőjelezi meg. Még jobban csigázza a rajongók kedélyeit, hogy a nagy rivális, a Batlefield 3 szinte egy időben jön ki a Modern Warfare 3-mal.

 Az Infinity Ward most már le szeretné zárni a Modern Warfare sorozatot, ennek egyrészt örülhetünk is, másrészt szomorú. Kérdezhetitek: mi abban a jó, hogy egy szuper sorozat véget ér? Hát az, hogy az Infinity olyan befejezést tud készíteni a Modern Warfare sorozatnak, mint senki más. A történet majdnem ott folytatódik, ahol abbamaradt egy résszel ezelőtt. Oroszország megtámadta Amerikát. Közben több másik ország is belekeveredett a konfliktusba, így kitört a 3. világháború. Ez azt jelenti, hogy a világ szinte minden pontján meg fogunk fordulni, még a Modern Warfare 2-nél is több helyen. Tehát megfordulunk majd New York szétbombázott utcáin, London metrójában kell majd az ellenséget üldöznünk, és Dubai homokos terepén kell majd ugyancsak helytállnunk, majd Németországba vet majd minket a sors és Pári sem marad ki a sorból. Persze ez csak néhány, a már ismert helyszínek közül.


Néhány trailer az ismert helyszínekről:









Ebben a részben is több személyt lesz alkalmunk a kampány során irányítani, többször kell majd a Brit SAS egyenruháját magunkra öltenünk, majd a Delta Force egy tagját kell majd irányításunk alá vonni, és még Nikolai-t is irányíthatjuk majd, akit az előző részben ismertünk meg. Mivel most már nagy városokban is meg fogunk fordulni, sokszor kell majd ügyelnünk a civilekre, és igen precízen kell majd céloznunk. Ebben lesz segítségünkre az az újítás, hogy a fegyverünkön a célzó berendezést bármikor lecserélhetjük. Pédául, ha egy ház ablakából messziről lövöldözünk az ellenfélre, arra ott van a nagy optikájú távcső. De ha hirtelen ránk törik az ajtót akkor átválthatunk egyből Red-Dotra vagy egyéb közeli célpontok lelövésére alkalmas célzó eszközre. A filmszerű scriptelt jelenetek most sem maradnak el, és most még látványosabbak lesznek mint valaha!


Egyenlőre ennyit a kampányról. Térjünk át a Spec Ops módra, ami van annyira híres és népszerű, mint a kampány, vagy a multiplayer, pláne ha többen játszunk együtt.  Ebben a részben megújul a Spec Ops mód. Most itt is szinteket fogunk lépni, és ezáltal hozzáférést fogunk kapni új fegyverekhez és fejlesztésekhez. Ami még jobb, érkezik egy új, más játékokban már látott mód. ez nem más mint a Survival, amit szerintem már mindenki ismer. Tehát az egyre nagyobb hullámokban ránk törő ellenfeleket kell likvidálni. Az elején még csak egy pisztolyunk van, és rá vagyunk kényszerülve, hogy az ellenféltől vegyük el a fegyvereket. De az időelteltével, minél többet gyilkolunk, annál több pénzhez jutunk, és ebből a pénzből bizonyos helyeken nagyobb, jobb fegyverzetet, páncélzatot tudunk venni, vagy akár egy nagyobb összegért néhány Delta Force katona is mellének szegődik! Persze ellenfeleink is egyre erősödnek, jobb páncélzatjuk lesz, jobb fegyverük, a magasabb szinteken már harci kutyák és helikopterek is követik őket.



Persze mindenki a multira kíváncsi (de ezt meg is értem), hisz a multi tán a legjobb része a Call of Duty játékoknak. A fejlesztők nem akarnak nagy, világmegváltó újításokat hozni a multiba, hanem inkább az "apróbb csiszolgatás, javítgatás" elvét követik. Viszont azt kihangsúlyozták, hogy sokkal nagyobb szerepet kapnak majd a játékosok ügyessége, mint az eszközök, vagy a perkek, amiket választanak. Emellett érkezik majd a Call of Duty: Elite, ami egy fizetős tartalom lesz az amúgy nem fizetős multi mellett. Az Elite havidíjas fizetésű lesz, és rajta keresztül a játékosok online ranglistákat, statisztikákat, hivatalos versenyeket, videó készítő programot érhetnek el, illetve könnyen kapcsolatba léphetnek más játékosokkal, és közvetlenül tölthetnek fel videókat a youtube-ra. A konkrét árakról még nincsen információ, de körülbelül 2000-2500 forintot kell majd havonta adnunk ezért a szolgáltatásért.



A játék elméletben 2011 November 10-én érkezik mind PC-re mind Xbox360 és PS3 platformra. Egyenlőre ennyi információnk van, remélem mindenki élvezettel olvasta soraimat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése