2010. november 13., szombat

Call of Duty: Black Ops (avagy a Treyarch mennybe száll, vagy földre hull?)









Nem titkolom, hőn áhított vágyam volt, hogy én írhassak erről a játékról. Amióta először játszottam az első Call of Duty résszel, azóta a rabja vagyok, és nincs még egy olyan játék, amelynek évről-évre jobban várnám a folytatását, de (ezt le kell szögeznem) gondolom mindenki kicsit visszahőkölt, mikor meghallotta, hogy a Treyarch készíti a legújabb részt (és jogosan....). Valljuk be, a Treyarch által készített World at War rész kissé alacsony színvonalú volt (főleg, hogy előtte olyan hihetetlenül hatalmasat ütött a Modern Warfare, így még nehezebb volt a Treyarch csapatának), de véleményem szerint ez még jobban megerősítette, és elszántabbá tette őket abban, hogy valami igencsak újat és izgalmasat alkossanak. Szerencsétlenségükre (nekünk szerencsénkre) megérkezett ezután a Modern Warfare 2, amivel újra az egekbe tették a lécet a Treyarch számára! Ezek után egyáltalán nekiindulni egy újabb Call of Duty résznek (tudván az előzményeket, az a tény, hogy a megelőző rész nagyon sikeres lett, és ennél jobbat kellene alkotni, és hogy a world at war miatt egy kicsit mindenki negatívan állt már a csapathoz), ahhoz már kellett bátorság!! És ha engem kérdeztek..... SIKERÜLT nekik! De kezdjünk el beszélni magáról a várva várt játékról!!!



Az első SP pálya a játékból:






Amit a single player-ről tudni kell (és ami nekem legelőször feltűnt) az a történet. Kicsit komplikált, de érthető, tele van fordulatokkal (ez a játékban a filmszerű jelenetek tömegében is megjelenik), és egyszerűen arra késztet, hogy játssz és játssz, mivel kíváncsi vagy, vajon mi történhet ezután?......(pont, mint egy jó könyv)! A másik, ami nekem nagyon tetszett a helyszínek változatossága, megfordulunk többek között Cubában, az Anktartiszon, Vietnámban, Kínában, Laoszban, és még egy jó néhány helyen. Gondolom arról már mindenki értesült, hogy ezeken a helyeken teljesen más időben fogunk harcolni, különböző ellenségek ellen, de az okát nem lövöm le előre, hogy ez pontosan, hogy is van, hadd maradjon meg nektek a találgatás, és az izgalom, amíg ti is megtudjátok. Ebből fakadóan sok féle környezetben meg fogunk fordulni (havas pálya, dzsungel, városi környezet, sivatagos környezet stb.), és a különböző korokból kifolyólag, különbőző korok fegyvereit használhatjuk (melyből előre szólok, nem kevés van... nem kis örömömre :D). A single player kampány kidolgozottságában, a hangok kidolgozásában, grafikailag és egyáltalán kiválóra sikerült, én nem találtam benne kifogásolni valót, attól eltekintve, hogy a megszokotthoz hasonlóan a kampány RÖVID. Ez lassan majdnem mindegyik Call of Duty részről elmondható.... ami ebben vigasztaló, hogy ezért az árért mindig egy szuper, élvezetes, és székbepaszírozó (szó szerint ott tartja az embert a tv vagy számítógép előtt jó sok órára) multiplayert kapunk!


Egy kis MP beszámoló:





A multival kapcsolatba először is a legszembetűnőbb változás, hogy a karakterünk teljesen formázható (ez alatt a katonánk ruhájának a változtatása, vagy az arcát be lehet festeni különböző terepszínekre, vagy valamilyen vicces módon, illetve fegyvereinkre saját logónkat is rátehetjük, melyet egy nagyon ügyes kis beépített szerkesztőprogrammal alkothatunk meg). Új KillStreakok is a rendelkezésünkre állnak (a már megszokottak mellett) mint például az RC-XD (amely egy kis távirányítós autó C4-el a hátán), a SAM Turrent (azaz egy rakétavető, ami legtöbb légi járművet leszedi a pályán), Valkyrie rakéta (ami a predator rakéta kézben hordozható, irányított rakéta változata), illetve kutyákat is tudunk hívni segítségül. Sok új kis kiegészítő van a játékban, mint például egy mini elhelyezhető kamera, amely folyamatosan élő képet mutat nekünk arról a helyről, ahol lerakjuk ( CTF-nél, vagy S&D-nál nagyon jól jöhet), vagy egy miniatűr detektor, ami egy bizonyos körben megmutatja az ellenfelek tartózkodását, és mozgását. Ami fontos, hogy most már játék közben pénzt kapunk mindenért, és ezekből tudjuk megvenni fegyverzetünket, a kill-streakeket, és a fegyverekre a kiegészítőket. A multi, ahogy megszokhattunk gyors, élvezetes, és energikus menetű, és ami a legjobb: újra vannak dedikált szerverek! Játékmódokat illetően megmaradtak a régiek, de kapunk pár újat is.

MP beszámoló:



Jönnek a zombik!!!! XD




Hát igen, újra visszatér a zombie mód, amely kicsit eltér a world at war-ban megszokott zombie módtól, ugyanis itt nem az a lényeg, hogy minél tovább kibírjuk, hanem az hogy egy teleporton keresztül elmeneküljünk! Ehhez viszont egy sor dolgot végre kell hajtanunk (pl. az áramot visszakapcsolni, ami a megszokott módon pénzbe kerül, amit újonnan a zombik ölésésvel, és a barikádok visszahelyezésével szerezhetünk). Egy kis humor az egészben, hogy az általunk irányított karakter a zombie módban J.F.Kenedy, vagy Fidel Castro!!!! (na, ezen még én is meglepődtem) Megjelent egy pár újabb fegyver, melyek a world at war alien fegyveréhez hasonlítanak, és ráadásul most már modern fegyverekkel is lehet a zombik kedvét szegni (meg fejét is :D), a második világháborúsak mellett. Ha engem kérdeztek szerintem a zombie mód nagyon jó lett (meg merem kockáztatatni azt is, hogy jobb is lett), viszont nehezebb is (én csak úgy ajánlom, hogyha minimum ketten játsszátok).


Kis zombi hentelés!!! :D


Hát ennyi lenne a beszámolóm a Call of Duty: Black Ops-ról. Remélem mindenki élvezettel olvassa soraimat, engem a játék MEGGYŐZÖTT és hamarosan ott fog virítani a polcomon!!! A végére egy vicces videóval készültem nektek, nézzétek meg....!!!! És jó cod-ozást!!!! :D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése