2010. november 20., szombat

Crysis 2 (Maximum Game konzolra is!!)


Igen, a híres Crysis második része most már érkezik konzolra is! A call of duty mellett ez a másik kedvenc játékom, és már nagyon várom, az elég lassacskán elkészülő alkotást..... de nézzük csak mit tudunk eddig:
Az eddigi Crysis részek ugyebár csak pc-re jelentek meg (de azért nekem volt szerencsém játszani velük), így a konzolosok számára kicsit furcsa lehet csak így a történet közepébe betoppanni, ezért írok egy kicsit a megelőző eseményekről. Egy kis (észak koreai fennhatóság alatt álló) szigetre érkezik egy nanoruhás amerikai különítmény, hogy vizsgálják ki, az ott folyó furcsa eseményeket. Már nem sokkal a landolás után rájönnek, hogy valami nem szokványos dologgal állnak szemben. Később arra is rájönnek pontosan mi ez a furcsa dolog: űrlények vannak a szigeten. Ezek az űrlények egyfajta hideg környezetben élő gépek, melyeknek magasabb szintű technológiájuk van. A csapatunk ketté válik, és ez a kettéválás adja a két eddig megjelent részt, ahogy a csapat egyik része a sziget egyik, a másik pedig a másik oldalán hajtja végre küldetéseit. Az első részben Nomadot alakítjuk, aki végül megtudja, hogy a szigeten található lezuhant meteor, tulajdonképpen az űrlények űrhajója, ebbe behatol, viszont pont ekkor élednek föl az űrlények seregei. Végül csak egy hajszál híján hogy el tud menekülni a szigetről. Később egy amerikai hajó közelíti meg a szigetet, ahonnan egy nukleáris csapást indítanak az idegenek elpusztítására. Ez sajnos nem hogy gyengítette volna őket, hanem az időközben létrehozott egyfajta erőterüket ( ami segítségével számukra ideális, fagyos környezetté változtattak mindent) felerősített. Itt ér véget a Crysis első része.

A Crysis Warhead-ben pedig a sziget másik oldalán lévő csapat egyik tagját, Psyho-t alakítjuk. Ezen oldalán a szigetnek sokkal több a katonai bázis, és az űrlény, úgyhogy Psyho-nak sok nehézséggel kellett megküzdenie, köztük azzal, hogy megakadályozza, hogy az Észak-Koreai erők megszerezzenek fontos idegen technológiákat. Később ő is sikeresen elmenekült a szigetről, viszont sem neki, sem Nomad-nak nem sikerült megállítania a világra törő hatalmas alien seregeket.


(és a folytatás): A világot környezeti katasztrófák kezdték el pusztítani, és az emberiség az összeomlás szélére került. Az összeomlás előrehaladtával az űrlények elérik a világ egyik legjelentősebb városát: New York-ot. Hatalmas sebességgel kezdenek pusztítani a városban, ráadásul egy gyorsan terjedő járvány kezdi el tizedelni a város lakosságát. Ekkor is Próféta (a szigeten ő is a csapatunk tagja volt) bőrébe bújhatunk, aki a dzsungelek helyett már a városi dzsungelben veszi fel a harcot az idegenek seregével. A legújabb technológiás Nanosuit 2.0-t viseli, ami az előző nanoruhához képest egy fejlettebb változat.

Nanosuit2:








Eddig ugye a nanoruhánknak 4 képessége volt: az erő (amivel nagyobbat tudunk ugrani, és ütni), a sebesség (amivel érthetően gyorsabban tudnak futni), a páncél, mellyel ruhánk jobban ellenáll a sérüléseknek, illetve a láthatatlanság. A nanosuit 2 képességeiről még nincs sok információnk, de annyi biztos hogy képességeink tárháza kibővül (de úgy tudom, hogy a sebességet és az erő módot egybe fogják vonni). Sok új fegyvert fogunk kapni, melyek még jobban fognak illeszkedni a megváltozott környezethez. természetesen új ellenfelekkel is meggyűlik majd a bajunk, többek között emberi ellenfelek ellen is dogunk küzdeni (amit egyenlőre még nem tok mire vélne...), illetve újféle alienek is meg fognak jelenni.



A látvány játéka: A játékot az új cryengine 3 fogja hajtani, ami olyan látvány világot, és olyan gyönyörű grafikát fog eredményezni, amilyet még nem látott a játék ipar. Ezzel csak pc-n lehetnek problémák (egy "atomerőmű" kell majd a játék maximum grafikán való futtatásához). Egy kis ízelítő ebből a csodálatos látványból:

Cryengine3:




A limited edition:

Egy kis előzetes gameplay:

Az új Crysis rész biztosan überelni fogja az eddigieket, mind grafikailag, mind játékmenetükben és élvezetességben. A játék 2011 májusa körül várható, hacsak nem csúsztatják a kiadást, amire már volt példa. Reméljük hamarosan megkaparinthatjuk ezt a készülő csodát (nekem már van egy üres hely a polcomon........)!!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése