2010. december 24., péntek

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Így dec 24-e alkalmából szeretnék a konzolkocka blog nevében mindenkinek kellemes ünnepeket kívánni. Remélem mindenki megkapja amit szeretene......én megkaptam: Call of Duty Black Ops eredetiben, és egy Icon7 3200DPI gamer egér, amivel még az eddiginél is jobb teljesítményt nyújthatok a játékban. :D


Remélem mindenkinek olyan boldog lesz a karácsony mint nekem! Üdv: Konzolkocka

2010. december 23., csütörtök

Max Payne 3 (Max visszatér, méghozzá nagyon másként.....)

Még mielőtt a címből valaki rosszra gondolna, Max nem ÚGY lett más......:D Ami viszont igen frusztráló, hogy a játék, már eredetileg 2009 karácsonyára megérkezett volna, de aztán a Rockstar Vencouver csapata, mégis halasztani kényszerült, bizonyos okokból. Ezután mindenki úgy gondolta, hogy 1-2 hónap, és megkaphatják, a mára már egy játék kultusszal rendelkező sorozat folytatását. Aztán teltek a hónapok, és sokan már kezdtek lemondani a játékról. Most,egy évvel később kaptunk egy újabb időpontot, ami nem más mint 2011 májusa, amit (jogosan) senki sem vesz biztosra. Na de lássuk akkor, hogy ennyi késés ellenében mit is várhatunk a Max Payne 3-tól:

Trailer (2009):







A legszembetűnőbb dolog max kinézete. Szakállas, testét sebek borítják, és olyan mint egy kolosszus (sok fegyverrel..... najó, nagyon sok fegyverrel). A fejlesztők szerint ez a változtatás elkerülhetetlen volt, mivel ha a megszokott alkohol és gyógyszerfüggő,lecsúszott zsaru szerepet veszik újra elő, akkor a játék elveszett volna a sok konkurens játék között. Tehát nagy mértékben megváltozott Max kinézete, és valljuk be, ő maga is....

Max ezúttal Brazíliába keveredett, méghozzá a nyüzsgő Sao Paolo városába, amelyen épp egy olyan bűnözési hullám megy át, ami a 20 milliós lélekszámú várost anarchiába sodorta. A hatóságok tehetetlenek, az emberek tömegével halnak meg az utcán. Emberrablások, gyilkosságok, korrupt rendőrök és egyéb bűn esetek a mindennapok részévé váltak. A leggazdagabb, és legbefolyásosabb emberek szinte kifogyhatatlan készletekkel és magán hadseregnyi emberrel rendelkeznek. Az egyik ilyen családnál fog Max is állást szerezni, és elindul "kalandos", és sokkoló útján. Ez majdnem 12 esztendővel a Max Payne 2 történései után történik.






A sok helyen megjelenő gettós környezet jól fogja szolgálni a felújított fedezék rendszert, ellenfeleinket most már élő pajzsként is használhatjuk majd, illetve nem maradhat el Max Payne játékból a Bullet Time sem, amit újabb és látványosabb efektekkel dobtak fel a készítők. Ez nagyon aprólékosan ki lesz dolgozva ( minden kis mozzanatot, azt ahogy egy végtag a lövéstől leszakad, vagy ahogy az ellenfél arca összerezdül a lövés hallatára, ezt mind közelről látjuk majd az új Bullet Time által). Egy újab dolog, hogy helyet kapott egy Environmental Bullet Time nevezetű "képesség" melyet akkor fogunk használni, mikor már emberfeletti reakció időre vagy gyorsaságra van szükségünk, hogy célunkat elérjük.


Gondolom sok rajongó most már tűkön ül, és szerintem sokan kicsit csalódtak (teljesen jogosan) a készítőkben. De abban reménykedhetünk, hogy ez az idő kifizetődő lesz, és ez a plusz 1 év, csak jobbá fogja tenni a végeredményt......reméljük....

2010. december 22., szerda

From Dust (ha eddig nem hittél Istenben, most hinni fogsz!......)

Igen, ez a játék alapjában véve (nehéz megfogalmazni) egy Isten-szimulátor-stratégia játék lesz. Egy alternatív földön fog játszódni a történet, melyben egy saját törzset fogunk irányítani. Törzsünket pedig majd segítenünk kell különböző isteni befolyásokon keresztül. Ez úgy jelenik meg, hogy törzsünket sok katasztrófa fogja érni (úgymint földrengés, vulkán kitörés, szárazság, árvíz stb.), és isteneink segítségét kérve kell majd megmentenünk kicsiny törzsünket a pusztulástól, és ezáltal növelni törzsünk területeit, és népességét.

Trailer:






Hogy egy kicsit még pontosabban fogalmazzak, a játékban a természeti elemeket kell majd manipulálni, az irányításunk alá vonni. Ahogyan a készítők fogalmaztak:"Olyan ez, mint a tengerparton homokvárakat építeni, azzal az eltéréssel, hogy itt több alapanyag áll a rendelkezésünkre, például láva. A láva azonban nem csupán egy pusztító erő, hanem a tájkép formálására is felhasználható, sőt, új földrészeket is teremthetünk a segítségével."
Gondolom nem kell említenem, hogy a vulkánoknak nagyon fontos szerepe lesz a játékban.


A From Dust-ban egyébként a különböző matériákat (föld, víz, láva stb.) a kurzorral formálhatjuk meg, s vehetjük fel további felhasználásra. Ezen kívül fontos megemlíteni, a dinamikus világ rendszert, amit szintén beleépítenek a játékba. Ez azt jelenti, hogy nem feltétlenül csak az történik éppen amit látunk, tehát sok esemény történik a játék világában, anélkül, hogy tudnánk róla. Sokszor azon fogjuk magunkat észrevenni, hogy egy táj teljesen megváltozott egy vulkán kitörés, vagy egy áradás hatására, amit észre sem vettünk, hogy megtörtént. A játékot, hihetetlen nagy mértékű optimalizáció követi (eddig 2 évet töltöttek szinte csak ezzel). Sok szempontot is figyelembe vesz a program, például nem csak a mederben figyeli a víz mozgását, hanem számításba veszi azt, ha egy kőomlás kerül a víz útjába, vagy ha láva ömlik a vízbe, és hirtelen megszilárdul, így terelve el a folyót.

Gameplay(Interview):




Ezenkívül, olyan pontos számításokat is tartalmaz a játék, mint az, hogy a víz mennyi idő alatt, mennyi talaj váj ki a súrlódás miatt maga alatt, így változtatva meg a meder jellemzőit, sodrásának erősségét, illetve irányát. Az viszont gondolom kérdés számotokra (látva az előző videót), hogy ez hogyan áll össze egy egységes játékká. Itt egy a készítők által felvázolt helyzettel próbálom a játék lényegét bemutatni: a törzsed sámánja azt mondja, hogy hatalmas özönvíz fog hamarosan lesújtani a falura. Elküldöd az egyik embered az egyik hegy csúcsára, ahol egy ragyogó kék kő található, amely felruházza őt, hogy bánjon a víz erejével (az istenek segítségével egyben). Viszont (és itt a viszonton van a hangsúly) az emberünknek el is kell jutnia a hegycsúcsra! És ekkor jön be az, hogy többi, épp meglévő isteni erőnket kell bevetni annak érdekében, hogy az emberkének eljusson a kőig, onnan vissza a faluba, és ezután még mentse is meg a falut.

Ezért a "küldetésért" cserébe valamilyen jutalmat kapunk (valami szuper bónuszt) amivel hihetetlen képességekre teszünk szert, például a játéktéren lévő összes vizet összegyűjtöd, egy hatalmas vízgömbé, vagy az összes követ egy szempillantás alatt lávává változtatod. Ez a törsz túlélésében is kulcs szereped fog játszani, hiszen a cél a törzsünk elterjesztése a világban (+ több kis szigetre is át kell őket majd juttatni, amit egy "vándorlási" rituáléval érhetünk majd el).

Véleményem szerint, egy teljesen új szemszögből nézhető játékot fogunk kézhez kapni 2011 második negyedévében. A játék pc-re is és mindkét konzolra is érkezni fog. Sok érdekes dologgal kecsegtet, de még a sok tény ellenére is kétséges, hogy egy egységes és mindazon által élvezetes játékká fog összeállni a From Dust. Hát csak fohászkodjunk az istenekhez, hogy úgy legyen..... :)

Likez&Likez&Likez

20 like! Cheers! :D

2010. december 19., vasárnap

Silent Hill 8

Végre folytatódhat minden idők legvérfagyasztóbb játéksorozata. Silent Hill különös városa már régóta kísérti a játékosokat és végre jön ps3-ra egy újabb kaland. A Lassan filmnek kinéző trailer már-már betekintést nyer a játék alapvető mozzanataiba és történetébe! Minden marad a régi: a város, a megszokott irányítás, a horrorisztikus momentumok, a szörnyek, a félelmetes illúziók mind része a hihetetlen Silent Hill sorozatnak. Megkockáztatom ez a sorozat még a Resident Evil rajongókat is féltérdre kényszeríti, hogy meghajoljanak az Okami legújabb remeke előtt!

Witcher 2: Assassins of Kings (most már szinte biztosan konzolra is!)


Nem rég jelentették be a Witcher 2: Assassins of Kings megjelenésének dátumát, ami 2011 május környékére tehető. Ez önmagában is egy fontos információ, de ami fontosabb, hogy többször is említést, vagy talán jobb, ha úgy fogalmazok, hogy utaltak arra, hogy a Witcher 2-t már konzolon is élvezhetjük majd. Ez esetben mind Ps3-ra, mind Xbox 360-ra meg fog jelenni a játék (bár lehet hogy a konzolos verziók, a PC-s megjelenéshez képest 1-2 hónapot csúszni fognak).

Trailer:









A fejlesztők sok mindent terveztek át, és egészítettek ki az előző részhez képest. A játék körülbelül 250 cut-scene átvezetőt fog tartalmazni, ami felér egy 150-perces kis mozi filmmel! 40 különböző páncélzat lesz elérhető, melyeknek akár különleges képességeik is lesznek, és a töltőképernyőkből is kevesebbet fogunk látni, hála a sok optimalizáció egyikének, amit végrehajtottak a készítők az Assassin of Knigs fejlesztése során.











Eléggé kevés info van még a játékról, így egyenlőre ennyit tudunk írni a játékról, de ha kapunk új infot, akkor feltétlenül megírjuk nektek! Addig is jó szórakozást!

Előzetesek

Öt előzetes azokról, amiket már nagyon várok!

Az előző formabontó, zseniális batman játék folytatása. Ez a trailer már majdnem film!!



Prototype 2- imádtam az elsőt, hihetetlen játék volt, vajon mit tud a következő??



Talán a leghangulatosabb trailer az összes közül, az ember már a zenéjétől is libabőrös lesz, és másodjára együtt üvölti a narrátorral : DRAGONBORN!



Na, ezt is megnéztem vagy tízszer - Dragon Age II !



Érdekes, hogy öt trailerből 2 Bioware?

2010. december 18., szombat

The Force Unleashed II


Force Unleashed - Az erő elszabadul! Ki ne játszott volna az első résszel? Mindenkit felkaphatsz, hozzávághatsz a másikhoz, széttéphettél minden folyosót, berobbanthattál minden ablakot, és ezerrel mészárolhattál le birodalmiakat - hihetetlen játék volt, bár időnként nagyon unalmassá és frusztrálóvá vált. Mit tud a második rész?
Amikor megláttam a videókat a játékról, rettenetsen tetszett - dupla-kard, irgalmatlan brutál főellenfelek, morális választás Yoda és Vader tanítása között - lenyűgöző volt. Aztán nekiálltam játszani a játékkal, és odavágott. Kezdődik fél évvel az előző eseményei után; a főhős, Starkiller meghalt ugye ha a jó végigjátszást csináltad- most viszont ott fekszünk egy sötét kamrában és Vader ellen küzdünk (elmében), majd szép lassan kiderül, hogy Kamino-n vagyunk, és klónozták az eredeti Starkillert, minden képességével együtt. Ekkor indulunk be, ugyanis Vader megjelenik, és mi kénytelenek lennénk behódolni - hogyha azonnal nem használnák fel újonnan szerzett két kardunkat a menekülésre és a birodalmiak aprítására. És itt is van az első hiba. A történet fájdalmasan egyszerű, mész-vágsz-vágsz mész, és hopp végig is játszottad a játékot. Darth Vader és Yoda közötti választás teljesen kiesett. Ráadásula Yodás pálya a játéktörténelem egyik legpofátlanabb bénázása. Háromszor ültem le vele játszani, ami minimum kevés egy olyan játéknál, aminek nincs is multiplayere. Szóval, rövid. Aztán. Starkiller klónja ugyanúgy kezd mint ahogy Starkillerrel befejeztük az előző játékot - Iszonyatos mennyiségű élet, rettenetesen sok Jedi-erő, és a duplakardok + lökés/villámnak kombónak nem tud senki se ellenállni. Ja, és még bejött a Mind Control képesség is, amivel gyakorlatilag az ellenfeleik egymást mészárolják le, mi meg végigrohanhatunk a pályán a kard elővétele nélkül. Aztán. Ez a játék néha teljesen elveszíti a realitás érzékét! Az még oké, hogy mindenkit lemészárolunk egy karcolás nélkül, de Starkiller Jedi ereje olyan mértékben megnőtt, hogy gyakorlatilag 3 percig villámozhatunk egyfolytában, amit senki se él túl! Hihetetlen brutális lett! Ezenkívül levegőben kaphatunk el TIE - fightereket, és morzsolhatjuk szét őket, irányíthatunk gigantikus csatahajókat, teljesen egyedül az erő használatával, úgy hogy benne ülünk! Ez a sok képesség és erő- növelés kb. a harmadik pályára nagyon unalmassá teszi a játékot, azonkívül tekintve, hogy kb. van hat-hét pálya, ez tényleg nem jó.


Aztán, mit ígértek még? Óriás főbossok? Na az kérem van. A játék talán legjobb része amikor a rankorevő szörnyeteg előmászik, és fél órán keresztül öljük meg. Na, Az valami tényleg nagyon jó, hihetetlenül eltalálták. Leszakadó platformokon ugrálunk át, mászunk egyre magasabbra, villámozunk, gripelünk - a játék legjobb része. Kár hogy csak egyetlen van benne, ugyanis a másik főboss, Darth Vader (már megint...) ugyan erősnek erős, viszont a lenyírása kifejezetten unalmas, a még betett extra ellenére is. Ezenkívűl még van egy, valami robot, de az anyira egyszerű és gyorsan legyőzhető, hogy azt nehezen hívnám bossnak.
Most újra dicsérném kissé a játékot; a képességek tuningolása is nagyon jóra sikerült, képesek vagyunk feltolni a Kardozási, Fojtogatási, Villámozási, Erőlökési, Elmekontrollálási valamint az Erőrobbantás képességeinket, méghozzá három szinten - mindegyik rengeteg új kombót, látványos effekteket és megnövelt sebzést okoz. Kedvencem a villám volt, ami első szintén max két emberre volt aplikálható, gyorsan megölte az ellenfelet, azt kész, a második már felugrott három emberre, és pillanatok alatt végzett velük és képesük lettünk a villámgömbök lövésére, majd végül harmadik szinten Starkiller a fél pályát beterítő óriási lila villámcsapásokat osztogat, amivel pillanatok alatt ki lehet tisztítani a termeket.


A grafikára nem lehet panasz, bár mondjuk arra igen, hogy az xbox rendszeresen megröccent a játék alatt- néha egy-két másodperces lag is előfordult, ami egy konzol esetében eléggé szégyenteljes. A hang is a tipikus all-star Star Wars klasszikus, bár a szinkronszínészek egy kicsit többet is beleerőltethettek volna. Még a játék nagyszerű ellenfeleit emelném ki- tényleg nagyon jókat raktak bele! Visszatérnek a mezei, sniperes, teleportálós-szurkálós és a jet packes rohamosztagosok, jó pár újfajta sith, két hatalmas pajzsos mecha - szerűség, (az egyik tüzet lő, a másik jeget, mellékesen a játék legdurvább ellenfele, ha nem figyelsz, egy pillanat alatt végez veled!) szóval ezen a téren is rendesen kitettek magukért a játékfejlesztők.


Sajnos ez a játék már nem tartozik oda, ahová az elő rész. Túl könnyű, rövid, és a Star War- hangulat sem menti meg az egészet - pár órát nagyszerűen el lehet vele játszani, de mostanában az ilyen megjelenések mellet mint az új Need For Speed, a New Vegas meg a Vanquish, nincs sok esélye. Meg az Yodás pálya... Hihetetlen, hogy mertek ilyet betenni a játékba.

Black Prophecy (MMO, amelyben felfedezhetjük a végtelen űrt. Gyönyörű grafika, érdekes küldetések, és mindez INGYEN van......rajongóknak kötelező!)


Én nagy rajongója vagyok az űr-játékoknak (meg sem tudom mondani, hány órát játszottam annó a freelancer-el, vagy hogy mennyire vártam például a star trek online-t.) Mint említettem a címben ez egy MMO játék lesz, és éppen most készül egy másik MMO alapú űrhajó szimulátor, a Jumpgate Evulution. A 2 játék közt a legnagyobb különbség az az, hogy a Black Prophecy harc alapú, tehát sokkal inkább a harcra épít, mint a Jumpgate Evolution, kevésbé komplikált a játék, illetve a játék rendszer (már amennyire egyszerűnek lehet nevezni egy MMO-t), és hogy a játék TELJESEN INGYEN VAN! Viszont (amit már az elején kellett volna említenem) a játék csak PC-re jön ki (ugye mi általában konzol játékokról írunk, de némely esetben, ha említésre méltó játék jön ki, sajnos csak PC-re, akkor arról is írunk, ezzel is buzdítva titeket, hogy ne ragadjatok le egyetlen platform mellett).

Trailer:





Eredetileg a játéknak csak single player módja lett volna, majd a készítők (a Reaktor Media csapata) úgy döntött, hogy inkább az MMO-k világába viszik át művüket, és inkább havidíjas formában próbálják pénzé tenni a játékot. Ezután, egy igen kemény pénzügyi hullám völgybe kerültek, amiből a német Gamigo cég segített nekik kilábalni (ez a cég főleg az ingyenes játékairól híres). Ekkor újból váltottak, és így jutottunk el az ingyenesen (illetve mikrotranzakciós) megoldásig ami végül is bekerült a játékba. A játék jelenleg egy zárt-béta szakaszban van, de most már csak 1-2 hét és hivatalosan is letölthető lesz mindenki számára a Black Prophecy! De nézzük csak egy kicsit közelebbről a játékot:




A Black Prophecy-nek (véleményem szerint) érdekes története van. Ezt amúgy a híres sci-fi író, MiChael Marrak írta. A 26. században járunk, mikoris az emberiség már az egész galaxisban elterjedt, és több 100 bolygón van már jelen az emberi faj. Ekkorra, viszont szinte az egész emberiség 2 frakcióra oszlott: a genetikailag feljavítottakra, ők a Genides, és afféle cyborg (ember, robot hybridek) technológia által feljavítottakra, ők pedig a Tyi. Ezen két frakció közül kell választanunk a játék elején. Nem is kell mondanom hogy ez eléggé a wow-os alli-horda szintű ellentétet fog szülni, ami igen érdekessé fogja tenni a játékmenetet.







Maga a játékban teljesen szabadok vagyunk, oda megyünk, ahova akarunk. A játékban a legfontosabb tulajdonunk, természetesen a hajónk. Ezt lehet formálni, szépíteni, és persze jó sok extrával megpakolni. Ettől függetlenül, nagy szükség van a jó reflexekre és ügyességünkre, mert egy jó hajó még önmagában nem elég a Black Prophecyben. A szokványos MMO elemek, úgy mint a kereskedelem, változatos küldetések, vagy a PvP is természetesen helyet kapott a játékban. Ebből főleg a küldetések terén adott belem mindent a Reaktor Media. Lesznek olyan küldetéseink, amikor egy konvojt kell megvédenünk, űrbéli kalózokat kell likvidálnunk egy szektorban, egy bűnöző után kell erednünk, vagy valamit el kell szállítanunk A pontból B-be. Néhányszor az is elő fog fordulni, hogy hatalmas cirkálók, és csatahajók lövész üléséből oszthatjuk majd az "áldást"!

Gameplay:








A grafika gyönyörű (bár egy erős gépre van szükség, hogy magasabb élvezeti fokon, akadás nélkül tudjuk élvezni a játékot). A hangok is jónak hangzanak, bár a bétában résztvevők panaszkodtak, hogy némelyik hang nem illik oda, ezt remélhetőleg orvosolni fogják. Egy nagyon fontos pont még, hogy a klánok szerepe nagyon fontos lesz a játékban. Elméletileg, a klánoknak saját űrállomásuk lesz, amit testreszabhatnak, bővíthetnek. Ez viszont sok "erőforrásba" fog kerülni (fogalmaztak a készítők, még nem tiszta mi is lesz ez), és ez, arra sarkallja a klánokat majd, hogy minél több tagod vegyenek fel a klánba. Ugyanakkor, valószínűleg nagy rivalizálás fog kialakulni a klánok között, a fent említett nyers anyagokért, ami sok Klán War-t eredményezhet (amúgy a klánok a játékban hivatalosan is hadat üzenhetnek egymásnak, de csak akkor ha az ellenséges frakció tagja).





Hát, nagyjából ennyit a Black Prophecyről, akinek kedve támadt játszani vele az töltse le ingyen, szerintem ennél jobb ajánlatot keresve se találhatnánk "ennyi pénzért"......(én biztosan kipróbálom!).




2010. december 11., szombat

Red Dead Redemption: Undead Nightmare ( zombie hentelés, vadnyugati módra....vajon mi fog kisűlni ebből?)


Novemberben vált elérhetővé, a híres, vadnyugati stílusú Red Dead Redemption c. játék DLC-je, mely egy kicsit másként mutatja be a vad nyugatot a szokványosnál....

Trailer:




Mint a címből is kiderül, egy újabb zombis kalandban lesz részünk, ezúttal viszont a vadnyugaton kell majd felvennünk a harcot az élőhalottak hordáival. A történet, tulajdonképpen bele van helyezve az eredeti Red Dead Redemption történetébe, méghozzá nagyon ügyesen. A játék végén, mikor John Marston (akik nem játszottak még a játékkal, azoknak mondom, hogy ő a fő hős, és őt alakítjuk a játékban) visszakapja családját, és már minden úgy tűnik, hogy rendben van, kitör, egy ismeretlen eredetű vírus. Ez sajnos megfertőzi John feleségét és fiát is, így akaratán kívül belekeveredik a történetbe. Sok vívódás után végül úgy dönt, hogy megkeresi a gyógymódot, és belevág egy újabb, általa nem akart kalandba.

Maga (ha csak a főszálat követjük) olyan 6 órára rúg, de ezt még jó pár órával feljebb lehet nyomni a különböző mellék küldetések végrehajtásával (tán még élvezetesebb is a játék, mivel így sok infót, és egyéb érdekességet ismerhetünk, illetve szerezhetünk meg). Sok régi alak, és hely föl fog tűnni a küldetéseink során, például Seth a sírásó, a kuruzsló Nigel West Dickenssel, vagy a mexikói származású Reyessel. A humor természetesen megint nagy szerepet kapott a játékban (ez néha elég nagy mértékű morbid jelenetekkel párosul), úgy hogy nevetésben sem lesz hiány.


Gameplay:



A játék technikájában egész változatos. Temetőket kell megtisztítanunk (fölégetni a sírokat, hogy a zombiek ne éledjenek föl), illetve a zombik által megszállt városokat kell felmenteni, és segíteni a még életben lévő túlélőknek, vagy eltűnt emberek után kutatunk. Így tudunk új fegyvereket szerezni, illetve csak a felszabadított városokba tudunk gyorsutazni. A közlekedés természetesen még mindig lóval fog folyni (a lovakra majd még visszatérek), és az utakon általában biztonságban vagyunk, de ha letérünk az útról, a zombik kisebb csoportokban fognak ránk támadni. Viszont ha egy megszállott városba megyünk, na ott százával fognak egyszerre ránk támadni. Ez egy nagyon frusztrál, ugyanakkor ad egy olyan adrenalin löketet, ami nagyon megdobja a hangulatot.




Tölténnyel nem leszünk elhalmozva a játék során, amitől igencsak nehéz a játék, főleg ,hogy zombi "barátainkat" ténylegesen a túlvilágra csak fejlövéssel tudjuk átküldeni (illetve fáklya segítségével, ha fölgyújtjuk őket). Lőszert a küldetések végrehajtásával, illetve a halott zombik is dobnak minimális lőszert, de az szinte semmire sem elég. Ráadásul az zombik iszonyat gyorsak (csak sprintelve lehet őket lefutni, mert simán sétálva utolérnek), és ezerrel futnak utánunk, és ilyen helyzetben nagyon nehéz őket lerázni, vagy megölni. Ebben segít a Dead Eye mód, amely során az idő belassul, és több pontos headshot-ot tudunk leosztani, de nehogy azt higgyétek, hogy ez majd megment titeket, mivel körübelül 1 perc alatt elfogy, és ráébredsz, hogy még mindig 30 zombi futkorászik utánad. A legjobb védekezés a zombik ellen kétségtelenül a magaslatokra való felmászás, ugyanis oda a zombik nem tudnak követni. Ezután szépen egyenként lehet őket leszedegetni (és ezáltal lőszert is spórolunk).


Gameplay 2:




Zombikból is több fajta fog az életünkre törni, kezdve a sima zombitól, a nagy darab (a Left 4 Dead tankjához hasonló) zombi, aki föllök és ezáltal a többi sima zombi utolér (ez sokszor halálos). Van például zöld mérget köpködőek, akik messziről köpködnek ránk, ráadásul mikor megölöd őket felrobbannak, tehát ideális őket messziről kivégezni. Nem utolsó sorban vannak azok a kicsi, és gyors zombik, akiket a Dead Eye nélkül szinte lehetetlen eltalálni. Az állatvilágot is megfertőzte a kór, úgyhogy az utak mentén biztos fogunk találkozni élőhalott medvével, vagy farkassal. Érdekesség képpen meg lehet szerezni a játékban 4 "apokalipszis lovát", melyeknek van különleges képességük: A háború, ami maga körül fölgyújtja a zombikat. Az éhínség (amiből 2 van), amely sohasem fárad el és mindig visszatér hozzád. A halál-ló amely hihetetlen gyorsan tud futni, és ha eközben valakinek nekimegy, annak biztosan vége!



A játékba belekerült egy a Left 4 Dead-hez hasonló co-op mód ami szinte a megszokott zombis játékokhoz hasonló: 2-5 fő játszhat egyszerre, és tartsátok fel az egyre nagyobb hullámokban érkező zombik seregeit. A játékmód stílusosan az Undead Overrun nevet kapta. Itt kasztot kell választanod, amelyeknek nincs különleges képességük, de eltérő fegyverzetük miatt, más játékstílust tolerálnak. Egy jól összeállított csapat nagyon hatékony lehet! A játék során egyetlen 1 doboz jelenti az összes játékos lőszer utánpótlását (végtelen lőszert az), viszont ez a láda szándékosan minden kör elején oda kerül, ahonnan a zombik jönnek (csak hogy még könnyebbé tegyék az életünket..... vagy a halálunkat :D). Társainkat limitált időn belül feléleszthetjük, de ez nagyon macerás, és sokszor a többieket is a halálba küldi, ha megpróbálják társukat megmenteni, úgy hogy ezzel csak óvatosan!


Hát nagyjából ennyit tudnék elmondani a Red Dead Redemption: Undead Nightmare DLC-ről, amely nagyon élvezetes, és jó pár élvezetes órát tud okozni mindenkinek. A játék csekély 5000 Ft-os ára igen csábító lehet. Ami még nagyon fontos, hogy a játék (DLC-től függetlenül) az alapjáték nélkül is használható! Tehát aki csak egy vadnyugati kalandra vágyik, ráadásul közben még zombik agyát is ki akarja loccsantani, annak ez a legremekebb játék! Ennyit mára, remélem tetszett a cikk, üdv mindenkinek! :)

2010. december 9., csütörtök

Bérking NYÚÚÚÚÚÚZ AGAIN!

És igen a sony nem titkolja, hogy már készíti is a hihetetlenül sikeres Uncharted sorozat vadiúj darabját :) Íme a teaser! Kíváncsian várjuk mi sül ki ebből elvégre az első kettő bitang jól sikerült!

2010. december 8., szerda

Fallout 3 teljes cikk és leírás

Amikor kézhez kaptam a játékot hatalmas buzgósággal vetettem bele magam és élvezettel figyeltem hogy ebben a játékban minden mozdulatomnak nyoma marad és kihat a játék további részeire.

A játékék maga úgy kezdődik ahogy alapvetően a mi életünk: megszületünk és ekkor dől el hogy jövőbeli énünk, hogy fog kinézni. A legapróbb részletekig kidolgozhatjuk emberünket az alap: nő vagy férfi beállítástól a pofazacskónk méretéig minden beállítás megtalálható. ezután következik a mozgás. ugrunk egy évet és babaként kell odakúszni édesapánkhoz aztán mehetünk oda a füzetkéhez és jöhetnek a szerepjátékos elemek legfőbb alapelemei: a képességeink beállítása. Más játékoktól eltérően itt minden elosztott pontszámnak hatalma van. Kezdve az alapvető szerepjátékos képességeknél mint a Strength (erő) egészen a Luck (szerencse) hatalmas erővel bír ebben a játékban ezért nagyon meg kell gondolni mire tesszük a pontokat vagy épp mitől veszünk el. Aztán jön a szülinapunk ami 6 évesen következik be. Itt lesz egykét küldetés ami ad némi xp-t.

Ezután jön egy teszt (amit már 16 évesen oldunk meg) ami a válaszaink alapján ad egy alapvető lehetőséget ami alapján osztogathatjuk a pontjainkat 3 főbb képességeinkre: ilyenek a lockpick (zártörés), sneak (sunyulás, bujkálás), vagy a spech (beszédképességünk) de ezenkívül még nagyon sok (de fontos CSAK 3 képességünk kaphat először + pontokat). Ezeknek ha lehet még nagyobb erővel bírnak mint az előzőleg lepontozott képességeinknél. Például a Spech minél nagyobb akkor néhány emberből a küldetés kezdése előtt megduplázhatjuk a küldetés elvégzése utána kapandó lóvét. De akár információ kiszedésére nagyon alkalmas. A Barter skillünk képes az árusoknál minél kevesebb pénzért jobb cuccokat szerezni stb stb stb.
Végül apánk megszökik a Vault 101-ből (Otthonunkból az atombunkerből) és mi utána futunk.

Most rátérek a grafikára és hangulatra és a zenékre:
A játék grafikája (2008-as játék) mai szemmel sem elhanyagolható. VATS-ban (később lesz róla szó) szép kis effekttel olvadnak szét ellenfeleink vagy szakadnak darabokra (:D Bloody Mess Perk).
A zene iszonyatosan hangulat teremtő. Csupa 40-es évekbeli remekmű ami vicces amikor az ellen darabokra szakad egy kis vidám hangulatú zene dallamára. A játék hangulata nagyon hozza a kötelező poszt apokaliptikus (úristen ezt a szót legépelni) hangulatot. Minden ház lerombolva némelyik félben vannak olyan városok amik romokból lettek felépítve vannak olyanok amiket mutáns hangyák leptek el szóval nagyon változatos.

A játék különböző extrákat tartalmaz a játékosoknak: gyűjthető figurák (BUBBLEHEAD), iszonyú sok mellék küldetés a főszáltól elválasztva, és saját ház berendezését és az egész északnyugati partvidék bejárását.
A ház berendezése úgy működik hogy először is meg kell szerezz egy házat (milyen fura nem igaz?) és ennek két módja.
Első: Megaton (egy aktív bomba köré épült város) bobmájának hatástalanítása: a serif odaadja érte a ház kulcsát.
Második : Megaton felrobbantása egy questel amit egy Mr. Burke nevű ember ad nekünk Megatonban (???) mi berakjuk a bombába a detonátort és elmegyünk a Tempeny tower nevű helyre ahol ki
állva a teraszra felrobbantjuk a várost (ami bizar módon iszonyúan szépen megvan csinálva)
A második során viszont szonyú mértékű karma vesztést kapunk. A Karma irányítja hogy viszonyulnak hozzánk az emberek és hogy végződik a játék maga.
A házat mindkét esetben egy Boltban tudjuk berendezni ahol megvesszük a kellékeket. Különbőző theme-k állnak rendelkezésünkre némelyik vicces némelyik morbid. Raider: Iszonyúan véres, koponyák mindenhol, Pre War: mindenhol háború elötti kellékek székek tv-k. Vault: Mintha kism léptél volna a vaul 101-ből.

Harcrendszer: kétféle módon lehet menni és kétféle módon lehet harcolni: lehet menni 1st és 3rd person módban (utóbbi borzalmas) és lehet harcolni real time szemtől szembe vagy az úgynevezett VATS-ban.
A Vats arról szól hogy a kp megmerevedik és kiválaszthatjuk az ellenfél melyik testrészére lövünk (ez függ az AP-tol ami mindig visszatölt magától real time-ban) a testrészeknél mutatja hány % esély van a találatra.
Nos ennyi lenne ez a cikk remélem mindenki élvezte. Mindent nem lehet megemlíteni mert nincs rá elég időm és energiám olyan összetett játék . Egyszerűen nem lehet megunni. Wasabyboy.

2010. december 6., hétfő

Green!

Ha már ennyit könyörögtetek, legyen zőőd!
Ráadásul rájöttem hogy lehet a régi sablonokat újra felrakni, kb. 2 és fél perc alatt.
Szóval! Zöld!

2010. december 3., péntek

Homefront (többé már nem a hírekben hallasz, vagy a neten olvasol a háborúról, most a háború jön el HOZZÁD!)

A Kaos Studios fejlesztő csapata, illetve a THQ kezei alól 2011 márciusában érkezik a Homefront című fps. A játék konzolra, ps3-ra és pc-re is érkezik. Az idei E3-on újabb videókról, illetve információkról hullott le a lepel, amiket itt látni és olvasni is fogtok....


Trailer:







A történet nem éppen bonyolult (és már sok alternatív valóság alapján elkészített könyv témájául szolgált), de arra pont jó hogy egy jó játékot készítsenek belőle. 2027-re Észak-Korea elfoglalta a körülötte lévő országokat, és kommunista fennhatóság alá vonta őket. Ezek után a gazdasági válsággal küszködő, és igencsak legyengült Amerikai Egyesült Államok ellne fordították erejüket. Megszállták az országot, ami rossz helyzete miatt képtelen volt ellenállni a kommunistáknak. A katonaság teljesen szétesett, így az amerikai lakosság ráébredt, hogy csak magukra számíthatnak ezek után a megszállókkal szemben. Fegyvert fogtak. Sokan úgy gondolják közülük, hogy a saját otthonukért harcoló hétköznapi emberek, még jobban fognak harcolni, mint a katonaság maga. Így, mi is egy hétköznapi guerilla harcost fogunk alakítani, akinek sok fájdalmas tapasztalaton kell majd átmennie ahhoz, hogy igazi harcos váljon belőle, és hatásosan szembeszálljon a koreai erőkkel.


Backstory trailer:




2 rövid, most megjelent gameplay:









Hát a single kampányról nagyjából ennyit. Most akkor egy kicsit a multiról. Őszintén megmondom, nagyon nehéz dolguk lesz a készítőknek, mivel most nagyon sok konkurens játék jött ki, melyek nagyon hasonlítanak a Homefronthoz, főleg a multi terén. Nekem egyből az tűnt fel, mikor a multiplayer előzetest néztem, hogy ez a játék tulajdonképpen egy battlefield és call of duty keverék. A játékban (akárcsak a most megjelent black ops-ban) úgynevezett "Battle" pontokat kapunk, amiért meg tudjuk vásárolni fegyvereinket, és egyéb kiegészítőket. A cod részéről ott a pörgős játékmenet, a filmszerű, sricpt-elt jelenetek a single kampány során, a sok tuningolható fegyver, és egy érdekes kiegészítők ( például lesz távirányítós gépágyúnk, vagy kém helikopterünk, amivel megjelölhetjük az ellenség helyzetét a térképen).





A Battlefield részéről pedig ott lesz a nagy játéktér, a sok jármű(harci helikopter, tank stb), illetve a rombolható terep is egy lehetséges jóslat (mivel ezt se nem erősítették, se nem cáfolták meg). Ez egyrészről igen ígéretesnek hangzik, de az is megeshet, hogy végül nem állnak ezek a dolgok össze egy egységes játékká, szóval nagyon sok helyen lehet baltázni. Abban viszont reménykedhetünk (és drukkolhatunk is nekik), hogy a készítők megtesznek mindent annak érdekében, hogy egy új, és élvezetes játékot kapjunk kézhez a jövő év elején.


A végére egy videó a multiról: