2010. december 18., szombat

The Force Unleashed II


Force Unleashed - Az erő elszabadul! Ki ne játszott volna az első résszel? Mindenkit felkaphatsz, hozzávághatsz a másikhoz, széttéphettél minden folyosót, berobbanthattál minden ablakot, és ezerrel mészárolhattál le birodalmiakat - hihetetlen játék volt, bár időnként nagyon unalmassá és frusztrálóvá vált. Mit tud a második rész?
Amikor megláttam a videókat a játékról, rettenetsen tetszett - dupla-kard, irgalmatlan brutál főellenfelek, morális választás Yoda és Vader tanítása között - lenyűgöző volt. Aztán nekiálltam játszani a játékkal, és odavágott. Kezdődik fél évvel az előző eseményei után; a főhős, Starkiller meghalt ugye ha a jó végigjátszást csináltad- most viszont ott fekszünk egy sötét kamrában és Vader ellen küzdünk (elmében), majd szép lassan kiderül, hogy Kamino-n vagyunk, és klónozták az eredeti Starkillert, minden képességével együtt. Ekkor indulunk be, ugyanis Vader megjelenik, és mi kénytelenek lennénk behódolni - hogyha azonnal nem használnák fel újonnan szerzett két kardunkat a menekülésre és a birodalmiak aprítására. És itt is van az első hiba. A történet fájdalmasan egyszerű, mész-vágsz-vágsz mész, és hopp végig is játszottad a játékot. Darth Vader és Yoda közötti választás teljesen kiesett. Ráadásula Yodás pálya a játéktörténelem egyik legpofátlanabb bénázása. Háromszor ültem le vele játszani, ami minimum kevés egy olyan játéknál, aminek nincs is multiplayere. Szóval, rövid. Aztán. Starkiller klónja ugyanúgy kezd mint ahogy Starkillerrel befejeztük az előző játékot - Iszonyatos mennyiségű élet, rettenetesen sok Jedi-erő, és a duplakardok + lökés/villámnak kombónak nem tud senki se ellenállni. Ja, és még bejött a Mind Control képesség is, amivel gyakorlatilag az ellenfeleik egymást mészárolják le, mi meg végigrohanhatunk a pályán a kard elővétele nélkül. Aztán. Ez a játék néha teljesen elveszíti a realitás érzékét! Az még oké, hogy mindenkit lemészárolunk egy karcolás nélkül, de Starkiller Jedi ereje olyan mértékben megnőtt, hogy gyakorlatilag 3 percig villámozhatunk egyfolytában, amit senki se él túl! Hihetetlen brutális lett! Ezenkívül levegőben kaphatunk el TIE - fightereket, és morzsolhatjuk szét őket, irányíthatunk gigantikus csatahajókat, teljesen egyedül az erő használatával, úgy hogy benne ülünk! Ez a sok képesség és erő- növelés kb. a harmadik pályára nagyon unalmassá teszi a játékot, azonkívül tekintve, hogy kb. van hat-hét pálya, ez tényleg nem jó.


Aztán, mit ígértek még? Óriás főbossok? Na az kérem van. A játék talán legjobb része amikor a rankorevő szörnyeteg előmászik, és fél órán keresztül öljük meg. Na, Az valami tényleg nagyon jó, hihetetlenül eltalálták. Leszakadó platformokon ugrálunk át, mászunk egyre magasabbra, villámozunk, gripelünk - a játék legjobb része. Kár hogy csak egyetlen van benne, ugyanis a másik főboss, Darth Vader (már megint...) ugyan erősnek erős, viszont a lenyírása kifejezetten unalmas, a még betett extra ellenére is. Ezenkívűl még van egy, valami robot, de az anyira egyszerű és gyorsan legyőzhető, hogy azt nehezen hívnám bossnak.
Most újra dicsérném kissé a játékot; a képességek tuningolása is nagyon jóra sikerült, képesek vagyunk feltolni a Kardozási, Fojtogatási, Villámozási, Erőlökési, Elmekontrollálási valamint az Erőrobbantás képességeinket, méghozzá három szinten - mindegyik rengeteg új kombót, látványos effekteket és megnövelt sebzést okoz. Kedvencem a villám volt, ami első szintén max két emberre volt aplikálható, gyorsan megölte az ellenfelet, azt kész, a második már felugrott három emberre, és pillanatok alatt végzett velük és képesük lettünk a villámgömbök lövésére, majd végül harmadik szinten Starkiller a fél pályát beterítő óriási lila villámcsapásokat osztogat, amivel pillanatok alatt ki lehet tisztítani a termeket.


A grafikára nem lehet panasz, bár mondjuk arra igen, hogy az xbox rendszeresen megröccent a játék alatt- néha egy-két másodperces lag is előfordult, ami egy konzol esetében eléggé szégyenteljes. A hang is a tipikus all-star Star Wars klasszikus, bár a szinkronszínészek egy kicsit többet is beleerőltethettek volna. Még a játék nagyszerű ellenfeleit emelném ki- tényleg nagyon jókat raktak bele! Visszatérnek a mezei, sniperes, teleportálós-szurkálós és a jet packes rohamosztagosok, jó pár újfajta sith, két hatalmas pajzsos mecha - szerűség, (az egyik tüzet lő, a másik jeget, mellékesen a játék legdurvább ellenfele, ha nem figyelsz, egy pillanat alatt végez veled!) szóval ezen a téren is rendesen kitettek magukért a játékfejlesztők.


Sajnos ez a játék már nem tartozik oda, ahová az elő rész. Túl könnyű, rövid, és a Star War- hangulat sem menti meg az egészet - pár órát nagyszerűen el lehet vele játszani, de mostanában az ilyen megjelenések mellet mint az új Need For Speed, a New Vegas meg a Vanquish, nincs sok esélye. Meg az Yodás pálya... Hihetetlen, hogy mertek ilyet betenni a játékba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése