2010. december 11., szombat

Red Dead Redemption: Undead Nightmare ( zombie hentelés, vadnyugati módra....vajon mi fog kisűlni ebből?)


Novemberben vált elérhetővé, a híres, vadnyugati stílusú Red Dead Redemption c. játék DLC-je, mely egy kicsit másként mutatja be a vad nyugatot a szokványosnál....

Trailer:




Mint a címből is kiderül, egy újabb zombis kalandban lesz részünk, ezúttal viszont a vadnyugaton kell majd felvennünk a harcot az élőhalottak hordáival. A történet, tulajdonképpen bele van helyezve az eredeti Red Dead Redemption történetébe, méghozzá nagyon ügyesen. A játék végén, mikor John Marston (akik nem játszottak még a játékkal, azoknak mondom, hogy ő a fő hős, és őt alakítjuk a játékban) visszakapja családját, és már minden úgy tűnik, hogy rendben van, kitör, egy ismeretlen eredetű vírus. Ez sajnos megfertőzi John feleségét és fiát is, így akaratán kívül belekeveredik a történetbe. Sok vívódás után végül úgy dönt, hogy megkeresi a gyógymódot, és belevág egy újabb, általa nem akart kalandba.

Maga (ha csak a főszálat követjük) olyan 6 órára rúg, de ezt még jó pár órával feljebb lehet nyomni a különböző mellék küldetések végrehajtásával (tán még élvezetesebb is a játék, mivel így sok infót, és egyéb érdekességet ismerhetünk, illetve szerezhetünk meg). Sok régi alak, és hely föl fog tűnni a küldetéseink során, például Seth a sírásó, a kuruzsló Nigel West Dickenssel, vagy a mexikói származású Reyessel. A humor természetesen megint nagy szerepet kapott a játékban (ez néha elég nagy mértékű morbid jelenetekkel párosul), úgy hogy nevetésben sem lesz hiány.


Gameplay:



A játék technikájában egész változatos. Temetőket kell megtisztítanunk (fölégetni a sírokat, hogy a zombiek ne éledjenek föl), illetve a zombik által megszállt városokat kell felmenteni, és segíteni a még életben lévő túlélőknek, vagy eltűnt emberek után kutatunk. Így tudunk új fegyvereket szerezni, illetve csak a felszabadított városokba tudunk gyorsutazni. A közlekedés természetesen még mindig lóval fog folyni (a lovakra majd még visszatérek), és az utakon általában biztonságban vagyunk, de ha letérünk az útról, a zombik kisebb csoportokban fognak ránk támadni. Viszont ha egy megszállott városba megyünk, na ott százával fognak egyszerre ránk támadni. Ez egy nagyon frusztrál, ugyanakkor ad egy olyan adrenalin löketet, ami nagyon megdobja a hangulatot.




Tölténnyel nem leszünk elhalmozva a játék során, amitől igencsak nehéz a játék, főleg ,hogy zombi "barátainkat" ténylegesen a túlvilágra csak fejlövéssel tudjuk átküldeni (illetve fáklya segítségével, ha fölgyújtjuk őket). Lőszert a küldetések végrehajtásával, illetve a halott zombik is dobnak minimális lőszert, de az szinte semmire sem elég. Ráadásul az zombik iszonyat gyorsak (csak sprintelve lehet őket lefutni, mert simán sétálva utolérnek), és ezerrel futnak utánunk, és ilyen helyzetben nagyon nehéz őket lerázni, vagy megölni. Ebben segít a Dead Eye mód, amely során az idő belassul, és több pontos headshot-ot tudunk leosztani, de nehogy azt higgyétek, hogy ez majd megment titeket, mivel körübelül 1 perc alatt elfogy, és ráébredsz, hogy még mindig 30 zombi futkorászik utánad. A legjobb védekezés a zombik ellen kétségtelenül a magaslatokra való felmászás, ugyanis oda a zombik nem tudnak követni. Ezután szépen egyenként lehet őket leszedegetni (és ezáltal lőszert is spórolunk).


Gameplay 2:




Zombikból is több fajta fog az életünkre törni, kezdve a sima zombitól, a nagy darab (a Left 4 Dead tankjához hasonló) zombi, aki föllök és ezáltal a többi sima zombi utolér (ez sokszor halálos). Van például zöld mérget köpködőek, akik messziről köpködnek ránk, ráadásul mikor megölöd őket felrobbannak, tehát ideális őket messziről kivégezni. Nem utolsó sorban vannak azok a kicsi, és gyors zombik, akiket a Dead Eye nélkül szinte lehetetlen eltalálni. Az állatvilágot is megfertőzte a kór, úgyhogy az utak mentén biztos fogunk találkozni élőhalott medvével, vagy farkassal. Érdekesség képpen meg lehet szerezni a játékban 4 "apokalipszis lovát", melyeknek van különleges képességük: A háború, ami maga körül fölgyújtja a zombikat. Az éhínség (amiből 2 van), amely sohasem fárad el és mindig visszatér hozzád. A halál-ló amely hihetetlen gyorsan tud futni, és ha eközben valakinek nekimegy, annak biztosan vége!



A játékba belekerült egy a Left 4 Dead-hez hasonló co-op mód ami szinte a megszokott zombis játékokhoz hasonló: 2-5 fő játszhat egyszerre, és tartsátok fel az egyre nagyobb hullámokban érkező zombik seregeit. A játékmód stílusosan az Undead Overrun nevet kapta. Itt kasztot kell választanod, amelyeknek nincs különleges képességük, de eltérő fegyverzetük miatt, más játékstílust tolerálnak. Egy jól összeállított csapat nagyon hatékony lehet! A játék során egyetlen 1 doboz jelenti az összes játékos lőszer utánpótlását (végtelen lőszert az), viszont ez a láda szándékosan minden kör elején oda kerül, ahonnan a zombik jönnek (csak hogy még könnyebbé tegyék az életünket..... vagy a halálunkat :D). Társainkat limitált időn belül feléleszthetjük, de ez nagyon macerás, és sokszor a többieket is a halálba küldi, ha megpróbálják társukat megmenteni, úgy hogy ezzel csak óvatosan!


Hát nagyjából ennyit tudnék elmondani a Red Dead Redemption: Undead Nightmare DLC-ről, amely nagyon élvezetes, és jó pár élvezetes órát tud okozni mindenkinek. A játék csekély 5000 Ft-os ára igen csábító lehet. Ami még nagyon fontos, hogy a játék (DLC-től függetlenül) az alapjáték nélkül is használható! Tehát aki csak egy vadnyugati kalandra vágyik, ráadásul közben még zombik agyát is ki akarja loccsantani, annak ez a legremekebb játék! Ennyit mára, remélem tetszett a cikk, üdv mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése