2010. december 18., szombat

Black Prophecy (MMO, amelyben felfedezhetjük a végtelen űrt. Gyönyörű grafika, érdekes küldetések, és mindez INGYEN van......rajongóknak kötelező!)


Én nagy rajongója vagyok az űr-játékoknak (meg sem tudom mondani, hány órát játszottam annó a freelancer-el, vagy hogy mennyire vártam például a star trek online-t.) Mint említettem a címben ez egy MMO játék lesz, és éppen most készül egy másik MMO alapú űrhajó szimulátor, a Jumpgate Evulution. A 2 játék közt a legnagyobb különbség az az, hogy a Black Prophecy harc alapú, tehát sokkal inkább a harcra épít, mint a Jumpgate Evolution, kevésbé komplikált a játék, illetve a játék rendszer (már amennyire egyszerűnek lehet nevezni egy MMO-t), és hogy a játék TELJESEN INGYEN VAN! Viszont (amit már az elején kellett volna említenem) a játék csak PC-re jön ki (ugye mi általában konzol játékokról írunk, de némely esetben, ha említésre méltó játék jön ki, sajnos csak PC-re, akkor arról is írunk, ezzel is buzdítva titeket, hogy ne ragadjatok le egyetlen platform mellett).

Trailer:





Eredetileg a játéknak csak single player módja lett volna, majd a készítők (a Reaktor Media csapata) úgy döntött, hogy inkább az MMO-k világába viszik át művüket, és inkább havidíjas formában próbálják pénzé tenni a játékot. Ezután, egy igen kemény pénzügyi hullám völgybe kerültek, amiből a német Gamigo cég segített nekik kilábalni (ez a cég főleg az ingyenes játékairól híres). Ekkor újból váltottak, és így jutottunk el az ingyenesen (illetve mikrotranzakciós) megoldásig ami végül is bekerült a játékba. A játék jelenleg egy zárt-béta szakaszban van, de most már csak 1-2 hét és hivatalosan is letölthető lesz mindenki számára a Black Prophecy! De nézzük csak egy kicsit közelebbről a játékot:




A Black Prophecy-nek (véleményem szerint) érdekes története van. Ezt amúgy a híres sci-fi író, MiChael Marrak írta. A 26. században járunk, mikoris az emberiség már az egész galaxisban elterjedt, és több 100 bolygón van már jelen az emberi faj. Ekkorra, viszont szinte az egész emberiség 2 frakcióra oszlott: a genetikailag feljavítottakra, ők a Genides, és afféle cyborg (ember, robot hybridek) technológia által feljavítottakra, ők pedig a Tyi. Ezen két frakció közül kell választanunk a játék elején. Nem is kell mondanom hogy ez eléggé a wow-os alli-horda szintű ellentétet fog szülni, ami igen érdekessé fogja tenni a játékmenetet.







Maga a játékban teljesen szabadok vagyunk, oda megyünk, ahova akarunk. A játékban a legfontosabb tulajdonunk, természetesen a hajónk. Ezt lehet formálni, szépíteni, és persze jó sok extrával megpakolni. Ettől függetlenül, nagy szükség van a jó reflexekre és ügyességünkre, mert egy jó hajó még önmagában nem elég a Black Prophecyben. A szokványos MMO elemek, úgy mint a kereskedelem, változatos küldetések, vagy a PvP is természetesen helyet kapott a játékban. Ebből főleg a küldetések terén adott belem mindent a Reaktor Media. Lesznek olyan küldetéseink, amikor egy konvojt kell megvédenünk, űrbéli kalózokat kell likvidálnunk egy szektorban, egy bűnöző után kell erednünk, vagy valamit el kell szállítanunk A pontból B-be. Néhányszor az is elő fog fordulni, hogy hatalmas cirkálók, és csatahajók lövész üléséből oszthatjuk majd az "áldást"!

Gameplay:








A grafika gyönyörű (bár egy erős gépre van szükség, hogy magasabb élvezeti fokon, akadás nélkül tudjuk élvezni a játékot). A hangok is jónak hangzanak, bár a bétában résztvevők panaszkodtak, hogy némelyik hang nem illik oda, ezt remélhetőleg orvosolni fogják. Egy nagyon fontos pont még, hogy a klánok szerepe nagyon fontos lesz a játékban. Elméletileg, a klánoknak saját űrállomásuk lesz, amit testreszabhatnak, bővíthetnek. Ez viszont sok "erőforrásba" fog kerülni (fogalmaztak a készítők, még nem tiszta mi is lesz ez), és ez, arra sarkallja a klánokat majd, hogy minél több tagod vegyenek fel a klánba. Ugyanakkor, valószínűleg nagy rivalizálás fog kialakulni a klánok között, a fent említett nyers anyagokért, ami sok Klán War-t eredményezhet (amúgy a klánok a játékban hivatalosan is hadat üzenhetnek egymásnak, de csak akkor ha az ellenséges frakció tagja).





Hát, nagyjából ennyit a Black Prophecyről, akinek kedve támadt játszani vele az töltse le ingyen, szerintem ennél jobb ajánlatot keresve se találhatnánk "ennyi pénzért"......(én biztosan kipróbálom!).




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése