2010. december 23., csütörtök

Max Payne 3 (Max visszatér, méghozzá nagyon másként.....)

Még mielőtt a címből valaki rosszra gondolna, Max nem ÚGY lett más......:D Ami viszont igen frusztráló, hogy a játék, már eredetileg 2009 karácsonyára megérkezett volna, de aztán a Rockstar Vencouver csapata, mégis halasztani kényszerült, bizonyos okokból. Ezután mindenki úgy gondolta, hogy 1-2 hónap, és megkaphatják, a mára már egy játék kultusszal rendelkező sorozat folytatását. Aztán teltek a hónapok, és sokan már kezdtek lemondani a játékról. Most,egy évvel később kaptunk egy újabb időpontot, ami nem más mint 2011 májusa, amit (jogosan) senki sem vesz biztosra. Na de lássuk akkor, hogy ennyi késés ellenében mit is várhatunk a Max Payne 3-tól:

Trailer (2009):







A legszembetűnőbb dolog max kinézete. Szakállas, testét sebek borítják, és olyan mint egy kolosszus (sok fegyverrel..... najó, nagyon sok fegyverrel). A fejlesztők szerint ez a változtatás elkerülhetetlen volt, mivel ha a megszokott alkohol és gyógyszerfüggő,lecsúszott zsaru szerepet veszik újra elő, akkor a játék elveszett volna a sok konkurens játék között. Tehát nagy mértékben megváltozott Max kinézete, és valljuk be, ő maga is....

Max ezúttal Brazíliába keveredett, méghozzá a nyüzsgő Sao Paolo városába, amelyen épp egy olyan bűnözési hullám megy át, ami a 20 milliós lélekszámú várost anarchiába sodorta. A hatóságok tehetetlenek, az emberek tömegével halnak meg az utcán. Emberrablások, gyilkosságok, korrupt rendőrök és egyéb bűn esetek a mindennapok részévé váltak. A leggazdagabb, és legbefolyásosabb emberek szinte kifogyhatatlan készletekkel és magán hadseregnyi emberrel rendelkeznek. Az egyik ilyen családnál fog Max is állást szerezni, és elindul "kalandos", és sokkoló útján. Ez majdnem 12 esztendővel a Max Payne 2 történései után történik.






A sok helyen megjelenő gettós környezet jól fogja szolgálni a felújított fedezék rendszert, ellenfeleinket most már élő pajzsként is használhatjuk majd, illetve nem maradhat el Max Payne játékból a Bullet Time sem, amit újabb és látványosabb efektekkel dobtak fel a készítők. Ez nagyon aprólékosan ki lesz dolgozva ( minden kis mozzanatot, azt ahogy egy végtag a lövéstől leszakad, vagy ahogy az ellenfél arca összerezdül a lövés hallatára, ezt mind közelről látjuk majd az új Bullet Time által). Egy újab dolog, hogy helyet kapott egy Environmental Bullet Time nevezetű "képesség" melyet akkor fogunk használni, mikor már emberfeletti reakció időre vagy gyorsaságra van szükségünk, hogy célunkat elérjük.


Gondolom sok rajongó most már tűkön ül, és szerintem sokan kicsit csalódtak (teljesen jogosan) a készítőkben. De abban reménykedhetünk, hogy ez az idő kifizetődő lesz, és ez a plusz 1 év, csak jobbá fogja tenni a végeredményt......reméljük....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése