2010. december 3., péntek

Homefront (többé már nem a hírekben hallasz, vagy a neten olvasol a háborúról, most a háború jön el HOZZÁD!)

A Kaos Studios fejlesztő csapata, illetve a THQ kezei alól 2011 márciusában érkezik a Homefront című fps. A játék konzolra, ps3-ra és pc-re is érkezik. Az idei E3-on újabb videókról, illetve információkról hullott le a lepel, amiket itt látni és olvasni is fogtok....


Trailer:







A történet nem éppen bonyolult (és már sok alternatív valóság alapján elkészített könyv témájául szolgált), de arra pont jó hogy egy jó játékot készítsenek belőle. 2027-re Észak-Korea elfoglalta a körülötte lévő országokat, és kommunista fennhatóság alá vonta őket. Ezek után a gazdasági válsággal küszködő, és igencsak legyengült Amerikai Egyesült Államok ellne fordították erejüket. Megszállták az országot, ami rossz helyzete miatt képtelen volt ellenállni a kommunistáknak. A katonaság teljesen szétesett, így az amerikai lakosság ráébredt, hogy csak magukra számíthatnak ezek után a megszállókkal szemben. Fegyvert fogtak. Sokan úgy gondolják közülük, hogy a saját otthonukért harcoló hétköznapi emberek, még jobban fognak harcolni, mint a katonaság maga. Így, mi is egy hétköznapi guerilla harcost fogunk alakítani, akinek sok fájdalmas tapasztalaton kell majd átmennie ahhoz, hogy igazi harcos váljon belőle, és hatásosan szembeszálljon a koreai erőkkel.


Backstory trailer:




2 rövid, most megjelent gameplay:









Hát a single kampányról nagyjából ennyit. Most akkor egy kicsit a multiról. Őszintén megmondom, nagyon nehéz dolguk lesz a készítőknek, mivel most nagyon sok konkurens játék jött ki, melyek nagyon hasonlítanak a Homefronthoz, főleg a multi terén. Nekem egyből az tűnt fel, mikor a multiplayer előzetest néztem, hogy ez a játék tulajdonképpen egy battlefield és call of duty keverék. A játékban (akárcsak a most megjelent black ops-ban) úgynevezett "Battle" pontokat kapunk, amiért meg tudjuk vásárolni fegyvereinket, és egyéb kiegészítőket. A cod részéről ott a pörgős játékmenet, a filmszerű, sricpt-elt jelenetek a single kampány során, a sok tuningolható fegyver, és egy érdekes kiegészítők ( például lesz távirányítós gépágyúnk, vagy kém helikopterünk, amivel megjelölhetjük az ellenség helyzetét a térképen).





A Battlefield részéről pedig ott lesz a nagy játéktér, a sok jármű(harci helikopter, tank stb), illetve a rombolható terep is egy lehetséges jóslat (mivel ezt se nem erősítették, se nem cáfolták meg). Ez egyrészről igen ígéretesnek hangzik, de az is megeshet, hogy végül nem állnak ezek a dolgok össze egy egységes játékká, szóval nagyon sok helyen lehet baltázni. Abban viszont reménykedhetünk (és drukkolhatunk is nekik), hogy a készítők megtesznek mindent annak érdekében, hogy egy új, és élvezetes játékot kapjunk kézhez a jövő év elején.


A végére egy videó a multiról:

2 megjegyzés: